Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavuk zehirlenmesi


benjani

Öne çıkan mesajlar

axedice said:

Şikayet için 174 Alo Gıda

Çağırın bi taksi gidin işte hastaneye elinizde torbalarla ahahah, hadi bilgisayar başında oturmayın lol

Fistancım 71 derecede 6sn FDA verilerine dayanarak verilen değerler, cryptosporidium parvum baz alınıyor ki kendisi salmonelladan, ekoliden hatta monocytogenesten falan çok daha güçlü bi bakteri. Tabi endüstride 15-20sn yapılıyor genelde pastörizasyon.


şu boldladığım yere parantez açmak istiyorum.
E.coli kendi içinde de türlere ayrılıyor.Özellikle O157:H7 tipi diğer e.coli türlerinden bağımsız olarak, cryptosporidiosis menşeli etkenlerden bile daha fazla ısıl işleme tabi tutmak gerekebiliyor.Latent hale geçiyorlar diğer bi deyişle filan.
Endotoksin olaylarına filan girmiyorum.Şimdi akşam akşam toksikoloji ve mikrobiyoloji kitaplarını açmıyalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğim strain 157, TGK hatta EU ve FDA gıda standartlarında da hep O157 üzerinden hareket ediliyor. Asidik ortamlarda da hayatta kalabilen bi strain olduğu için meyvesuyunda kontrolleri atlanmıyor.

Tabi mevzu tavuksa salmonella daha yüksek ihtimal, çapraz bulaşı olmadığı sürece ekolinin tavukta pek işi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...