Suark Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 3000 fazla deil ki eğer turnkey vericekse sana. bu işin tasarımı var, web içi kodlaması var ( ne istediğine bağlı olarak ) o tasarımı siteye oturtması var. Sonra bide hosting tarafları var. Uğraşır durursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 3000 bariz çok, bu işi profesyonel anlamda yapmayan insanlar lütfen "3000 hiç de çok değil biz çok emek harcıyoruz taaam mı" moduna girmesin lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 peki prolar demişse nolcak =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 profesyonel insan böyle bişeyi dile getirmez zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 e di pro ama? ha bu arada, kimse bu ülkede -- "lafla" yürüyen işlerin binlerce tl kazandırdığı, saçma sapan herkesin yapabileceği işleri çıkaran, hayatında 1-2 olay iş yapmış ama bunlar isim yapmış adamların binlerce tl kazandıkları -- emek verip yapılan, ki tasarım kısmıda kodlama kısmıda ciddi bir emek ve bilgi birikimi istiyor 3000tl fazla demesin. gülerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 di işte profesyonel olabilir, burada bi amatör ruha bürünüyo, ona veriyorum. forum ambiyansı diyelim. yoksa biz de kdv stopaj gelir vergisi ödüyoruz lolo demek çok anlamsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Abi size gülüyorum. Böyle iki dizayn yapıp rahat rahat evinde/ ofisinde çalışıp çok kazanmak hakkım diyenlere ne desem bilemedim. Sizi imalat sektörüne alalım. Yanında 15-20 adam çalıştırmak nedir, onların ssk ları, muhtasarları, dertleri tasaları. Onun dışında bir "web desginer" ın işleri durursa ne kadar zarar eder? 15-20 kişi çalıştıran, hayvan gibi fixed costu olan bir sistemin iş alamaması ve/veya düşük karlarla çalışması ne demek 1. elden yaşamadan anlayamassınız. Sizin bireysel harcamalarınız dışında ne masrafınız var allah aşkına? VERGİ VERİYOZ YEA diyorsunuz da. Bizim verdiğimiz vergi miktarlarını duysanız, oturur ağlarsınız herhalde. Herkes vergi veriyor bu ülkede, bir şey üreten, imalat yapan da en çok düdüklenen kimse kusura bakmasın. Para nasıl zor kazanılıyor bilen bir insan bir web sitesi tasarımına 3000 lira vermez, kıçıyla güler. Müşteri dırdırı diyorsunuz, biz 0'dan projelendirme ve imalat yapıyoruz. Daha önce kurulmamış tesisler kuruyoruz mesela. Adam diyor ki şurası olmamış. Bu çapta imalatlarda şurası olmamış demek ile, bu web sitesinin tableri olmamış denmesi arasında dağlar kadar fark var. Sana iş tesliminde ödeme yapılmaması seni ne kadar yaralar, ben malzeme almışım işçi çalıştırmışım piyasaya borçlanmışım devlete borçlanmışım ot bok. İş teslimindeki ödemeyi alamamak veya geç almak bende nasıl sonuçlar doğurur, sende nasıl sonuçlar doğurur? Şimdi sizi küçük dünyanızla baş başa bırakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 web sitesi senin bahsettiğin ölçekte bir firmanın vitrini. eğer sonucunda iyi bir şey ortaya çıkacaksa 3000 liradan kısmak akıllı bir tacirin yapmayacağı iş. profesyonel ve güzel bir web sitesi için de o para fena bir para değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 O kadar buyuk fark varsa sizi de davet edelim sektore. 1500 dolar cok normal bi rakam,a z degil ama cok da degil. B2B sistemleri 50-100 bin dolar ornegin. Da vinci sanirim, ya da Dali de olabilir. Bi adam resim yaptiriyo, sonra fiyat soruyo. Iste diyo ki, x lira. adam deli oluyo, 2 saatte cizdin o kadar fiyat olur mu vs diye. Da vinci de diyo, 30 yil + 2 saat tuttu onu cizmem. Neyse acik pazar ekonomisi zaten fiyatlar memnun etmiyosa, kendiniz de yaparsiniz, 500 ytl ye de yapan ogrenci bulursunuz. Adamlar taniyorum 50-60 bin dolarlik proje bile geliyor, 2 ayda bitirecegini bilse yapmaz. Size kolay gorunuyo, hepsi bi yuk onun, destekliyosun, hata cikiyo, adam begenmiyo degistiriyosun. Ha her destek de parali oluyo saati 50-400 dolar kesiyolar sektorde, ama oyle bi isi yapman demek ustune uzun yillar o yuku alman demek. Artik kariyerin o oluyo demektir yani. Ha dedigim gibi 500 ytl ye yapan ogrenci de var. Beklentileriniz, amaciniz kalite bekletiniz, uzun vadeli destek beklentinize gore degisir. Her seyin piyasasi var, 500 bin dolara da yaptirilan e ticaret sistemleri var. Hangisi isinize gelirse. Korkmayin iflas etmiyolar onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Bu tavri anlamıyorum ben de, ucuza yaptırabilirsin isterden Nedanko'nun dediği gibi. adam sana 3000$'a yapıyorum diyor başta, alay atmek, kışınla gülmek ne? Adam o fiyata yapıyor, yaptıranı da buluyor. Onda biri fiyatına yapacak kişiyi de bulursun gerçekten ama ya aynısı olmaz ya da grafiklerde filan (hiç bir şey değilse watermark silerek) bir sürü lisans olayını size demeden korsanlar adam. Sadece kod değil bu iş, grafik de var. Typesetting bile önemli ve emek ister. Şuna bak mesela; adamlar dondurma sitesi yapmış, en fazla da 500TL filan vermişler gibi duruyor: http://www.marasta.com.tr/index.php Şuna bak bir de; Wordpress sitesi, aldığı para da 3000$'ın çok çok üzerindedir: http://www.spotify.com/ Şu ya da; sürekli izlediğim Wordpress tabanlı sitelerden biri: http://typographica.org/ Sen bu 1500$'ı bir kere vereceksin adama ayrıca, sonra işini yıllarca kullanacaksın; senin imalatının sürekli bir getirisi var, ürün başı az bir kay payıyla çalışabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Şey konusunda haklısınız. Demek ki alan var ki, adamlar yapıyor. Bak özgün bir tasarım için bu paraları istediklerini bilsem yine bir derece anlayışla karşılarım. Ama şirket database inde olan bir tasarımı dayayacaklar bize biliyorum. Ben emeğe saygı duyan bir insanım. Gerçekten zaman ve emek harcayacaklarını bilsem vereyim 3000 lira. Yapılan işi küçümsemiyorum. Küçümsemem için o işi bilmem gerekir, adam gelse e çok biliyorsan kendin yap dese yapamam, o yüzden yardım istiyorum zaten. Her işi ehline bırakacaksın, ben yaparım diye her boka atlamak mantıklı değil. Bütün içerik hazır, ingilizce çevirisi hazır. Mevcut site var. Alacak içeriği koyacak oraya. Ne kadar zor olabilir abi? Ben spotify gibi bir site istemiyorum ki, adamlara beklentilerini nasıl anlatırsan anlat 3000 lira diyor adamlar. Ben bu "yersen" tavrına kızıyorum. Bir tanesini aradım dedim teklif istiyorum. Tamam mail adresinizi alabilir miyim dedi adam, e dedim sormayacak mısınız nasıl bir şey istiyorsunuz diye? dedim. Biz 12 yıldır bu işi yapıyoruz sormamıza gerek yok dedi. Nasıl abi? Sen müşterinin beklentisini sormadan "hizmet" olan bir sektörde nasıl fiyat verirsin? Hani bilmesek para nasıl kazanılır, teklif nasıl verilir, fiyat nasıl hazırlanır anlarım. Ama benim gibi adamlara böyle amatör davranmasınlar bir zahmet. Yemezler yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 patatespresi said: di işte profesyonel olabilir, burada bi amatör ruha bürünüyo, ona veriyorum. forum ambiyansı diyelim. yoksa biz de kdv stopaj gelir vergisi ödüyoruz lolo demek çok anlamsız. Nerenizle okuyorsunuz, nerenizle yorum yapiyorsunuz bilmiyorum ki... Uretkenligi, tasarimcinin sahip oldugu yetenegi hepsini bir kenara birakip maliyet hesabi yaptim sadece. Firmanin eline, sizin odedigizin yarisi kadari geciyor, onunla da is yerini ve kendisini gecindirip elemaninin kirasini odemek zorunda. Oturdugunuz yerden meslek grubunu kucuk goruyorsunuz resmen. Ha amele ha tasarimci diyorsunuz da madem oyle niye okudunuz ? Niye kicinizi yirttiniz universitede bunca sene ? Babanizin is yerinde amele olaydiniz ya oncesinden ? Is ogrenirdiniz. Neyse, bilip bilmeden ahkam kesmek yerine oturup bir deneyin, tasarim yapin, kod yazin, ondan sonra konusalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 spotify ayri kendileri yapiyolar o sirketler de, masrafi min 500 bin dolardir zaten sirf sitenin, o da minimum. 1 milyon dolar olur masrafi toplam oyle bi sitenin, in house yaptigin halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Di yukardaki mesajımı oku. İşinizi küçümsemek değil olay, bu kibirli tavır sinir bozuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Wordpress ile yapılıyor diye gösterdim onu zaten, in-house yoksa tabii. Yani Wordpress blog, koy bir tema olsun diye geçmek doğru değil vurgusu için. Bir de en önemli şey şu dediğim fiyatlamaya saf ekonomik bir bakışla: said: Sen bu 1500$'ı bir kere vereceksin adama ayrıca, sonra işini yıllarca kullanacaksın; senin imalatının sürekli bir getirisi var, ürün başı az bir kar payıyla çalışabilirsin. Biz 12 yıldır bu işi yapıyoruz sormamıza gerek yok tavrının savunulacak bir yani yok tabii. Ama o adamlar işini kötü yapıyorlar diye genel olarak konuşup 3000$ çok demek de doğru değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Bakın abi size bir tekliften bir kısım; SOSYAL MEDYA ENTEGRASYONLARI (FACEBOOK VE TWITTER) 100 DOLAR LATİN DİL İLAVESİ (TERCÜME HARİÇ) 150 DOLAR LATİN OLMAYAN DİL İLAVESİ (TERCÜME HARİÇ) 200 DOLAR Yorum yapmama gerek var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 sdgsldg sosyal medya entegrasyonu ne lan. onun hazır kodları var zaten ekliyorsun siteye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Zaten 1500 dolarin normal olmasi wordpress veya hazir tasarimla yapilmasindan dolayi normal. Ha biz bu isi 12 yildir yapiyoruz, gerekmez demeleri eed cidden abesle istigal, ama senden, soyle bi tasarimi olan site istiyorum diye requirement almaz o fiyata. Tabii hazir kullanicak, o yuzden fiyat oyle zaten. Custom herseyi yaptirsan tasarim kod, min 5 bin dolara cikar, statikse, iyi bi sirkette. DInamikse 10 bine cikar beklentilere gore. Yani anlatmasi gerekirdi, biz kendi gelistirdigimiz hazir sistemi, sizin iceriklere uygun sekilde branding yapiyoruz, o kadar customization , custom tasarim yapmiyoruz, onlar icin fiyat 3-5 bin dolara iste cikiyo dmesi gerek. Yani bana gore 1500 dolar zaten hazir site, o yuzden normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 bu arada yeni ticaret kanununda her işletme için web sitesi kurma zorunluluğu gelecekti. değişmediyse o iş bilmez esnafı öpmek için hazırlanmış bu teklifler. çok açık. fena para kıracak bu çakma şirketler bu işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Eh abi yani. Bu ayakta düdükleme tavrı beni delirtti zaten. O kadar da cahil değiliz yani. 3000 lira fiyat bir de facebook entegrasyonu için 100 dolar istiyorsun. Yani bizim gibi konunun dışında adamlara kızacağınıza, sektörünüzü böyle tanıtan çakallara kızın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Peh. O zaman diyeceksin ki "ulan piyasa cakal dolu, denk geldikce opmeye calisiyorlar". Kalkip "tasarimcilar developer'lar ne yapiyor ki, sen kimsin ki 3000 lira aliyorsun?" demeyeceksin. Bu kadar konuda ahkam kestikten sonra aradaki farki cooook rahat gorebilmen lazim. sipeyskeyk said: Bütün içerik hazır, ingilizce çevirisi hazır. Mevcut site var. Alacak içeriği koyacak oraya. Ne kadar zor olabilir abi? Madem oyle su gereksiz 2 firma yuzunden bu kadar aglayana alayimiza bok atana kadar bul surdan birini yaptir, 3-5 kurus para kazansin cebine girsin ya da git bul freelancer sitelerinden birinden birini yaptir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 SOSYAL MEDYA ENTEGRASYONU'ndan kastı nedir ki? Sitenin sağına soluna paylaş butonları koymaksa entegrasyon değil o tabii tam olarak. Dinamik olan içerikle ilişkilendirmek haricinde bi şey yaptığı yok adamın. Yok eğer sitede bi üyelik altyapısı varsa ve Facebook, Twitter gibi sitelerdeki hesabınla da login olabilme olayını kastediyosa 100$ az bile sdf. Ama tabii bi şirket sitesinin 2. şıktaki gibi bi şeye ihtiyacı olmaz, ilkidir muhtemelen. Ayaküstü çakmaya çalışmışlar burda, doğrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Tamam sinirden biraz sert konuşmuş olabilirim, bana kötüleri denk geldi ondan. Kimsenin işini gücünü küçümsemek / bok atmak değil amacım. Kusura bakmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 e haklı abi adam, devir geçirme devri emek devri değil ki. bi ürünü nasıl sattığın nasıl yaptığından daha önemli falan filan aman canım sıkıldı bunları konuşunca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 abi dev adamlar nasil para kazanicak. millet elinde maus var diye hersey kolay saniyor. iki tik tamam. bildigin emek var abi bu iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar