Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 tamam okun bitince ne yapıyorsun? düşmanı yenmiş mi oluyorsun bitmeden önce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 valla sakalarla oynarken o civarda full okçuyla yenmediğim ordu yoktu çünkü zırhlı ünite çok azdı. oralarda yardırıyodum doğal olarak tarihteki gibi. avrupaya girince işler boka sardı fakat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 e ben taaa en baştan onu diyorum ya zaten. haritanın kuzeydoğu ucu eb'nin nasıl döndüğünü tek başına örneklemek için bayağı yetersiz. victoria'da hollanda vs belçika savaşını temel almak gibi. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 doğrdur, bitek sakalarla biraz da makedonlarla oynadım ebyi, romayı filan hiç ellemedi çok sıkıcı olduğu için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Sam said: paparnoz sorun şu ki eb iyi güzel filan diyoruz ama eb'deki durumu özetleyeyim. üç ünite var oyunda: - lejyon - phalanx/phalangite - düzensiz barbar bunları böyle spamliyorsun, stack'leri yanyana gönderiyorsun işte kim daha iyi kullanıyorsa birimini o iş yapıyor. okçu, siege silahı, süvari hiçbirinin zerre değeri ve anlamı yok. gameplay olarak inanılmaz derecede kıt. evet mısır mummy filminden çıkmış gibi tam komedi, eyvallah. yerden göğe kadar haklısın. amma velakin gel gör ki eb'deki mısır da bildiğin yunanistan'ı getirmişsin koymuşsun efektif olarak mısır coğrafyasına. hadiiii bas phalangite bas phalangite. böyle yani. eb'yi ben öyle kabul ettim ve sevdim de o şekilde satışa çıksa oyun tarihin en çeşitlilik özürlü rts'si diye ifşa eder dergiler filan. melee standart birimi spamliyorsun direkt. elit olana gerek yok, menzilliye gerek yok çünkü oklarla çıplak adamları bile öldüremiyorsun. 20 birim sınır varken süper anlamsız. dolayısıyla eb gibi bir oyun beklemek yersiz olur, en azından birimler açısından. Yalnız eb'deki Mısır aslına uygun yapılmış, yunan nüfusu İskenderiye'de ki yerli nüfusunu bir dönem katlıyor. Ticari olarak kayıtlarda da klasik yunan gereksinimleri olan zeytin, şarap gibi gıdaların ticareti ön planda oluyor. Nüfus baskın olarak Yunanlı, yöneticiler haliyle yunanlı, dinde haliyle karma bir din oluyor ve yine Yunanlı imgeler baskın,İsis gibi kadın tanrıça'da yunanlı bir görünüm kazanıyor vs. Arkaik dönemde Mısır medeniyeti desek evet Yunan kültürünün, mimarisinin asıl unsuru, en gelişmiş kültürlerden bir tanesi ama hellenistik dönemde öyle değil işte. Bu da gerek buluntularla, gerek yazılı kaynaklarla kanıtlanmış bir durum. EB'de biraz abartıya kaçsalarda aslına uydurmuşlar mevzuyu. Hatta Roma şehrini abartmışlar , normalde Augustus'a kadar taş ve kerpiçten bir şehir hatta Augustus'un ünlü lafı vardır, kerpiçten aldığım şehri mermerden bırakıyorum diye. birimleri sıkıntılı olabilir, onu tam hatırlamıyorum çoğunlukla otomatik savaş yaptığım için olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 roma hep seks ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Çıksa da oynasak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 harbınallaaaa... neden 1 unite okcu 1 untieyi kacırabilrsin neden böle bir denklemi ortaya koydunda bunu yapoamıyo diye laf ediyosun sısteme. zaten kacıramaması lazım. bi güzen ayyan okcularla piyadeleri zayıflayıp düşman ordusunda yumuşak karın yaratıp kocaman orduda yeniyosun. ayırca bütün oyun jelon palanjat dağınık barbar dedin. e değil. ben değilimki bunu iddaa eden sensın. bişey cevirdiğim yok benım sen bi costun uydurdun desteği olmıyan bişeyi. gidip her adamıda önden okluyosan sağından arkasından oklamak yerıne oda senın hatan. ona bende bişey yapamam developerda bişi yapamaz üzgünüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 fede said: valla sakalarla oynarken o civarda full okçuyla yenmediğim ordu yoktu çünkü zırhlı ünite çok azdı. oralarda yardırıyodum doğal olarak tarihteki gibi. avrupaya girince işler boka sardı fakat e zaten avrupaay gelince, hoplite levyde buluyosun yerleşkelerde vasallarlıklarda, peltastta var. miss. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 tabi canım. full okçuyu dediğim gibi avrupaya girmeden önce kullandım zaten hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 ha meseal aynı durum tam tersı ıcıdne soz konusu. öle ful lejonla full hoplite'la falan steplere cıkarsan illlahlah dedirdiyoalr tamam ben buraları deth etmiycem diyip geri dönüyosun. adamalrı yensın bı dert yenmesen bı dert. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 yani gayet gerçeğe uygun yapılmış çoğu şey işte. en azıdnan orjinaline basar gerçeklikte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 paparnoz tamam dediklerinin hepsini kabul ediyorum, eb'yi de o yüzden seviyorum ama tarih meraklısı olduğum için. sadece ve sadece gameplay perspektifinden bakınca uygarlıkların üçte biri birbirinin neredeyse aynısı yunan devletleri filan birim çeşitliliği olarak. atina'yı veya mısır ordusu gelsin karşıma, aynı birimler çıkıyordu yani. 60$'a satacakları oyunu haliyle öyle yapamıyorlar çünkü çoğunluk bambaşka olmasını bekliyor birimlerin devlet değiştirince. Cuce said: harbınallaaaa... neden 1 unite okcu 1 untieyi kacırabilrsin neden böle bir denklemi ortaya koydunda bunu yapoamıyo diye laf ediyosun sısteme. zaten kacıramaması lazım. bi güzen ayyan okcularla piyadeleri zayıflayıp düşman ordusunda yumuşak karın yaratıp kocaman orduda yeniyosun. ayırca bütün oyun jelon palanjat dağınık barbar dedin. e değil. ben değilimki bunu iddaa eden sensın. bişey cevirdiğim yok benım sen bi costun uydurdun desteği olmıyan bişeyi. gidip her adamıda önden okluyosan sağından arkasından oklamak yerıne oda senın hatan. ona bende bişey yapamam developerda bişi yapamaz üzgünüm. 20vs20 birim arasında dönüyorsa savaş kendi ağırlığını kaldıramayan birimin yeri yok orada, farm status raid'de alt char carrylenmiyor yani. muharebe dönüyor sonuçta. 15 güçlü + 5 zayıf vs 20 güçlü. sonuç ne olacak? düşmanın nesini zayıflatıyorsun zaten adam kafasına biniyor, yanına gelene kadar ne vurursan kar. kitelayamazsın hele hele kimse yorulmuyorken koşmaktan. 5 birimi zayıflattın da geri kalanlar nereye gitti? senin piyadelerini sayılarla ezip geçecekler nihayetinde. sana arkasını dönen adam varsa ona ben de birşey yapamam üzgünüm. ha yaya okçuyla nasıl flankliyorsun, atlı okçuysa hangi piyadeyle hat tutuyorsun filan bunlar hep cevap bekleyen sorular ama neyse artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 e güzel diyosun samde, durumd ediğin gibi değil. ortadaki mevzu 20 güclü vs 15 güclü 5 tırt birim değil. 20 güclü vs 20 güclü birim. combined arms bildiğim iş yapıyodu EB'de. full hoplite, bol hoplite biraz peltasttan daha kötü bi rkom pocizsyondu. full lejon bol lejon bıraz peltast bıraz cavalarıyden zatıf bır kompozisyondu. bi üntei istesin istemesin eğer ordunun pozisyonun okcularını pozisyonun iyi aylarlarsan elinde sonunda sana en azındıa sağını dönecek dönüncede o oku yiyecek yiyincede isterse 20 armor olsun her salvoda en az 5er 5er dökülecek. oyunun kuralı bu oluru bu, e olanıda bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 fede said: yani gayet gerçeğe uygun yapılmış çoğu şey işte. en azıdnan orjinaline basar gerçeklikte valla gerçeklik konusu biraz şüpheli çünkü full heavy infantry ile ezip geçiyorsun akdeniz'de direkt herkesi. steplere çıkmaya hiç gerek yok çünkü dağınık, ufak, geliri olmayan kasabalar. akdeniz'de ufacık devlette bütün rusya steplerinin geliri var. eb'ye bayılıyorum ama birim çeşitliğinde bayağı sıkıntı var. kafalarında uydurdukları bazı rakamlar var "oyun şu şekilde oynansın istiyoruz" mantığıyla hazırlanmış ama evdeki hesapları çarşıya uymuyor. al mesela yıllar önce forumlarında tartışmıştım, anadan üryan adama chain mail giyen adamla neredeyse aynı zırh değeri veriyorlardı. bunu sorgulayınca da şey dediler: "anadan üryanın miğferi kulaklıklı işte her kulaklık x armor, chainmail x+2 armor. böyle komedi kafadan uydurma değerler üzerine inşa edince melee ile temasta anında eriyen süvari, swat team balistik kalkanları gibi durumlar doğuyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 abi o çağın new yorkuyla bilecğinin gelirleri aynı mı olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Cuce said: e güzel diyosun samde, durumd ediğin gibi değil. ortadaki mevzu 20 güclü vs 15 güclü 5 tırt birim değil. 20 güclü vs 20 güclü birim. combined arms bildiğim iş yapıyodu EB'de. full hoplite, bol hoplite biraz peltasttan daha kötü bi rkom pocizsyondu. full lejon bol lejon bıraz peltast bıraz cavalarıyden zatıf bır kompozisyondu. bi üntei istesin istemesin eğer ordunun pozisyonun okcularını pozisyonun iyi aylarlarsan elinde sonunda sana en azındıa sağını dönecek dönüncede o oku yiyecek yiyincede isterse 20 armor olsun her salvoda en az 5er 5er dökülecek. oyunun kuralı bu oluru bu, e olanıda bu. 15 hat piyadesi vs 20 hat piyadesi varsa zaten encirclement yiyorsun direkt meydan savaşında, eb'de yapabildiğin ultimate hasar o encirclement zaten. anında savaştan düşmeye başlar çevirlen piyadelerin, senin misil birimlerin onları çevirenlere aynı hızla dmg veremez. ha en encirclement yapmıyorsa da sana sırtını dönmez zaten. peltast ammo bitince yapar encirclement'ını çünkü nasılsa birbirine önden girişmiş piyadeler geniş geniş takılıyor saatlerce neredeyse kimse ölmediği için önden saldırılarda ufak attack değerleriyle ve hayvani defanslarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Sparkcaster said: abi o çağın new yorkuyla bilecğinin gelirleri aynı mı olcak olsun mu dedim? böyle diyorum, olanı söylüyorum çünkü burada unutulan o. kısacası benim piyadeyle atlı okçu kovalamam için ZERRE neden yok. ha ama o adam için tam tersi durum, tarihte de 10 kere tekrarlanmış zaten. stepten akdeniz'e gelmek zorunda ya da kendi çapında stand-up'a devam hyperborea'da. neyse yani çok da gereksiz bir tartışma oldu aslında çünkü eb bugüne kadar gördüğüm en iyi mod ve rtw'nin benim gözümde olması gereken final sürümü. "yapılmasın öyle" demiyorum zaten, "yapmazlar öyle, şundan ötürü" diyorum. hepsi o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 ay uzatmanın alemi yok. sen oynamıssın bakmısısn olmuyo, ben oynadım baktım cok guzel oluyo. dicek bişi yok baska. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 adam her firsatta kotuledigi firmanin, surekli kotuledigi oyununu 500+ saat oynadi lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 düşmanımı ve kendimi tanıyorum, 100 forum savaşından galip ayrılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 adsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 olm o değilde hardda napolyon zormuş lan sfsdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 EB oynamadım ama muhtemelemen her zaman olduğu gibi Sam haksız. Bi de RTW realisme modderlık yapıyordum bi ara karizma pelerinli (pelerin tek omzu ve vücudun yarısını kaplayan ve adamla beraber hareket eden) galyalılar falan yapmıştım. Dolayısıyla http://www.stevenhumour.com/wp-content/uploads/2012/02/your-argument-is-invalid.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Sam said: düşmanımı ve kendimi tanıyorum, 100 forum savaşından galip ayrılıyorum. 100 değil o 1000. bunu bile kazanamadın sam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar