Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 VİKTOR BEYİNLERİMİZİ BULUNADIRMAYA ÇALIŞIYOR. Açıklasana arkadaşım Allah (cc) ve onun Peygamberine inanmıuyor musun haa?!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Viktor said: Feamer said: birde madem inanmıyorsunuz, daha neyini kanıtlamaya çalışıyorsunuz? bence bunu bir sonun kendinize Knu basligi ne? Gercek islam Eh bende gercek islamin ne oldugunu anlatmaya calistim, inanc apayri bir faktor hani dunyanin duz olduguna isteyen inanabilir ancak bu gercek dunyanin yuvarlak oldugunu degistirmez, ben kalpten inaniyorum duz dersen okay takil sen diyebiliriz en fazla el cevap ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Ben basit bir cevap veriyim düşün sonra tekrar sor. Din, tanrı konsepti sadece bireysel işler değil. Kitlelere, toplumlara, milletlere, politikaya, yaşam biçimine doğrudan etkisi olan düşünce biçimleri. İnanmayan bir insan da bu "düşünce biçimleri"ne göre kısıtlanmak, hor görülmek, aşağılanmak, yok sayılmak, öldürülmek, tacize uğramak istemediğinden bu düşünceleri eleştiriyor, yanlışlarını ortaya koyup insanların "özgürce" düşünmesini istiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Hadi atayizler bunu da açıkalyın tarzına dönmüş bu. Peki ateistler açıklayamadı dersek diğer tarafın kanıtı ise en başta ise kuran ve kuran sorgulanmaz kıyamete kadar bir harfi bile değişmeyecek diye çok kesin bir kaide var. Bu taraftan bakarsak müslüman birisi kuranın tek harfine bile yalan diyemez diyenler de zaten kafir olur ve tartışma burada tıkanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 valla demin memelere baktıktan sonra hiç cazip gelmiyor buraya cevap yazmak :) http://forum.paticik.com/read.php?13,6378216 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Loxias said: Ben basit bir cevap veriyim düşün sonra tekrar sor. Din, tanrı konsepti sadece bireysel işler değil. Kitlelere, toplumlara, milletlere, politikaya, yaşam biçimine doğrudan etkisi olan düşünce biçimleri. İnanmayan bir insan da bu "düşünce biçimleri"ne göre kısıtlanmak, hor görülmek, aşağılanmak, yok sayılmak, öldürülmek, tacize uğramak istemediğinden bu düşünceleri eleştiriyor, yanlışlarını ortaya koyup insanların "özgürce" düşünmesini istiyor. bu dinlerin değil insanlığın genel sorunu, hele allah yok din yalan diyorsanız zaten %100 insanların kendi suçu, ee niye dine bok atıyorsunuz o zaman, insan kendisi yazıyor kendisi bozuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 @Viktor +rep recpect vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Feamer said: Loxias said: Ben basit bir cevap veriyim düşün sonra tekrar sor. Din, tanrı konsepti sadece bireysel işler değil. Kitlelere, toplumlara, milletlere, politikaya, yaşam biçimine doğrudan etkisi olan düşünce biçimleri. İnanmayan bir insan da bu "düşünce biçimleri"ne göre kısıtlanmak, hor görülmek, aşağılanmak, yok sayılmak, öldürülmek, tacize uğramak istemediğinden bu düşünceleri eleştiriyor, yanlışlarını ortaya koyup insanların "özgürce" düşünmesini istiyor. bu dinlerin değil insanlığın genel sorunu, hele allah yok din yalan diyorsanız zaten %100 insanların kendi suçu, ee niye dine bok atıyorsunuz o zaman, insan kendisi yazıyor kendisi bozuyor "gerçek islam bu değil" e geldi yine döndü dolaştı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 benim görüşüme göre, kitap gerçekte olsa, yalanda olsa (kaldı ki yalan olsa daha fena) din dediğimiz şeyden, ben dahil bütün şikayetlerimizin kaynağı insanın doğası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 öyle, öyle de ben mesela sadece merak ediyorum. Yoksa lol, gelmişim 25 yaşıma zaten kendi çapımda bi inanç sistemi geliştirmişim şimdiye kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Feamer said: benim görüşüme göre, kitap gerçekte olsa, yalanda olsa (kaldı ki yalan olsa daha fena) din dediğimiz şeyden, ben dahil bütün şikayetlerimizin kaynağı insanın doğası tabi ki öyle. ama sürü psikolojisini, bir topluluk içinde yer edinme duygusunu falan es geçemezsin. eminim bu durumun psikolojisini ve insanları ne kadar aptallaştırdığını, normal bir bireye neler yaptırabileceğini daha iyi açıklayabilecek birileri vardır. bakış açısına göre de değişir, her şeyin sorumlusu tanrı da olabilir, bende olabilirim (kelebek etkisi zırt pırt) yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 760 mesaj olmuş bulabildiniz mi gerçek islamı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 biliyoruz zaten ne olduğunu da boşa tartışıyoruz öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Bu olmadığına karar verdik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 bi iki sayfa öncesini okudum çok kasmadım kusura bakmasın kimse de viktorun şeyine takıldım ben. hiç bir kitap peygamberin kendi zamanında yazılmamış demiş. dinlere gönderilen kitaplar yine dini inanışlara göre zaten Allah tarafından vahiy olarak kağıda taşa kemiğe yaprağa vs yazılı şekilde geldiği, yahut cebrail gibi meleklerle tebliğ edildiği bilinir. işe şöyle bakmak lazım. en son peygamber bundan 1400-1500 sene önce gelmiş. o zaman matbaa yok bişey yok.seri üretime geçme şansı yok. bundan metevellit bu kadar sıkıntı ve şüphe doğal olarak insanın aklında yer edinecektir. burada elden birşey gelmez, tarih kitaplarında yazanların sizin bizim gibi insanlar tarafından örnekler ve kalıntılar üzerinden yoruma dayalı olgulara nasıl inanıyorsak ve gerçekliğini modern bilim ve eğitime göre kabulleniyorsak diğerine de aynı gözle bakmak gerekecektir. daha günümüzde yaşanan olayları bile 10 sene sonra ne kadar değiştiğini canlı canlı göreceksiniz. esed bugün suçlu yarın suçsuz görülecek belki. menderes o zaman idamlıkken bugün iyi adamdı diyenler olduğu gibi, ufacık tarihte bile fikirler ve yazılar değişebilir. birinin kanıtı "a" ise diğerinin ki " b " olacak, doğrulunu kimse kanıtlayamayacak ve insan neye inanmak isterse inanacak. bunu çok uzakmadan asıl konuya devam edeyim. hiçbir peygamber vahiy'in ne kadar geleceğini neye göre geleceğini bilmez. vahiy dönemlerinde değişen ve modern tabirle güncellenen vahiyler vardır. bunların ne zaman geleceklerini bilmezler peygamber dolayısıyla kitap şeklinde kendi ömürleri dahilinde basım yapılamaz veya derlenip toplanamaz. şundan örnek verecek olursak, mesela alkol(şarap) ilk önce uygun olmadığı, sonra çok içmenin iyi olmadığı en son tümden haram kılındığını bilen bilir. dolayısıyla evet kitaplar peygamberlerin ömrü boyunca yazılmamış daha sonradan o zamanın şartlarına göre uygun kişiler tarafından ve eldeki vahiy'nin orijinali üzerinden bakılıp kitap haline getirilmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Viktor said: turkiyede kuran ustune en ciddi elestirileri yapmis adam turan dursundur, Bir de İlhan Arsel var. Tehdit falan edildikten sonra yurtdışına kaçmıştı ama o. Özellikle müslüman kadınların "Şeriat ve Kadın" kitabını kesinlikle okumaları lâzım. Bulabilirlerse tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 İlhan Arsel'in şahane kitapları var bende ama artık bulabilir misiniz 3.Reich yaşayan türkiyemizde bilinmez. tüyapa bakın eylülde orada olabilir bazı yayınevlerinde allahsız olanlara falan lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 mep said: Viktor said: turkiyede kuran ustune en ciddi elestirileri yapmis adam turan dursundur, Bir de İlhan Arsel var. Tehdit falan edildikten sonra yurtdışına kaçmıştı ama o. Özellikle müslüman kadınların "Şeriat ve Kadın" kitabını kesinlikle okumaları lâzım. Bulabilirlerse tabii. İlhan Arsel diye aratınca bu çıktı, iş yerinde dinleyemedim ne dir olayı http://www.youtube.com/watch?v=rWJay3_ZQ_I Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 ilhan arsel'in şeriattan kıssalar diye 2 kitaplık bi serisi var onu okuyun çok eğlenceli kitaplardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 @Feamer Videoda dinlenecek bişey yok zaten, slaytlarla yazılarla filan geçiyo. Yazanlar da Viktor un dediklerinin aynısı, şakirtleri yemlemek için öyle başlık atmışlar heralde^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 muhammed'in babasının adı nasıl abdullah oluyor. Allah yoktu ki muhammeden önce ismi olsun HEH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oncekendimi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 LathspeLL said: muhammed'in babasının adı nasıl abdullah oluyor. Allah yoktu ki muhammeden önce ismi olsun HEH tek tanriya inananlara hanif deniyordu o zamanlar.mekkede herkes lat a uzza ya tapmiyordu semavi dinlere inananlar da vardi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 ya puta tapanlar da Allaha inamıyormuydu, onlardaki tek sorun putları aracı olarak görmeleri, muhametide arap olmağı için akbul etmiyorlar bunu teğit edemedim, böyle diye hatırlıyorum çıkarken yazdım hatalar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oncekendimi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Feamer said: ya puta tapanlar da Allaha inamıyormuydu, onlardaki tek sorun putları aracı olarak görmeleri, muhametide arap olmağı için akbul etmiyorlar bunu teğit edemedim, böyle diye hatırlıyorum çıkarken yazdım hatalar... arap olmadigi icin kabul etmemeleri diye bir arguman yok.soylu arap kabilelerinden birine mensuptu zaten laptopa geciyorum daha ayrintili yazayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teodor Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 bu arada muhammed in ayetlerini gerçek veya değil tartışmayacağım ama devrimci olduğunu düşünüyorum. kadınların insandan sayılmadığı bir ortamda bir şekilde dengelemeye çalışmış, ayarı kaçmış bir toplumu hizaya getirmeye çalışmış bunları da görmek lazım eğer iyi bir tartışma isteniyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar