Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wordpress tabanlı site.

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Ya bizim şöyle bir sitemiz var; www.bemaktherm.com

daha önce de konu açmıştım, revizyon yapabilecek var mı diye.

İzmir'de 3-5 yerden fiyat aldım. 3000 lira falan istiyorlar hepsi aşağı yukarı, kafayı yemiş bu adamlar.

Acayip sinir oldum bu web tasarımcılara, millet bilmiyor işi diye ayakta ..... ye çalışıyorlar resmen. 3000 lira ne lan? Ne kadar vaktini alıyor, ne üretiyorsun?

Ben de dedim kendim yaparım ak. Wordpress tabanlı bir site yapabilir miyim kendim, 0 bilgim var ama bu konularda. Guidelarla onunla bununla araştırarak yapılabilir gibi duruyor. Yer mi, yemez mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi el alışkanlığı tecrübe vs. olmadığından bir kere adamın para alıp yaptığı sürenin çok üstünde bir süre harcaman olası.

Tabi napmak istediğini de bağlı. Belki sadece bir tema bulup koydun mu tıkır tıkır çalışan bir siten olacaktır. Ama temanın bilmemnesini biraz değiştireyim siteye şubuo özelliği koyayım şöyleböyle şeyler olsun deyince sıkıntılar başlıyor.

Google'da premium themes diye aratıp tema beğen sonra ya bismillah deyip giriş işte bir şekilde çıkarsın işin içinden. Her yerde çok detaylı tutoriallar var başta wordpress'in kendi sitesinde olmak üzere.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

lol

abi bu işleri lütfen işi gerçekten bilen birilerine bırakın.
berbat siteler yapıp milletin gözünü kör etmeyin

Abi adamlar 1500 dolar + KDV diye fiyat veriyor ya.

Kimsin lan sen? sorusunu yöneltesim geliyor.

Sen nesin ki dolarla fiyat veriyorsun, bir de 3 kuruşluk işe 3000 lira istiyorsun.

Tav oluyorum şöyle kendini olduğundan fazla gösterip anlamayan insanları düdükleyen işe yaramaz sektörlere.

KIL OLDUM.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaparsın çok sorun olacak bir şey yok tek şart e-ticaret işine girme (burda ciddi güvenlik konusu ortaya çıkıyor bu nedenle dedim ) .
1-Git wordpressi indir
2-XAMPP veya WAMP indir kendi pc ne kur ( bunlar wordpressi kendi pc'ne kurman için kur ,kurcala
3-Keyfine uygun bir theme seç
http://wordpress.org/extend/themes/

EK: Siteye baktım e-ticaret yok çok güzel wordpress site olur ,sıkma canını .Biraz araştırma ile hallolur

zaten çok büyük ihtimal o vatandaşlarda hazır bir CMS kullanıp siteyi çıkartacak .

Artık pek çok site zaten wordpress/drupal vb. hazır CMS lerle yapılıyor mesela vatan/hürriyet/milliyet vb

sipeyskeyk said:

Ben de dedim kendim yaparım ak. Wordpress tabanlı bir site yapabilir miyim kendim, 0 bilgim var ama bu konularda. Guidelarla onunla bununla araştırarak yapılabilir gibi duruyor. Yer mi, yemez mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Gaz olacak birşey yok bende hiç anlamam ama 8-10 günlük araştırma ile kişisel site kurabiliyorsam sende yapabilirsin

sana hemen bir faydam olsun illa wordpress şart değil drupalıda deneyebilirim dersen

Drupal rtheme olarak

http://drupal.org/project/bluemasters

http://drupal.org/project/contact_forms form modülü .

Bu CMS denen (content management system = içerik yönetim sistemi ) programların mantığını kavrarsan gerisi kolay .

Ortada bir lego sahası olduğunu düşün bu CMS (wordpress/drupal vb. programlar ) , lego parçalarını ilave edip çıkarıp istediğini elde ediyorsun bunlarda module /widget vb adlar alıyor. Moduler bir yapı başka bir deyişle ekle çıkar tamam.

Drupal + bu theme + form modulü senin bütün işini haklledermiş gibi duruyor.Bunlkarı indirip bir dene istersen
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Acayip sinir oldum bu web tasarımcılara, millet bilmiyor işi diye ayakta ..... ye çalışıyorlar resmen. 3000 lira ne lan? Ne kadar vaktini alıyor, ne üretiyorsun?

çocukluktan beri tasarım, renkler, şekiller, yazı tipleri vs hakkında edinilen bilgi,
üniversite dahil okulda edinilen eğitim,
iş hayatında edindilen deneyim...

intellectual işlerin getirdiği sıkıntı bu.
gidersin yemek yersin, gözlük alırsın, mobilya alırsın vs, düşünmeden para verirsin, çünkü karşılığında maddi bir takım getirileri vardır.
tasarımcılarda/sanatçılarda felan bu olanak yok. sana onca emeğinin sonunda sadece kısa bir sonuç sunmuştur.
insan ister istemez "ben buna mı milyarlar sayacağım lan?" diye bir düşünceye girer.

örneğin site tasarımcılarının sık sık karşılaştığı bir olaydır,
zincir şubelere sahip bir şirketin sahibi gelip "ya şöyle herkesin gireceği enfes bir site yap şanımız yürüsün, ama bunu beleşe yap, nasılsa bir harcaman olmayacak senin" tribi çekmesi felan...

tabii bi yandan da işin ne olduğuna bağlı bu.
örneğin "ya abi şöyle bi blog yaptım, günlük gibi not yazacağım, şık duracak bir iki renk seçip basit bir tema hazırlasana" dediğin kişi sana o siteden düzenli para kazanan bir şirketmişsin gibi muamele çekip bir aylık maaşı kadar para istiyorsa, o da yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu neresinden tutsan elinde kaliyor. O yuzden genel olarak durumu yazayim da neden bu isler boyle oluyor gorun istedim.

Iyi ya da kotu, her firmanin kestigi faturanin KDV'si zaten devlete gidiyor. Sonrasinda bu firma, giderleri dusuldukten sonra kazancinin ustunden %15 gelir vergisi ve ufak tefek ek vergiler oduyor. Onun da ustune, kar etse de etmese de 3 ayda bir de kirasinin %25'i kadar stopaj vergisi odemek zorunda. Sonuc olarak firma kar etsin etmesin vergi odemek zorunda.

Yine bu firmalarin cogu is yapabilmek ve yetistirebilmek adina minimumda bir tasarimci bir gelistirici calistirmak zorunda. Bu kisilerin maaslari cogunlukla, en tecrubesizlerinde bile 4-5bin lirayi buluyor. Ustune bir de adamlarin sigortalarini oduyorsun yine.

Ayni adamlarin ayakta durabilmek icin ay icinde en az 3-4 tane is cikarmalari ve musteriyi memnun etmeleri gerekiyor. Ne yazik ki parayi verdigi zaman kendini firmanin sahibi yerine koyan tipler yuzunden bir kac gunluk isler haftalar, haftalar surecek isler ise rahatliklar aylarca surebilmekte.

Simdi buna adamlar ne yapiyor sorusuna gelirsek;

* Bu adamlar senin beceremedigin isi yapip siteni tasarlayarak, tasarimini senin ihtiyacin olan icerige uyarlayacak.

* Bu adamlar seni memnun etmeye calisacak ve senin gibi bir suru kisiyle ugrasip ayda en az 3-4 is bitirmeye calisacak.

* Bu adamlar, senin ise vakif olmamandan kaynakli her turlu gecikmeyi sana yansitmadan, kendi vakitlerini harcayarak yapacaklar.

* Bu adamlar sen "bu kose yeterince yuvarlak olmamis" dediginde, "surda yanlis yazmisiz bi duzeltiverin" dediginde yuru git demek yerine susup senin istedigini yapacaklar.

* Bu adamlar, sen totalde 3bin lira odeyip, bir haftada isi alip, uc hafta kiytiriktan degisiklikler yaptirdiginda odedikleri vergiyle birlikte 1600-1700 lira para kazanacaklar ve maaslarini tam almaya calisacaklar.

Haliyle bu adamlar, "kimsin lan sen?" dediginde ayarin Allahini verebilecek adamlar cunku sonuna kadar hak ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

dasaaa said:

lol

abi bu işleri lütfen işi gerçekten bilen birilerine bırakın.
berbat siteler yapıp milletin gözünü kör etmeyin

Abi adamlar 1500 dolar + KDV diye fiyat veriyor ya.

Kimsin lan sen? sorusunu yöneltesim geliyor.

Sen nesin ki dolarla fiyat veriyorsun, bir de 3 kuruşluk işe 3000 lira istiyorsun.

Tav oluyorum şöyle kendini olduğundan fazla gösterip anlamayan insanları düdükleyen işe yaramaz sektörlere.

KIL OLDUM.

bu mantalitede olan birine az bile solemisler bence,

once otur bi sakin ol, bi arastir bakalim benzer isleri kim kaca yapiyo..

3000 lira yerine 300 lira veripte, aylik 5000 lira ciro etmeye calisirsan olcagi bu bilader.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Once ayakta opmek isteyen birilerine denk geldi diye dusundum de sonradan baktim kim geldiyse gecirmis. Tum webcileri opuvermis oturdugu yerden.

4 ayrı şirketten fiyat aldım ki İzmir'de en çok bilinenler zaten bunlar Anlaşmışlar herhalde İzmir piyasasını ütelim diye, hepsi 3000 lira fiyat verdi.

Ben bu insanların iyi niyetinden şüphe ederim, kim ne derse desin.

Alın hatta buyrun kendiniz inceleyin;

http://www.venusajans.com/

http://www.egebilgi.com.tr/

2 tanesini veriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...