Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartının 115-120 dereceyi görmesi

FromTheHell

Öne çıkan mesajlar

Selam,

50-55°C'nin üstünde zaten elini fazla tutamazsın. Hele ki >100°C gibi sıcaklıklarda 2s bile fazla uzun bir süre.

Elsa'nın GeForce 256 kartı ilk çıktığında almıştım. kartın yazılımı paso alarm verip aşırı sıcaklıktan ötürü uyarıyordu. Tayfun Bey'i arayıp durumu sorduğumda "takma kafana, sensör hatasıdır; yanarsa yenisini veririm" demişti. Emekli edene kadar kullandım, yanmadı :P

>80°C zaten kritik eşik değer. Eğer 120°C değerlerde çalışmaya devam ediyorsa bırak çalışsın :) Ben IR uzaktan sıcaklık ölçme aleti ile kartın yüzey sıcaklığını ölçmüştüm ve gayet normal değerlerde çıkmıştı onca alarma rağmen. Olmadı NTC'li basit bir termostat alıp yüzeye dokundurup sıcaklığı kontrol et.

Not: PCB'nin ve lehimin dayanma sıcaklığı ne? Ayrıca o sıcaklıklarda GPU'nun hafiften sapıtması gerekmiyor mu? Sonuçta çekirdek ısı daha yüksek olacaktır.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ztn 90 falan görünce kapanması lazım pcnin hacı napıyorsun sen diye sdfs

gerçi kimse söylememiş ama ;

diablo 3 konusunda vardı bununla ilgili bi sıkıntı başlığı sanırım patch ile ilgili bi sorun baya bi kişi yaşıyor buna benzer sorunlar hatta starcraft 2 beta da da olmuştu aynı şey.

http://forum.paticik.com/read.php?85,6317232
Sosyal ağlarda paylaş

kasa halinin ustunde falan durmuyo demi ? bizimde yerler haliflex ama kasanin bulundugu yere 2x fayans dosedim + kasada 2x dandik fan var ama yerleri iyi, saglam sulikasyon var biri on alt digeri ust arka ayrica kasa balkon kapisina donuk, bu dediklerimi uygularsan belki birseyler elde edebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...