Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra Olimpiyatları [2012]

kiymaliborek

Öne çıkan mesajlar

Kafan güzelmiş kardeş, güle güle kullan. Cemaattensin sanırım, yeni düşüyo jeton.

Neyse biz spor konuşuyoruz burada. Daha fazla uzatmayalım. Ülkenin gotune koyyim sana bisey olmasın.

Konumuza dönersek,
15 yaşındaki Litvanyalı olimpiyat şampiyonu;

foto acılmadı link verim bari. http://www.london2012.com/news/articles/grevers-sets-new-games-record.html
Sosyal ağlarda paylaş

Bende iddia etmiyorum muazzam bir dünya ülkeleri bilgim var vs diye. Hani oraya yazdıklarımdan bizden gelişmiş olan ülkede olabilir yazmadıklarımdan geride olan ülkede olabilir ama ben bukadar türkiye muhalefeti görmedim bukadar komik düzeylerde görülmesi ülkemin koyuyor bana.

Az çok gezdim bir çok ülkeyi özellikle avrupayı.

Gitmediğim sadece 10 ülke var : Beyaz Rusya, Moldova, Estonya,İzlanda, Letonya, Andorra, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Ermenistan, Slovenya

Kaldı ki bu oran 50 ülke içinde %80inin en azından sınırına girdiğimi gösterirki fena bi oranda değildir.

Ben İstanbulluyum. İyi bir yaşam standartım olduğunu düşünüyorum. Birçok ülkeye kendi vizyonumdan baktığım içinde geri görüyor olabilirim onada tamamım. Avrupadaki büyük şehirler arasında buna Paris, Londra vs dahil İstanbuldan daha iyi diyebileceğim bir şehre gitmedim açıkçası.

Hadi tamam ben biraz daha dediğim gibi kendi vizyonumla bakıyor olabilirim. Türkiyeyi, Türkiyenin benim için ne ifade ettiği gözünden bakıyorda olabilirim.

Ama ne olursa olsun Türkiye bukadar aşağılanacak bir ülke kesinlikle değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

kirletmeyin olimpiyat baslıgını. 4 yılda bir oluyor zaten. tartısarak geciremeyecegim.

bu akşamın yüzme programı, saatler GMT.

31 Jul
19:30
Men's 100m Freestyle - Semifinals

31 Jul
19:30

31 Jul
19:37

31 Jul
19:41
Women's 200m Freestyle - Final
Sosyal ağlarda paylaş

O saydığın Sırbistan Slovakya Litvanya Macaristan Ukrayna bizden her alanda spor kültürü çok daha gelişmiş ülkeler. Bir kere ırk olarak zaten iyi durumdalar, her sporda mutlak bir avantaj sağlıyor bu. Türkiye'de spor filan yapılmıyor. Kendin güzel demişsin İstanbul'da yaşıyorum diye. İstanbul'da bile iyi bir çevrede olmana rağmen eminim belli sporlarlarla uğraşan tanıdığın oldukça azdır. Uğraşmaktan kastım haftada 2 kere gym'e gitmek değil elbette.
Spor kültürü, insanların spora bakış açısı bunlar çok farklı şeyler ve Avrupa'da bizden bu konuda geri olan ülke tahminimce yoktur. Karadağ gibi küçücük ve yeni bağımsızlığını kazanmış bir ülke bile gidip birçok alanda üst sıralara oynuyor. Olayın İstanbul'un güzelliğiyle, nüfusla filan hiç ilgisi yok.
İnsanların refah seviyesi artsa bile sporun gelişmesi için farklı şeyler lazım Türkiye'de.
Sosyal ağlarda paylaş

@Sotto

Kesinlikle baştan sona katılıyorum. Bizim Spor kültürümüz yok. Spora yeterince destek yok. Bu yüzden ilk mesajımda bu konuyla ilgili demiştim kim ilgileniyorsa Spor bakanlığımı, Olimpiyat komitesimi neyse bazı şeylerin üstüne düşülmesi gerekiyor diye.

Benim iddia ettiğim konu şu. Biz bu spor kültürünü ülkemize oturtursak çıkabileceğimiz noktalar üst düzeyde. Bizde gereken işler yapılmıyor spor konusunda. Bizden ülke olarak geride olan ülkelerin spor bazında çok önde olması rahatsız ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle bir şey olmuş

geç mi kaldım öğrenmekten ama cidden facia yani durum. Herkes neden zamanın geri alındığını anlamamış. Yazık kıza yani cidden. oha ya. çok üzüldüm

"TRT Spor" said:

Amatör Ruhun Sisteme Yenik Düştüğü An!

Güney Koreli eskrimci Shin A Lam, dün 1 saniyeliğine de olsa Olimpiyat finalindeydi. 1 saniye diyoruz çünkü hakemler sayacın sıfırlanmasına rağmen mücadelenin bitmediğine kanaat getirdi ve süre tekrar 1 saniyeye ayarlandı. Alman rakibi, Britta Heidemann son bir hamle yaptı ve puanı alarak finale çıkan taraf oldu.

Shin olan biteni anlamaya çalışırken koçu hemen itiraz etti. İtirazın işleme konması için Güney Koreli’nin pisti terk etmemesi gerekiyordu. Pisti terk etmek, yenilgiyi kabul etmek anlamına geliyordu. 25 yaşındaki Shin yaklaşık 45 dakika pistte oturdu. Birazdan başlayacak üçüncülük ve final maçlarına aldırmadan oturdu. Seyiriciler de bir süre Shin’in hakkının yendiğini düşündü ve alkışlarla ona moral verdi.

Güney Koreliyi kalkmaya ikna etmek isteyen bir yetkiliyi seyirciler ıslık yağmuruna tuttu. Shin göz yaşlarına yenik düştü. O biliyordu ki az önce son Olimpiyat şampiyonunu devirmişti. Şimdi böyle olmaması gerekirdi.

Sonradan anlaşıldı ki Güney Kore’nin itiraz edebilmesi için para yatırması gerekiyordu. Kapitalizm, olimpiyat ruhunu da esir almıştı. Seyirciler iyice sinirlenmeye başladı. Ancak bir süre sonra Shin’in koçu geldi ve sporcusunu ikna ederek gözyaşları içinde pistten ayrıldılar.

Belki Olimpiyat takviminin final kısmına ismini yazdıramadı ama amatör ruhuyla birçok sporseverin kalbine ismini yazdırmayı başardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...