Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iWorks ve various Apple soruları


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
İyi midir bu iWorks? Air'a o kadar harcama yaptıktan sonra Microsoft Office for Mac alacak durum kalmadı, alternatiflere bakıyorum. Benim ikişer üçer lisansla gelen bir sürü Corel programım da çalışmıyor. WordPerfect Office gibisi yok yoksa.

Asıl amaç iyi bir sunum programı edinmek ama. LibreOffice (Word Processing için, kız kardeşe LaTeX kullan diyemem tabii) + Keynote filan mı yapsam yani, yoksa almışken tam olsun bari diyip iWorks mü alsam? Word Processing programı LibreOffice Writer'a göre nasıl Mac performanslarıyla? O Pages çok hoş göründü ama bana.

Bir de kızın Apple hesabına kendi kartımı eklesem dert olur mu? Kart numarası filan girmeden e-book alma modunda alış-veriş yapılıyor mu? Benim kendi Apple hesabıma ekleyebilir miyim sonra kartı - pek alacağım yok ama iTunes şarkı alabilirim belki? Bu iWorks'u ve kızın istediği EarMaster Pro 5 diye bir programı almam gerekiyor hemen; kendi banka hesabı bile yok, hazırlığı bitirmeden de öğrenci belgesi vermedikleri için 2-3 ay kredi kartı çıkartma ihtimali yok.

İyi bir notasyon programı gerek sonra. Sibelius normal program ailece kullandığımız ama o da MacBook Air üzeri bütçeme giremiyor tabii. Sibelius Mac alacak param olana kadar kullanacağı bir şey.

Son olarak 19 yaşında bir üniversite öğrencisi kıza gerekli programlar neler Facebook programı, ıvır programı, zıvır programı gibi. Alıp götürecek, sonra para da vermez kendisi zaten program için büyük ihtimalle; ben burada alayım diyorum bu gün, yarın filan.

Bu arada Vatan'da süper indirim varmış Bonus kartlara, 1950 tutuyor Macbook Air, almak isteyenin aklında olsun. Bu ay sonuna kadar indirim. Acer S3 alacaktık bu olmasa, Ubuntu yükleyecektim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok soru varmis :)
iworks ben pek tavsiye etmiyorum acikcasi. basta guzel geliyor ama biraz ilerlemek isteyince takiliyorsun.
bir hesaba birden fazla kredi karti baglayamazsin. kredi kartini ekleyince senin hesabin ismini falan da kartin ismi yapiyor oyle bir durumu var :) ha, ayrica kart eklemeden tek seferlik alim da yapamazsin. gift card almani oneririm. hic ugrasma kredi karti eklemek ile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendisi sonradan kuramaz gibi endisen varsa cok dert degil program kurmak,

mac appstore var zaten linuxtaki paket sistemleri gibi, ihtiyaci oldugunda ivir zivir programlarin cogunu oradan bulabilir sanirim

yoksa da koddan derlemeyecekse program kurmak icin genelde sanal diskimsi bir formatta paketliyorlar, onu acip aplikasyonlara surukleyip birakiyor ikonu, cok kolay

yalniz o macbook en son cikan mi ?
%10 ogrenci inidirimiyle bile avrupa fiyatindan ucuz sanirim, garibime geldi hani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kart konusunda şöyle bir şey var, şu an kullandığımız 2 iPhone 1 iPad ve 1 Macbook var, 2 farklı Apple ID var toplamda ve ikisinde de benim sanal kart tanımlı. tüm device'lardan her türlü kullanabiliyoruz ikimiz de. soyad falan da tutmuyor hatta. şimdiye kadar sadece yeni bir device'dan ilk alım sırasında kartın güvenlik numarasını sordu. onun dışında sorun çıkmadı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben iworks'ü ciddi kullanımda pek tutmadım. hani keynote ile güzel sunumlar hazırlanabiliyor cidden, ama numbers bence cidden excel'e göre eksik, pages da özellikle her tarafı kararttığı sadece sayfanın olduğu tam sayfa modunda muhteşem ama onda da sanki bi bitirme tezi yazsam yazamazmışım gibi geliyor.

excel'e ne kadar bağlı olacak kardeşin, ne okuyor? eğer excel gerekmiyorsa iworks alınabilir yine de, ama ms office alışkanlığından uzaklaşmak zor olabilir bi yerden sonra.

ben ne yaptım? ikisi de yüklü. tercihen iworks kullanıyorum ama bazen ms'e geçmek zorunda kalıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

keynote cok cok iyi. geri kalani icin domain name al google apps kur :p

itunes dan kredi kartiyla muzik/film alabilmek icin itunes store un acik oldugu bir ulkede kayitli bir kart kullanmak lazim, veya gift card alarak onla acc acip, sonra yine gift cardlarla destekleyerek kullanabilirsin.

birden fazla apple id yle alisveris yapmanin bir sikintisi yok tek mac uzerinde, istedigin gibi acc switch edebiliyosun app store da.

kendi kredi kartinla kendine bir apple id alip ordan istedigin program vs ayni ulkede kayitli olan baska bir apple id ye gift olarak yollayabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...