Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'ye vicdani ret mahkumiyeti


nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

Vicdani redci Mehmet Tarhan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye'ye karşı açtığı davayı kazandı. AİHM, Türkiye'yi 12 bin Euro ödemeye mahkum etti. Mahkeme, Türkiye'nin işkence yasağını düzenleyen 3. maddesi ile düşünce, din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 9. maddelerini ihlal ettiğine karar verdi.

Strasbourg'daki AİHM bugün aldığı kararla askerlik hizmetini yapmayı ve üniforma giymeyi reddeden Tarhan'ın davasında haklı olduğuna hükmetti.

Mahkemenin kararında, 2006'dan bu yana firari durumunda olan Tarhan'ın askeri hapishande tutularak zorla saçlarının kesilmesinin, işkenceyi, insanlık dışı veya küçük düşürücü muameleyi yasaklayan üçüncü maddenin ve düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne ilişkin dokuzuncu maddenin ihlali anlamına geldiği ifade edildi.

Mahkeme, Türkiye'nin manevi tazminat olarak 10 bin Euro, mahkeme masrafları için de 2 bin euro tazminat ödemesine karar verdi.





link




yakın zamanda tamamen ortadan kalkması dilegiyle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

Bu kadar zavallı bi ülke haline geldik yalnız. Nerede görülmüş alakasız bi mahkemenin başka bi ülkenin askeriyesine bu şekilde karışabildiği?


Bu da ayri acinasi bir durum ama AIHM gibi bir mercinin olmasi da gerekli sanki. Turkiye gibi 3. dunya ulkesine "hot" denilebilmesi hayat kurtarir abi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Askerliğin kalkmasıyla veya vicdani retle alakalı bir haber değil boşa ümitlenmeyin. Dikkatli okursanız cezanın askeriyenin verdiği hapis cezasını haksız bulmasından dolayı veriliyor. Buna benzer bi davada diskoya atılan asker de tazminat almıştı. Yani senin yargın yargılar hapse koyar. Askeriye bunu yapamaz diyor aihm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

askere alındığında zorla saç kesilmiyor mu? saçımı kestirmeyeceğim desen, zorla kestiklerinde dava aç kazan işte.

aynı şey olmuş diyen arkadaşlar da arkadan gelen nesilleri düşününce pek de aynı şey olmadığını umarım anlarlar. bence gayet güzel bir haber.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

avrupa insan hakları sözleşmesini kabul ettiği için yargılanıp cezalandırılıyor Türkiye. Başka ülkenin mahkemesi ceza vermiyor yani. İlerde devlet sizin de hakkınızı gasp eder, süründürürse son çare olarak AİHM'e gitmeyip odanızda milliyetçilik oynayabilirsiniz sizin kararınız tabi. Hani haksızlığa, hukuksuzluğa karşı başı kuma gömüp biat etmek kimileri için nefes almak, yemek yemek gibi doğal bir davranış.

Denildiği gibi bu cezalar çok verildi. Çoğu AİHM tazminatlarını ödemedi devlet. Hani bu kararlar vicdani ret için bir imkan sunmuyor yasal olarak. Ancak Türkiye AB'e girmek için çaba gösterirse o zaman ancak vicdani ret gelir. Tabi gene bu halkın elinde. Pek umrumuzda değil toplum olarak AB'e girmek artık. Nasıl olsa ortadoğunun yeni lideriyiz.

Ayrıca 10k euro için 5 sene özgürlüğünden vazgeçip, 4 duvar arasında işkence görebileceğini iddia edenlerin olduğunu görmek geleceğimiz hakkında umutlarımı yeşertmedi değil. Aslan parçaları koç maşallah koç.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında 2 savaş kazandık diye gelecek 100 yıllarımızın askeri tabanlı olmasını düşünmekte güzelmiş sdf.

edit : cümleden dolayı kurtuluş savaşı biraz küçümser gibi oldum yanlış anlaşılmasın ama amaç o değil. savaşlar olur, biter. çözümlenir. almanya örneği gibi. sonuçlar irdelenir, gelecek planları yapılır.

bizimkisi 100 yıldır, savaş olacak diye çözüm bulmadan, askeriyeye para akıtmak. orda duracaksın işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eh yani.

Bu kadar parayı onlarca yıldır eğitime, sanayiye ota boka harcasaydık mesela?

AMARİGANDAN 23 SİKORSİKİ ALDIK 3 MİLYAR DÖLAR VERDİK diye haber yapan ve bundan ooooo diye gaza gelen bir halkız yani.

İç güvenliği sağlayacak bir kolluk kuvvetimiz olacaktı, girecektik AB'ye, her vatandaşımıza eşit davranacaktık, hakkını hukukunu verecektik. Gül gibi geçinip gidecektik.

Ama çok geç.

Hale bak, bütün komşularıyla sorumnlu, devletin çeşitli yapılanmaları birbibirini yiyen, askeri ihalelere milyarlarca dolar harcayan, ama silahları aldığı ülkelere dış işlerinde bağlı, gücü ele geçirenin ülkenin geri kalanına ızdırap olduğu, kendi halkını katleden, işkence eden, temel haklarını gaspeden, eğitim sistemi idiot yetiştiren bir ülkeyiz. Ve bunun AKP ile alakası yok, 1940'lardan yeşeren bir mentalite bu.

AKP vazonun kopan parçasını yapıştırmaya çalışırken vazoyu düşürüp kıran çocuk olmak üzere zaten.

Öf çok kötü, çok rezil bir ülkeyiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...