aente Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 hakkatten madem beleş bende neden 284 tl yazıyor fakültemin karşılığında, nasıl iş lan o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Harç kalktı, öğrenci katkı payı halen duruyor. Bizim 'harç' olarak belirttiğimiz para içerisinde farklı kalemler vardı, bunlardan yalnız katkı payı denilen nane kaldı o ödenecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 devlet bizi trollüyor valla harç kalkıyor ama diger şeyleri gene ödettiriyorlar. harç kaç paraydı acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 2. ünilerdede kaldırıldımı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 açık öğretimdede kalkdırılmış ya lan ne sevindim haaa 10 yıl oldu bitiremedim bu sefer 20 yılda bitiremem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 2. öğretimlere indirim gerekir, ama tamamen kalkması saçma. İkinci öğretim dediğin şey öğrencinini çalışıp para kazanabilmesine imkan tanır. Üstelik puanı da 10-20 puan arası düşük olur. Tamamen harçsız hale getirilmesi örgün eğitim görenler için adaletsizlik olacak bu sefer. İndirim şart ama sıfırlanması saçma olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 2. öğretim hedesi yeni okul açamayıp kontenjan arttırmak amaçlı yapılan bir şey benim gözümde. 5-10 puan oynaması milletin tercih etmemesi. ben 1. öğretime de girebiliyorken sabah erken kalkmamak için yazdım 2. öğretim. örgünün neyine haksızlık olacakmış. o çok yazılırsa onun puanı artar bu kadar basit. hocaya ek para fln hedesi okula masrafsa tamam ama devlet onu da ben veririm harç kalkacak derse örgüne giren çıkan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 öğrenciyken çok koyuyordu bu para. hem güzel de paraydı öğrenci için. tam bu sene yüksek lisansa başlayacakken, para da kazanıyorken al lan it! diye parayı suratlarına çarpma hayalleri kurarken adamlar harcı kaldırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Puanlar çok tercih edilmekten ziyade, terih eden en son girişli öğrencinin puanına göre çıkıyor abi. İkinci öğretim dediğin bizim memlekette "örgüne puan yetiremezsem gece giderim" demek, "genellikle". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Harç diye bir şey hiç olmadı aslında gencolar. 1. öğretimlerin verdiği katkı payı, 2. öğretimlerin verdikleri öğrenim ücretiydi. Katkı payları kalktı ilkokuldakiler gibi. Bilmiyorum, ama umarım öğrenim ücretleri de kalkar yakında. Ben zaten ilk 3'te olduğumdan katkı kredisi almadığım halde yarı yarıya az veriyordum katkı payını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 yani ben bu dönem geçen dönem ödediğim o 200 tl'yi ödeyecek miyim yoksa illa bir şeyler ödeyecek miyim onu çözdürün bi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 katkı payı ve öğrenim ücretini farklı olarak anlatsa da, verdiği tablolarda, 2.öğretimlerin tablosu dışında öğrenim ücreti gözükmüyor. sadece katkı payı var, onu da devlet verecekmiş artık. yani harçlar kalkmış oluyor anladığım kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Eylül 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2012 bumb. olm benim okulumda 4 yıl + 1 yıl hazırlık var. ben hazırlığı atladım ama 5. senemdeyim. bu adamlar benden harç alıyor ne ayak :/ "evet, evet. Ren! Sen harç vermeyeceksin" deseler zaten krize girecektim. 100 küsür bin kişiye çıkan burs bana çıkmamıştı zaten. bilmeliydim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcest Mesaj tarihi: Eylül 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2012 Benim okul uzadı bizde veriyormuşuz harç seve seve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Eylül 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2012 ikinci üniversiteyi okuyanlarda veriyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Eylül 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2012 Alcest said: Benim okul uzadı bizde veriyormuşuz harç seve seve 5. Yilsa veriliyor sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Trolling like a boss? http://www.hurriyetkampus.com/haber/450-aof-ogrencilerine-ogretim-gideri-soku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 kaldıralan harcların yaratıcağı butce acığının kapatmak için napıcaklarmıs? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 belliydi böyle olacağı aöf'ün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 zaaaa o kitaplar boy boy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metin3 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 okumadım hiç bişeyi topicte ama 9.dönemde harç veriliyormuş galiba. yani ilk 4 senende alınmıyor 1. öğretimsen. 5. sınıfa geçtiğin zaman alınıyor. yüksek lisansta da bi olay vardı ama kaç dönemdi hatırlayamadım benim işime geldi. ama adil olması için 2. öğretimlere indirim yapsalar güzel olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Harclar yerine tr unileri kaldirsinlar daha hayirli olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 kendi kendilerine kapanirlar zaten boyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 SeaGle said: 2. öğretimlere indirim gerekir, ama tamamen kalkması saçma. İkinci öğretim dediğin şey öğrencinini çalışıp para kazanabilmesine imkan tanır. Üstelik puanı da 10-20 puan arası düşük olur. Tamamen katılıyorum. Hem çalışıp hem okuyan var, tembellikten akşama bırakan var, puanı tutmayan yeri inat edip akşam yazan var. Hepsi de yarattıkları ekstra maliyeti karşılama yükümlülüğünde bence. Yıllardır fahiş harçlar için yapılmayan eylemlerin 10 katının (polise taşlı tekmeli falan) 'neden ikinci öğretimler de bedava olmadı!!!!' diye yapılması da sözde direnişçi gruplarımızın bencilliğinin bir göstergesi diye düşünüyorum. Progress %0'ken sıfır tepki, progress %80 oluyor 'NEDEN DİĞER %20'DE KALDIK BİZ' diye rage, değişik. Eskiden de okulu zamanında bitiremeyince %50 zamlı ödeniyordu harç bu arada, normal yani, mantıklı da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 abi resmen tasak geciyo artık adamlar. ogrencilerin normalde su durumda ortalıgı ayaga kaldırması lazım, ama bu sefer de dayak yiyorlar sokakta. hay ben boyle ulkenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar