copry Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 benjani said: olaylar olaylar.dönerciyle aynı acildeyiz, benim tavuğum zehirlemez diyor. Ahahha o da mi zehirlenmis? Gecmis olsun bir de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 teşekkürler. ortağı zehirlenmiş, 10 kez kustu acile.sonra ağrı kesici vurdurup, ben zehirlenmedim diye gitti hastaneden.zehirlenen 20 kişi filan vardı bizim gittiğimiz acilde, daha bir kişi şikayette bulunmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=ayxC-46yX5M Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 axedice said: Şikayet için 174 Alo Gıda Çağırın bi taksi gidin işte hastaneye elinizde torbalarla ahahah, hadi bilgisayar başında oturmayın lol Fistancım 71 derecede 6sn FDA verilerine dayanarak verilen değerler, cryptosporidium parvum baz alınıyor ki kendisi salmonelladan, ekoliden hatta monocytogenesten falan çok daha güçlü bi bakteri. Tabi endüstride 15-20sn yapılıyor genelde pastörizasyon. şu boldladığım yere parantez açmak istiyorum. E.coli kendi içinde de türlere ayrılıyor.Özellikle O157:H7 tipi diğer e.coli türlerinden bağımsız olarak, cryptosporidiosis menşeli etkenlerden bile daha fazla ısıl işleme tabi tutmak gerekebiliyor.Latent hale geçiyorlar diğer bi deyişle filan. Endotoksin olaylarına filan girmiyorum.Şimdi akşam akşam toksikoloji ve mikrobiyoloji kitaplarını açmıyalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Bahsettiğim strain 157, TGK hatta EU ve FDA gıda standartlarında da hep O157 üzerinden hareket ediliyor. Asidik ortamlarda da hayatta kalabilen bi strain olduğu için meyvesuyunda kontrolleri atlanmıyor. Tabi mevzu tavuksa salmonella daha yüksek ihtimal, çapraz bulaşı olmadığı sürece ekolinin tavukta pek işi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 said: ortağı zehirlenmiş, 10 kez kustu acile.sonra ağrı kesici vurdurup, ben zehirlenmedim diye gitti hastaneden ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 @axedice işte bahsettiğim çapraz kontaminasyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 tavuk zehirlenmesi çok tehlikelidir, hemen doktora gidin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iarwain Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 süt zehri alır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Chaotic arada bamlammış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar