Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra Olimpiyatları [2012]

kiymaliborek

Öne çıkan mesajlar

kendimizi kandıramaya gerek yok. kotu ise kotu iste. Afferim ama ceyrege cıktınız degil final oynayabilirdiniz adam olsaydınız olursa daha iyi olur belki gelecekte takım. Ama "basarısızlık"(tabiki basarıdır ama olabilecegin gerisinde oldugu icin de basarısızlıktır) turkiyede hep "ama olsun siz de sunu yaptınız"larla gecistirildigi icin belki koca olimpiyatta 1 bronzumuz vardır. bi dusunmek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır dünya sıralamasında 2. olan bir Rusya ya karşı 21. olan Türkiye karşılaşıyor. Son saniyelere kadar başa baş mücadele veriyorsun. Birazcık şansın olsa o 3lük girecek maç uzayacak. Geriye düşüyorsun kaybediyorsun. Tabi kaybediyorsun yetemediğin skor olarak ortada. Kabak gibi ortada belli oluyor. İyi oynadılar kaybettiler. Bunu söyleyip, sağlık olsun demek hataları görmezden gelmek demek olmuyor. Hakaret edip, aşağlayıp, manav bile olamaz tadında eleştiriler eleştiri de olmuyor.

Dünyada hiç bir spor dalında 0 dan zirveye çıkılmıyor. Tesadüfi başarılar olur ayrı istisnalar kaideyi bozmaz ama. Bunun deneyimi var, stresle baş edebilmesi var, kritik anlarda sporcunun insiyatif alabilmesi var. Var oğlu var. Bundan sonra bu başarının üzerine koyamazlarsa eleştir, daha fazla sorgula. Yoksa şimdiden itin götüne soktuğumuz için sporda bukadar boktan durumdayız. Sen başarı beklediğin sporcunun yanına 3- tane daha sporcu koyabiliyor musun O'nunla yarışabilecek ? O'nu zorlayabilecek, O'na tempo tutabilecek ? Yok koyamıyorsun. Sonra olimpiyatlar geldiği zaman ismini öğrenip saydır dur sonuncu olunca veya hatalı çıkış yapınca.
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle spordan anladıgı seye bakmak lazım insanın competitive olarak dusuncelerine bakmak lazım.

Olimpiyata katıldıysa takımım ben 30 sn de 6 hatayı goz ardı etmem. Alkıslarım ama yere de vururum. oraya cıktıysa o hatayı yapmıycak. Yapıosa da elestirilince "ama bak biz neler yaptık" demiycek.

O isten para kazanan ve ulke capında "en iyi" oldugunu dusundugun insanlar o hataları yapınca sen de cıkıp "yok ya iyilerdi iste ceyrek final daha ne iste?" dersen ozaman gelisme durur. "iyi iste" ci olur cıkarız.

Burda takım ya da bireysel olarak competitive spor yapmamıs kimse cıkıp da bana komiksin falan demesin. zaten competitive olarak spor yapan adam da dedigimi anlıycaktır
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada gidip 30 fark yeseler zaten "gecmis olsun kızlar bu da iyidir" derim. Demekki senin sınırın o.

gidip nijeryaya 82 fark yedi diye laf edicek kimse var mı dunyada yok. Niye sınır belli.

Ama sen karsı takımın gotundesin esitisin. Son ceyrege son 30 saniyeye esit giriyosun. Var yani bisey ama sonra takır takır takır hata yapıp kaybediyosun. Bunu elestiririm. Sorarım siz son 30 sn antremanı yapmadınız mı. O zenci madem yorgun zıplayamıyor rebound u vericek yok mu bunun yedegi diye sorarım.

Cunku yarın obur gun bu turnuvaya giden takım niye altın almasın ya da bu takım niye bi bronz bi bisey takamadı. Bunu sorarım.

bu arada o uclukler sansa girmiyo. Demekki ya set kotu cizildi ya set islenemedi olmadı bi yerde bi hata var. Madem 3 luk deniycen niye 3 sn kala atıyosun. Daha erken cıkar seti yapamıycaksan. Al sana competitive elestiri. Ben istiyorum ki bu mactan sonra otursunlar. sorgulasınlar o seti niye yapamadık. Ya da niye son hucuma basket faul yaptık. guardım niye dustu. double defens gelirken aradan o nası kacıyo? faul oldu ilkini atamayan oyuncum 2. yi niye atıyo? Oturup bunlara calıstılar mı? Calısıcaklar mı? Ben sorguluyorum ve elestiriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

"çeyrek final daha ne" diyen yok. Buraya kadar başa baş mücadele ederek geldiler. Bu bir başarıdır bundan sonra bunun üzerine koymalarını bekliyoruz diyoruz. Hata yapıldığını inkar eden de yok. "adam olsunlar, çalışıp gelsinler" eleştiri değildir ukalaca bir tavırdır.

Olimpiyatlarda 1. olmak başarı değildir sadece. Olimpiyatlara katılmak başarıdır, elemeleri geçebilmek başarıdır, çeyrek final, yarı final ve final oynayabilmek başarıdır. Bunlar başarının basamaklarıdır.

Kimse olimpiyatlara kara kaşı kara gözü için çağırılmıyor. Her ülkenin, her bölgenin, her kıtanın belli kotası veya alt limiti var derece olarak. Olimpiyatlara gelmeden evvel bölgesel şampiyonalara, kıta şampiyonalarına, dünya şampiyonalarına katılıyorsun. 100lerce sporcuyu eleyip geliyorsun. Sadece komitenin saygıdan ötürü ve belli ülkelerin spor federasyonları gelişsin diye davet ettikleri sporcular var okadar. O yüzden olimpiyatlara katılmak başarıdır dendiği zaman bu sadece orada bulunmak anlamında değil önüne konulan engelleri aşabildiğin için.

Halen eleştiri ile eleştriyi aşan ifadeleri karıştırıyorsunuz ona üzülüyorum. Sonra sporun gelişmesinden bahsediliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...