Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

" Hadi gelin bizi Şangay Beşlisi'ne dahil edin"


Suark

Öne çıkan mesajlar

said:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Temmuz'da gerçekleştirdiği Rusya seyahatine atıfta bulunarak, ''Putin'e 'Zaman zaman bize takılıyorsun. AB'de ne işin var diyorsun. O zaman ben de şimdi size takılayım. Hadi gelin bizi Şangay Beşlisi'ne dahil edin, biz de AB'yi gözden çıkaralım' şeklinde bir latife yaptım'' dedi.


Başbakan Erdoğan, Kanal 24 televizyonunda ''Sansürsüz Özel'' isimli programa konuk oldu.

Canlı yayında gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, ''Hükümetinize yönelik devamlı olarak eleştiriler var. Bunlardan bir tanesi, 'AK Parti kurulduğu yıllarda AB hedefine kilitlenmişti ama son dönemde bu hedefi biraz boşlar gibi oldu' eleştirisi. Siz bu değerlendirmelere ne diyorsunuz'' sorusunu, ''Bu mümkün mü? Bunun en güzel örneği ilk defa bizim hükümetimizde salt görevi AB olan bir bakanlık kuruldu ve bu bakanımın tek görevi var, AB üyesi ülkeleri fellik fellik dolaşacak ve bu işin sürekli propagandasını yapacak'' diye yanıtladı.
Erdoğan: O durumda Suriye'ye müdahale edebiliriz

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'de de biz bunu çalışırken, özellikle isim vereceğim burada, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Almanya'dan Merkel bu süreci baltalayan iki lider olmuştur ve bunu acımasız yapmışlardır. Sarkozy ve Merkel gelene kadar ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak liderler zirvesine AB'ye katılıyordum ve onlar geldikten sonra, kalktılar bunlar 10 yeni ülke aldılar ve bu ülkelerin alınışı tamamen siyasidir. AB müktesebatına uygun oldukları için değil ama Türkiye'yi bunlar yine kapıda bekletmeye devam etmişlerdir ve Sarkozy ile Merkel geldikten sonra zirveye bizim ve Hırvatistan'ın katılmaması kararı aldılar. Oradaki müzakerelerde dahlimiz olur ya da olmaz, bu endişeyle aldılar.

Müktesebatta olmadığı halde fasılları açma ve kapama söz konusu. Kapamayı kaldırdılar, sadece açmaya müsaade ettiler. Burada da bize hendek atlatıyorlar. Bütün bunlar ortada, konuşuyorsun hiçbir cevapları yok. Bize cevap veremiyorlar, savunamıyorlar kendilerini. Ama kalkıyor, diyor ki 'boşladılar'. Neyi boşlamayacağız kardeşim ya? Şu anda bütün fasılların hepsi bizde hazır, kurumsallaşmamızı biz hep buna göre yapmışız ve şu anda AB üyesi olan ülkelerin müktesebata uygun olmayan birçok yönleri var ki bunların en önemlisi Kıbrıs'tır. Bir defa sen Kıbrıs diye Güney Kıbrıs'ı alamazsın. Çünkü ortada yeşil hat var. Kuzey Kıbrıs'ta Güney Kıbrıs'ın herhangi bir tasarrufu yok ki. Buna karşı sizin de duruşunuz önemli. Biz de bu duruşumuzu sergiliyoruz. Niye? Bu millete yakışan duruş budur da onun için. Biz ezilemeyiz. Ama şu anda AB ile ilgili bakanlığımız çok güzel çalışıyor. Bütün kurumsal yapısını kurmuş vaziyette ve bütün ülkeleri devamlı dolaşıyor ve anlatıyor. Biz de anlatıyoruz ama buna rağmen Türkiye'deki iç muhalefet kalkıp, 'AB'yi dışladık' diyor. Hiçbir şeyi dışlamadık.''

''2023'e Avrupa kalır mı sizce'' sorusu yöneltilen Erdoğan, ''Kalır, kalmaz ama AB'nin hali ortada şu anda'' yanıtını verdi.

''Ekonomik anlamda AB'nin Türkiye'ye katılması söz konusu olabilir mi'' yönündeki soruyu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ''İnşallah, rakamlar biraz daha büyüsün de...'' yanıtını verdi.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Geçenlerde Rusya seyahatimde Putin'e şöyle bir latife yaptım. Dedim ki 'Zaman zaman bize takılıyorsun. AB'de ne işin var diyorsun. O zaman ben de şimdi size takılayım. Hadi gelin bizi Şangay Beşlisi'ne dahil edin, biz de AB'yi gözden çıkaralım...

Mesajı ben devamlı veriyorum oraya. 'Başka arayışlara bizi götüreceksiniz' diyorum.''


http://www.dipnot.tv/35838/BiZi-ALiN-ABDEN-VAZGEcELiM-Erdogandan-Putine-herkesi-sasirtan-teklif.aspx

muhalefete laf çakma, egonomimiz züper tatavasını okumayıversenizde olur. Şangay muabbeti ilgi çekici, şaka maka böyle bir şey olursa tr için şaşırtıcı ve sıradışı bi hamle olacak.
Bide başka arayışlara giricez demesi, ve son dönemde bunların ulusalcılığa kaymasını da katarsak turancılık oynamaya başlamasınlar =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başka bir yazıdan alıntı:

"...Bu sözlerin neresinden tutalım? Senin hükümetin daha dün Rusya’ya karşı ABD’nın füze kalkanını Anadolu’nun göbeğine yerleştirmiş, bunun üzerine daha düne kadar ballı börekli olduğumuz Rusya’dan ve İran’dan defalarca “Bak vururuz ha!” tehditlerine maruz kalmış, yine Suriye konusunda dış politikanın gerçekçiliğe dayanması gerektiğini unutarak ve oradaki güç dengelerini (ideolojik saplantısından ötürü) yanlış hesaplayarak mevcut rejimi düşman ilân etmiş, bundan dolayı da yine Rusya’nın tehditlerine maruz kalmış bir hükümet. Sen şimdi S&P notunu kırdı diye Rusya’yla ortak rating şirketi kurmaya kalkıyorsun. Herhalde şaka yapıyorsun! "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyenin AB başvurusunu çekmesi demek direk 50 yıl geriye gitmemiz demek. İnsan hakları konusunda zaten rezaletti bu ülke şimdi ABde den de çekilince tam imparatorluk gibi yönetirler ülkeyi. BAtılılar ahlaksız bizi de kendileri gibi yapmaya çalışıyorlar zaten battılar görüyorsunuz ayağına milleti de kandırır bunlar oh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
''Bu mümkün mü? Bunun en güzel örneği ilk defa bizim hükümetimizde salt görevi AB olan bir bakanlık kuruldu ve bu bakanımın tek görevi var, AB üyesi ülkeleri fellik fellik dolaşacak ve bu işin sürekli propagandasını yapacak'' diye yanıtladı.


azuhahahahha!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben şunu anladım RTE ve AKPnin dış politikası çevresindeki her erkeği elinde tutmaya çalışan kız politikası direk. hepsine biraz kuyruk sallıyorlar hangisi bi 10-20 sene sonra lider güç olursa oraya kayacaklar herhalde. Ama 1. dünya savaşında olduğu gibi elimizde patlama riski çok yüksek en güçlü gözüken devletin yanına yamanmak. Batmakta olan ülkelere de direk "öf git be bşmdn slk" çekiyorlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kusura bakmayında sizde hiç mi akıl yok
Avrupa birliği böyle giderse ki böyle gidecek gibi gözüküyor 5-10 sene içinde çökecek.
Avrupa birliğinden başvuruyu çekmek Türkiyeyi geriye götürürmüş. Bunu ancak okuyan cahil söyleyebilir. Şimdi herşeyden önce senin bir birlikte olmadığın için geriye gidebilecek olduğuna inanıyorsan senin işin zaten bitmiş demektir. Zaten geridesin demektir.
Avrupa birliği o ürettiği değerleri kolay üretmedi inanılmaz zorluklar atlattılar da o standartları oluşturabildiler. Senin onları direk kopyalayıp modern olabilmen söz konusu değil. Bu her milletin her ülkenin kendi çıkacağı bir yolculuk. Kendi başarması gereken süreç. Sen kendine uygun bir gömlek dikeceksin. Başkasının diktiğini üzerine giyersen bedeni olsa bile görüntüde sırıtır o gömlek. Emek verilmeyen herşey değersizdir. O batı medeniyeti canıyla kanıyla dişiyle üretti o standartları o değerleri. Kopyala Yapıştır olmaz öyle.

Birlikler sadece eşit güçler arasında savunmada veya saldırıda olur.

İşte türkiyedeki modernizm algısı kasıtlı olarak böyle yanlış bir şekilde oluşturuldu ki herşey çok daha zor olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AB kültürel ve dini bir birlik aslında, sadece ekonomik değil.

Şanghay beşlisi ekonomik ve asıl focus olarak askeri bir birlik, kültürel veya dini bağlar yok.

Yani olacak olsa bize daha uygun ülkemizin içinde bulunduğu durumda.

AB gelecek Kürt meselesine karışacak, azınlık hakları diyecek, insan hakları diyecek, cezaevleri diyecek, işkence diyecek, aleviler diyecek o diyecek bu diyecek.

Şanghay beşlisi zaten hepsi bizim gibi totaliter rejimler, diğer ülkelerin azınlıklarıyla insan haklarıyla falan zerre ilgileri yok.

Askeri ve ekonomik bakıyorlar olaya. Yani teoride bize uygun olan o tarz bir kutba dahil olmak, ama olacak bir şey değil yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her 500 yılda bir dünyanın bir bölgesi süper güç oluyor.
500 lü yıllarda asya 1000 li yıllarda ortaasya 1500lü yıllarda anadolu tarafları ve ortadoğu 2000 li yılllarda batı 2500 de asya nın süper güç olacağını tahmin edin işte. şimdiden hazırlanın.
çok basit lan dünyanın düzeni, bir peri masalı dönüyo da işte biz detaylarda boğuluyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yakalayamayız abi bunun yolu avrupa birliğine girmek de değil.
Bunun yolu kendin bu konuda neler yapabilirsin bunun üzerine gitmek.
Yoksa orada bir değer var bunu alıp kopyalayalım. Öbür taraftan bunu kopyalayalım. Türkiyedeki kendini modern gören zümrenin en büyük hatasıda burdan kaynaklanıyor. Değer üretmek yerine değer ithal ediyorlar ve üzerlerinde öyle komik sırıtıyor ki bunun şu an aklıma gelen en komik örneği Oktoberfest Antalya olayı.
Yani Almanların hasat festivalini getirip burada uyguluyorsun veya şimdi Istanbula Sensation White getireceklermiş orada birsürü olay dönecek şimdi çok eminim ahah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben valla bu konuda Türkiyeye çalışmasını bilmeyen bir çocuk olarak bakıyorum. Başında bir ebevyn olup onu sürekli denetlemezse it kopuk olur gibi. Yapamaz türkiye bunu, Türkiyede bir sürü ideolojik çatışma var, her çatışmanın tarafındaki insanlar kendi ideolojilerini empoze etmeye çalışıyor ülke 10 fraksiyona bölünmüş durumda. en kötüsü ülkedeki politik partiler bu çatışmaların ve ayrışmaların bayrak taşıyanı

ya bir ebevyn lazım ya da trajik bir olay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ortada birisi tarafından empoze edilen bir ödev yok.
Sadece kendi yolunu kendi çizmesi kendi kaderini kendi eline alması gereken bir halk var. Halk kendi isteyecek bunu. Empoze edilerek olmaz. Kendi anlayacak modernleşmenin ne olduğunu.
İnsan gibi yaşamayı talep edecek.
3.dünya ülkesi olmamayı
Değer üretebilmeyi
Seçim hakkına sahip olabilmeyi
Evrimleşmeyi
Kaliteli bir yaşam
kısacası daha iyi bir yaşama kavuşmayı
Kendisi talep edecek. Bunun farkındalığında büyük çoğunluk olursa işte o zaman herşey değişir. Daha iyi bir yaşam isteğinin farkında olan azınlığında farkında olması gereken şey işte bu. Çoğunluğa yayılmadan hiçbirşey yapamazsın.
Onun için tepeden inme olmaz bu işler. Halka rağmen halk için iyilik yapılmaz. Birşeyin kötü olup olmadığına bir kesim karar veremez. O kesim yeteri kadar akıllı olsa diğer tüm kesime bunu anlatmak için uğraşır kısacası inception yapar. Yapamıyorsa demekki o yapı ona uygun değildir. Yapacak birşey yok. Herşeyin heryerde aynı olmasına gerek yok bir takım evrensel değerler vardır sonuçta tüm kapılar ona çıkar.

Burada boşuna insanların ağlamasına gerek yok. Herkesin onayını almadan bu ülke ayağa kalkamaz. Kalkamayacakta zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

her 500 yılda bir dünyanın bir bölgesi süper güç oluyor.
500 lü yıllarda asya 1000 li yıllarda ortaasya 1500lü yıllarda anadolu tarafları ve ortadoğu 2000 li yılllarda batı 2500 de asya nın süper güç olacağını tahmin edin işte. şimdiden hazırlanın.
çok basit lan dünyanın düzeni, bir peri masalı dönüyo da işte biz detaylarda boğuluyoruz.


2000 ile 2500 arası dengeler tabiki değişir ama dengeler kansız değişmez,

malumunuz günümüzde çok kan akar, asıl buna hazırlanmamız lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...