Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

rusya'da veya azerbaycan'da çalışma, hayat koşulları vs.


MeSh

Öne çıkan mesajlar

yeni mezun mühendis olarak çalışma üzerine iki seçeneğim var. rusya veya azerbaycan'da şantiye kafası.

düşünce tarzım ise basit. en az 3 yıl kalır, çalışırım. hem para birikir, hem askerliği aradan çıkarırım hem de iş tecrübesi ile birlikte istanbul'a döner, kaldığım yerden devam ederim.

bu minimum 3 yılı geçirmek için hangi ülke tercih edilmeli?

açıkçası gönül, 5 yıl okunan elektronik mühendisliğindeki erkek egemen sınıflarından sonra bir rusya istemiyor değil. fakat rusça seviyem olarak bi "da" var o kadar. tahminimce o da yetmez. ingilizcem ise iyi.

diğer taraftan azerbaycan'da dile adapte olmak daha hızlı. büyük abim zaten mevcut olarak azerbaycan'da şantiyede çalışıyor. azeri bir yengem mevcut. az da olsa tanıdık, danışabilecek yüzler var yani. fakat aldığım duyumlara göre ülke mantalitesine adapte olmak biraz can sıkıcıymış.

neyse işte, buralarda yaşamış olan, iş tecrübesi olan veya sırf turistik amaçla gidip bakmış olanın bile yorumları lazım. bi de mümkünse internet hızı karşılaştırması tabi. internet hızı mühim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

madem 2 secenegin rusya ve azerbaycan, sen rusca kursuna yazilabilirsin simdiden. hicbirsey kaybetmezsin. o bolgelerde rusca direkt + sana.

azerbaycanda hazir tanidiklarinin olmasi direkt buyuk avantaj olur tabi oraya gidersen. alisma devresini kolay gecersin. bi problemin olursa yardim edecek insanlar olmasi iyi.
bi problemin olur da tanimadigin insanlara muhtac falan kalirsan cok feci cunku. ne de olsa turk turku gurbette ehm.

dasaaa azerbaycandaydi bu arada. gelsin anlatsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şantiye dediğin inşaat mı?
bölüm elektronik mi?

dur bi error verdim.

abi sen neler yapabiliyorsun? çalışacağın yer hazır mı yoksa buralarda çalışacak bi yerler mi bakmayı düşünüyorsun?

ben burada genelde yabancılarla takılıyorum. çok fena değil, ama çok güzel de değil hani. biraz ne aradığına, nasıl adapte olabildiğine etc bağlı tabii. petrol ekipleri çok var. bp'den vs bi sürü adam var. genelde sohbetleri iyi oluyor. ayda 1 toplantıları var. yakında da -fırsatım olmadı çok- pzr günleri yaptıkları gezilere katılmayı düşünüyorum. her neyse, şimdi şu bi gerçek; şantiye hayatı (hele ki şehir dışı şantiye) nerede olursa olsun, hangi ülkede olursa olsun = bitik bi sosyal yaşam. ben ofisteyim. biraz daha rahatım açıkçası. yine de pek bi rahat yahut eğlenceli değil.

onun dışında.. hmm azerbaycan olursa çok çok aşırı zorlanmazsın. adamların kafaları görünce tr'yi daha çok seveceksin inan. ama şehir çok güzel, her şey süper farklı geliyor. bir de araştırmayı, gezinmeyi seviyorsan bi sürü ilginç şey görüyorsun yaşıyorsun.

lakin şu anda burada nötr duruyorum. yani burada bulunmaktan memnun yahut memnuniyetsiz değilim.

her neyse, sen çalışacak opsiyonlara bakınıyorsan bilgilerini bana geçsene bi. uygun bir proje olur yaz sonuna kadar, haberdar ederim seni. beğenirsen en azından beraber çalışmış oluruz.

internet hızı 2mbit 20€, 3mbit 30€ ....AzEurotel fiyatları..
sen tam olarak ne konuda bilgi istiyorsan sor, anlatayım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elektronik mühendisi olarak ağırlıklı otomasyon düşünüyorum ama ne yapacağım konusunda zerrre fikrim yok. yeni mezun mühendisim işte. 1 ay şantiye stajı, 1 ay'da inşaat şirketi genel merkezinde stajım var tecrübe olarak. stajerleri de pek sallamıyorlar açıkçası, gidip takılıyordum şirkette. şantiyede bana uygun olan kısım teknik ofis sanırım. bir kaç program öğrenmem gerekiyor bildiğim kadarıyla, onları öğrenmekte sıkıntı çekmem diye tahmin ediyorum. sonuçta 16 yıldır bilgisayar başındayım.. bilgisayar programlarını öğrenme sürecim göreceli olarak daha hızlıdır diye tahmin ediyorum.

iş seçeneği olarakta aile faktörüm var. babam inşaat mühendisi olarak saygın bi yere sahip. işe girme jokerim de o zaten. arap ülkelerine gitmeyeceğimi biliyorum. bu da sonuç olarak geriye azerbaycan ve rusya'yı bırakıyor. ben de hangi ülkede daha rahat yaşarım kaygısıyla sağa sola soruyorum aslında özetle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi gece hayatını konuştuk sadece.

nipple mı var bişi mi var?

adamlar yapmışlar party i.

alla alla.
ben rusya daha eğlenceli savımı kanıtlarla destekledim sadece.

aynı zamanda illa ki tutacağını bildiğim bi konu ile 15-20dakikalık da olsa forumda mesaj atılmasını sağladım ve böylece eğlence çıkmış oldu..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...