Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gerçek islam bu değil !

Feamer

Öne çıkan mesajlar

içindeki anlam ve manayı görmemi cehennem baya bi engelliyor. tasavvuf dışında bütün okuduğum semavi dinlerde cehennem ön planda. cennetten çok daha ayrıntılı biçimde tasvir ediliyor.

dine inanan insanlarla yaptığım konuşmalarda anladım ki; kimse cennete gitmek için inanmıyor, herkes cehenneme gitmemek için bir dine mensup.
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

içindeki anlam ve manayı görmemi cehennem baya bi engelliyor. tasavvuf dışında bütün okuduğum semavi dinlerde cehennem ön planda. cennetten çok daha ayrıntılı biçimde tasvir ediliyor.

dine inanan insanlarla yaptığım konuşmalarda anladım ki; kimse cennete gitmek için inanmıyor, herkes cehenneme gitmemek için bir dine mensup.

nasıl yani,günahkar ile sevap işleyen aynı kefeye mi konulsun,sen yap yap sonra neden ben cehennemdeyim,laikçi kafası,tam bir cehape kafası
Sosyal ağlarda paylaş

viktorun yazdıkları ataistliğe değil de deistliğe yöneltir daha çok.
tanrı kavramı bambaşka içsel bir şey,
bi kitaba inanmak, evreni yarattığına inandığın gücün her kula eşit diyip bir kulunu daha eşit kılıp, bilgileri kulların içine yerleştirmek yerine kağıda sıkıştırmasına inanmak bambaşka bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

Tasavvuf apayri birsey, ezoterik ogreti dunyanin her yerinde ayni zaten ve kurallar yumagi ve dogmalar yerine cok somut bi mesaj veriyor "yaradilani sev yaradandan oturu cunki sen bensin, bende senim"

Bu konular derin ama baya, sokaktaki adamin anlayip ustune dusunebilicegi bisey degil, ciddi bir spirtuel ve felsefi altyapi gerekiyor ustunde tartisabilmek icn

Insanlar olumden korkuyor, yokluk yerine cehennem daha cazip geliyor cogu insana ki buda apayri bir tartisma konusu, topic derail olur baya :p
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

viktorun yazdıkları ataistliğe değil de deistliğe yöneltir daha çok.
tanrı kavramı bambaşka içsel bir şey,
bi kitaba inanmak, evreni yarattığına inandığın gücün her kula eşit diyip bir kulunu daha eşit kılıp, bilgileri kulların içine yerleştirmek yerine kağıda sıkıştırmasına inanmak bambaşka bişey.

Daha oncede dedim ateist degilim ben zaten :p, ateizminde elestirisini yapabilirim cunki kendi dogmalarini yaratan yiginla ateist var piyasada, birseyin mutlak varligi veya yoklugu savunulmaz, %100 birseyin dogru oldugunu iddea edemessin hicbirzaman

Freudun dedigi gibi "tanri kendi imajinda insanimi yaratti yok insan kendi imajinda tanriyimi yaratt?"
Semavi dinlerin yarattigi son derece insan bir tanri, dawkinse doncez gene ama herhangi bir fantastik eserde karsilasabiliceginiz en kotu karakterlerden biri bu tanri, aklima akvaryumda medeniyet yetistiren cartman geliyor hep bu tanriyi hayal ederken :p
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

mesela sen de şey desene çıkıp viktorun postuna istinaden.

hayır o öyle değil çünkü,
şu şu şu tarihte şu olmuştur, şu şu şekilde oldu falan gibi.

yalanlama gibi değil daha çok ispata dayalı takılsak mesela.

sabah dedim malesef okadar boş zamanım olamiyor, olan kısımlarda azar azar kabaca yaza biliyorum, diğerler

beni rahatsız eden konu şu, eksik bilgiler üzerinden gidilmesi,

kuran kopyaları konusunda yeterli bilgim ve araştırmam, yok ama konu sümere falan dalıp çıkınca ve oradan da bence hatalı ve yetersiz bilgiler ile çıkarım yapılınca ben, itiraz etme hakkımı kullanıyorum,

daha önce yazmaya çalıştım, kabul ediyorum yeterli olmadığını ama, konuyu bilenler zaten demek istediklerimi anlıyor, bilmeyenler içinde çook ayrıntılı gitmek lazım

mesela musanın gidip çalıştığı kütüphane meselesi, kanıt dediğimde, bir çok laf ve kaynak verile bilir, ama bunların arkelojik ispatı olmadığı için, efsaneler kayıyor,

ha efsaneleri geçek kabul edeceksek, bende diyorum ki, muhammet v.b.leri sümerlerden falan araklamış olsun ama sümerliler dediğimiz adamlar gerçekte kimler?

mantığın böyle sağlamasını yapınca, o kanıtlar falan bana yetersiz geliyor.

falan filan konu uzayıp gidiyor aynı şekilde,

bu yüzden, benim derdim bir şeye inanmak isteyenler, neye isterlerse inansınlar ama onun bunun dedikleri ile değil, hiç bir fikrin etkisinde kalmadan söz konusu kaynakları objektif olarak okuyup inansınlar.

birde madem inanmıyorsunuz, daha neyini kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

bence bunu bir sonun kendinize
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Suark said:

mesela sen de şey desene çıkıp viktorun postuna istinaden.

hayır o öyle değil çünkü,
şu şu şu tarihte şu olmuştur, şu şu şekilde oldu falan gibi.

yalanlama gibi değil daha çok ispata dayalı takılsak mesela.

"ben hakliyim sahidimde allah" temali olanlar disinda itiraz goremedim daha :p

mantığını dayandırdığın antik medeniyetler hakkında açıklama bekliyorum?

mesela hz musanın, mısırın hangi evresinde yaşamış olacağına dair sağlam, karbon testli bir kanıt bekliyorum.

niye bekliyorum, çünkü kanıtlarının içinde bunlarda var
Sosyal ağlarda paylaş

ellerinde metal mızraklarla şeytanların beklediği böle mikrodalga fırın tadında bi yer yok raad olun,
zaten şeytanda yok,
kötülüğün tek kaynağı insan çünkü. şeytanda kısaca valla ben yapmadım bak şeytan yaptırdı şeysi sadece. korkutma aracı.

ama cennete gidememe var, bir süre limboda takılabilirsiniz doğru yolu görene kadar,

böle kürsüye geçip yargılama falanda yok, ne yaptıysanız çat diye otomatik bir şekilde ruh frekansı sizin gibilerin yanına gidiyorsunuz, yada limboda tek başınızasınız kendinizle yüzleşiyorsunuz, bundan daha iyi bi "cehennem" olamaz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Abooov...Yukarıdaki mesaj çok fail dolu aman diyim...
Efsaneleri gerçek kabul edeceksek diyen adam, dinin her dediğini düşünmeksizin kabul ediyor, üstüne bir de Sümerliler de kim mi diyor yani...

o yazıdan bunları anlıyorsan bir şey diyemiyorum, dinin ne dediğinden ne anladığımı zaten satır satır olarak geçen günlerde yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

birde madem inanmıyorsunuz, daha neyini kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

bence bunu bir sonun kendinize

Knu basligi ne? Gercek islam

Eh bende gercek islamin ne oldugunu anlatmaya calistim, inanc apayri bir faktor hani dunyanin duz olduguna isteyen inanabilir ancak bu gercek dunyanin yuvarlak oldugunu degistirmez, ben kalpten inaniyorum duz dersen okay takil sen diyebiliriz en fazla
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

icindeki anlam ve mana yı görmüyorsan (mana nın a sını yumusaratak yazacaktım ama klavyede bulamadım) bu senin gönül gözünün kapalılıgını gösterir.

valla viktorum sabah yedi gece 11-12 is yogun yoksa tasavvuf ve islamin selefi gorusleriyle alakali nette dahi bulamayacaginiz bir kitap hazinem var zaten ibni teymiyye yi arastirin deme sebebim senin gibi Allahsizlarin tezlerini zamaninda curutmus herif ,mevdudiydi galiba onuda sayabiliriz (edit;alinmadin demi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

musa iskenderiye kütüphanesinde çalışmış mı peki? gerçekten kanıt yok mu konuyla ilgili, yani efsane mi?

bak bu güzel yaklaşım işte,

bu arada söyleyeyim, dini kitapların yalan olduğunun ( eğer öyleyse ) ifşa edilmesi inanan sayısını arttırır.

Musanin gercekte yasayip yasamadigi bile supheli, bronz cagindan bahsediyoruz min 3000 sene var

Musanin olayini ilk kez acan great initiates kitabi ile eduard schuredir

Ha bu arada hicbir dini kitap peygamberi hayattayken yazilmamistir, hep peygamber olumunden sonra cemaat dagilir korkusu ile takipcileri duzenlemistir, musa icindi budur, isa icinde budur, muhammed icinde budur olay
Sosyal ağlarda paylaş

tavuk embriyosunda milyonlarca yıldır aktif olmayan genleri aktif hale getirip diş ve kuyruk çıkartanlarda yalan diyor o zaman demekki dinozorlar hakkında hmm B)

http://cdn.uproxx.com/wp-content/uploads/2011/06/chicken_zoom.jpg

o değilde, yunusların doğmadan önce anne karnında ayaklarının (yüzgeç şeklinde) çıktığını bunların sonradan kaybolduğunu biliyor muydunuz :) ki arada kaybolmayanlarıda var bulunmuş canlı.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...