Artariel Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 1 ay içinde ssd almayı düşünüyorum doğal olarak windowsu içine yükleyecem ancak şu an mevcut partitionları silmeden, formatlamadan içindeki windowsu direkt ssdye taşıyabiliyor muyuz ? veya formatlamadan c:deki windowsu silip ssdye tekrardan kurabiliyor muyuz ? bahsettiğim windows 7. ayrıca şu anki hdd sata 2 ve ahci modunda değillerdi sanırım. ayrı olarak ssdyi yerleştirirken bir şeyler yapmam gerekiyor mu edit : ayrıca mobo sata2, ancak sata 3 ssd alacam hız düşmesi hariç bir şey olmaz sanırım ? ha ayriyetten usb 3.0 ve sata 3.0 portları barındıran bi pci-ex 1.0 kart almayı düşünüyorum tabi yine de sorayım edit 2: ha bir de ssdyi neye göre almalıyım, sandforce kontrolcüsü falan bir şeyler diyolar tam çözemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Windows transferi için: http://www.sevenforums.com/installation-setup/211314-move-system-hdd-ssd-without-reinstalling.html http://superuser.com/questions/252675/easiest-way-to-move-my-windows-installation-to-an-ssd Yine de çok özel bir sebebin yoksa temiz yüklemek en güzeli bence. Muhtemelen daha hızlı olur ve sonrasında da daha memnun kalırsın. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 nasi olsa yavaslar benim ssd'li windows 6 ayda "welcome" ekraninda 30 saniye bekler olmustu. formatladim 1 sn bie beklemedi. programlari yukledim su an 3-5 saniye bekliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 ssd diye kandırmış olmasınlar abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 480mb saniyelik veri transferim var birader sata3 windowsu isletim sistemi diye kandirdilar beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 bozmusun windowsu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 valla bise yapmadim cok tripli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 benimki programları yükledikten sonra 3-5 sn bekliyor windows ekranında ama masaüstü geldiği saniye browser fln gibi şeyler 1sn bile beklemeden açılıyor. işlemci fln yalanmış ya. alın ssd'yi performansı hissediyorsunuz direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 xetraynex said: nasi olsa yavaslar benim ssd'li windows 6 ayda "welcome" ekraninda 30 saniye bekler olmustu. formatladim 1 sn bie beklemedi. programlari yukledim su an 3-5 saniye bekliyor. abi benim caviar black 5sn falan bekliyor ssd nasil 30sn bekler o.O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 ya ilk aldigimda benim direk aciliyodu sonra 6 ay icinde 30 sn haline geldi ama sadece welcome'da bekliyor welcome gidince tak aciliyor welcome'a tak diye geliyor. tamamen microsoftun malligi normalde windows 7 acilirken kirmizi yesil mavi renkleri varya onlar birbirine kavusamadan aciliyor oralarda filan hic sorun yok welcome kisminda bana baya bi greeting cekiyo :D iste format atinca duzeldi de yakinda yine oyle olur yani sandisk 120gb sata3 ssd kullaniyom ama ssd'den degil yani kesinlikle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 welcome görünmüyor bende hiç renklerin kavuşması 3-4 sn sürüyor işte windows namına sonra masaüstü geliyor hmn. gerisi bios açılması. 3-4 sn olması da antivirüsten sonra oldu yanlış hatırlamıyorsam. önce o açılması gerektiğinden olabilir. antivirüssüz kullanırken daha hızlı geçiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 bu arada pci-express ssdler hakkında bilgisi olan var mı ? tamamen satadan bağımsız mı çalışıyorlar ? boot disk olabiliyorlar mı ve hızları ciddi ciddi 1 gb/s mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Winkie Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 şuan en hızlı ssdler SF-2281'i kullananlar aynı zamanda en sorunlularda bunlar çok alternatif var piyasada bakabileceğin ben sana intel 330 serisini öneririm veya corsair force gt mushin chronos deluxe bunlar en hızlı ve en sorunsuzlar şuan vertex 4'ler var lakin pahalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 df said: benimki programları yükledikten sonra 3-5 sn bekliyor windows ekranında ama masaüstü geldiği saniye browser fln gibi şeyler 1sn bile beklemeden açılıyor. işlemci fln yalanmış ya. alın ssd'yi performansı hissediyorsunuz direkt. ciddi ciddi düşünüyorum ssd almayıda işte bi karar veremedim, i5 430m işlemci gt-320m ekran kartı var, 3gb da ram. 60 veya 90gb ssd alıp laptoptan cıkan hdd'yi de closure ile externale çevirmek... Gerçekten verdiğim paranın hakkını alır mıyım? bide sata2 mutlaka gerekiyo mu, onuda bi araştırmam gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 ben 400tl'lik datron laptopa taktim ssd baya cillop oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 xetraynex said: nasi olsa yavaslar benim ssd'li windows 6 ayda "welcome" ekraninda 30 saniye bekler olmustu. formatladim 1 sn bie beklemedi. programlari yukledim su an 3-5 saniye bekliyor. windows ayarlarini yapmazsan cörtler ssd, kendi düşen de ağlamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 0ne said: df said: benimki programları yükledikten sonra 3-5 sn bekliyor windows ekranında ama masaüstü geldiği saniye browser fln gibi şeyler 1sn bile beklemeden açılıyor. işlemci fln yalanmış ya. alın ssd'yi performansı hissediyorsunuz direkt. ciddi ciddi düşünüyorum ssd almayıda işte bi karar veremedim, i5 430m işlemci gt-320m ekran kartı var, 3gb da ram. 60 veya 90gb ssd alıp laptoptan cıkan hdd'yi de closure ile externale çevirmek... Gerçekten verdiğim paranın hakkını alır mıyım? bide sata2 mutlaka gerekiyo mu, onuda bi araştırmam gerek parasının hakkını veren tek donanım bence. 300 TL'ye aldım 128GB indirimdeyken canavar gibi. yeni laptop almışsın gibi gelir. niye bu kadar geç kullanmaya başladım diye kendime kızıyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4111 iyi midir, yada bana ssd önerin, 200-300tl arası olursa iyi olur bide bilgisayarımın sata2 yada sata3 desteklediğini nasıl ögrenebilirim, programı falan varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 http://www.hepsiburada.com/liste/sandisk-120gb-extreme-sata3-ssd-sdssdx-120g-g25/productDetails.aspx?productId=bd300339&categoryId=114814&SKU=BD300339 şundan memnun millet fiyatına göre iyi ürün. http://www.hepsiburada.com/liste/team-120gb-xtreem-s3-sata3-ssd-tmssds3-120g/productDetails.aspx?productId=bd130991&categoryId=114814&SKU=BD130991 bu da iyi. 1000 lira olanlar tabiki çok daha iyi olabilir ama normal hdd'den sonra bunlar da uçuyor. ben team'i aldım. laptop teknik özelliklerine bak netten. yazar sata 3 var mı fln. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2012 http://www.lapspecs.com/wiki/acer+aspire+5741g#storage burda dedigine göre sadece sata destekliyo sanırım ssd pek bi ise yaramaz gibi duruyo bu durumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Goering said: xetraynex said: nasi olsa yavaslar benim ssd'li windows 6 ayda "welcome" ekraninda 30 saniye bekler olmustu. formatladim 1 sn bie beklemedi. programlari yukledim su an 3-5 saniye bekliyor. windows ayarlarini yapmazsan cörtler ssd, kendi düşen de ağlamaz neymis o ayarlar defrag'i kapat deme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 0ne said: http://www.lapspecs.com/wiki/acer+aspire+5741g#storage burda dedigine göre sadece sata destekliyo sanırım ssd pek bi ise yaramaz gibi duruyo bu durumda? orda yazan benim 320 lik hdd nin sata oldugunu soyluyomus. aradim acer servisten arkadasi bakti baska bi anakarta ve sata2 destekledigini soyledi. verdim siparisi yarin geliyoreee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 sata 3 oluyor ssd'ler bu arada =) 2'de de çalışır ama performans kaybı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Biliyorum ya goze aldim o kaybi. zaten notebook giderse yeni sisteme kan olur diye aldim. hemde performans olarak bi arti saglar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 İster sata2.0 olsun, ister 3.0 alacağın performansa şaşacaksın. Yaptığım en iyi yatırımlardan biri sistem için. O kadar hızlandı ki alet anlatamam. Çile çekiyormuşuz biz mekanik hard diskler ile resmen. Tez zamanda kurtula eski HDD'lerden. Yalnız eğer oyun oynuyorsanız, multimedia düşkünüyseniz 128 GB'den uzak durun, en az 256'lık edinin derim. Bende 128 doldu ve boşaltamıyorum resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar