Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Sam said: ya roma dışındakiler antik çağın kesilip xp alınan mobları zaten bir yunan bir kartaca hariç, özellikle akdeniz kıyısında olmayanlar. oynanırlar tabii de odak noktası elbette ki roma olacak. tümüyle yanlıs. tw:rome'un basladığı tarhite, figuranların önde gideni roma. koca iskitler, galyalılar, pers imparatorlukğu, baktaryanlar, selukidler, makedonlar hepsi 10 basar romanın gücüne hükmüne. tarih bilmiyorsak cosmıyalım bu kadar. ben roma seviyomki diyelim gecelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 işte hepsini kesip lvl 99 oluyor roma, tek hükümdarla parlayıp sönen one-hit pop yıldızı kıvamında ülkelerle hiç kıyaslamamak lazım zaten. yazı yazmaktan, kendi tarihini tutmaktan aciz, devlet olamayan kavimlerle de. saydıklarından bir tek uzun ömürlü pers devletleri var zaten onu ayrı tutarım. yok yani senin ne sevdiğini, niye öyle dediğini biliyorum da oyunun serisinin adı "rome" iken, 8 yıl önce konmuş bitmişken "gene mi roma odak noktası?!!!" diye çıkışmak bayağı anlamsız olmuş. oyunun adı "ancient: total war" olsa hadi oturalım tartışalım derdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Cuce said: Sam said: ya roma dışındakiler antik çağın kesilip xp alınan mobları zaten bir yunan bir kartaca hariç, özellikle akdeniz kıyısında olmayanlar. oynanırlar tabii de odak noktası elbette ki roma olacak. tümüyle yanlıs. tw:rome'un basladığı tarhite, figuranların önde gideni roma. koca iskitler, galyalılar, pers imparatorlukğu, baktaryanlar, selukidler, makedonlar hepsi 10 basar romanın gücüne hükmüne. tarih bilmiyorsak cosmıyalım bu kadar. ben roma seviyomki diyelim gecelim. Buda yanlış İ.Ö 270 'de Roma iç mekanizmasını oturtmuş, bürokrasisini sağlama almış İtalya'ya hakim konuma gelmiş bir devletti. Yani Kartaca ile hemen hemen denk konumda, Syrcusae ile boy ölçüşebilecek hatta onu fethedebilecek güçte, Güney italya'daki diğer Yunan polislerini devirebilecek bir noktadaydı. Eğer oyun 338 yılında başlasaydı, evet figüran konumda olurdu ancak 270'de siyasal birliğini kurmuş bir devlet mekanizmasıydı. Pers İmparatorluğu, İskender'in Fethi ile birlikte yok olmuştu. (daha sonra M.Ö 250 'de parthlar ortaya çıkıyor ama Akhamenidler kadar güçlü değiller, sınırlarını anadolu'nun içine kadar genişletemiyorlar ) Hellenistik Krallar Doğu Akdenizde birbirini yiyordu, Seleukoslar, Ptolemaioslar, Lysikmakhos ve Kassandros. Seleukos hariç hepsi İskender'in Diodokları Ayrıca Epiros - ünlü Pyrrhos yönetiminde, Bityhnia- Nikomedes'in yönetiminde ( ki Suetonius'un iddiasına göre Caesar'a altın varaklı yatakta tıklatıyor, Cicero'da senatoda da bol taşşak geçiyor ), Pontos - Mithridates yönetiminde ( Ephesos'da on binlerce romalıyı katlediyor) ve Pergamon - Attaloslar da var. Hepsi birbirini yiyor haliyle güçleri gittikçe azalıyor. En güçlüleri aralarında Ptolemaioslar, onlarda savaştan çok ticaret, kültür ve sanat ile içli dışlılar. Yani anlayacağınız ne Roma o dönemde ezici bir güçte, nede bir figüran rolünde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 empire total war'dan beri oynamadım, iyi olur güzel iş çıkardılarsa gene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 trailer prodüksyon olarak bir oyun için fazla iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 VÜCUDLARI HAZIRLAYIN http://www.youtube.com/watch?v=YxLqx8xF9Pw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 cünkü koca oyun rome odaklı oyunca, ömrüde fıs oluyo derinliğide fıs oluyo. haliyle kendiside fıs oluyo. romanın tech tree'si 20 adım, koskoca cartaca imparatorluğununki 5. roma 4 parcaya ayrılmıs koskoca indo-saka imparatorluğu yok he bakalım. ne kadar oynarsınki bu oyunu. basak medeniyetlere önem vermek demek roma'aya önem vermemek olmuyo, tembellik oluyo, işguzarlık oluyo tırtlık oluyo fıslık oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Cüce detaylar biraz daha ortaya çıksın abi sakin. Hemen ipe götürme oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Gracchus! Something more cheerful! http://www.youtube.com/watch?v=wRij5nbhFVI&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 wat? ne ömrü fıs ne derinliği ne kendisi fıs, serinin en iyi ve en uzun ömürlü oyunuydu rome. ayrıca tam komedi yazdığın, ortada fol yok yumurta yok, bir sayfa demo önincelemesinde "ROMA İSİMLİ OYUNDA İLK ROMA KONUŞULDU AMAN TANRIM OYUN KÖTÜ OLACAK" diye veryansın etmek, felaket tellallığında nirvana. cidden bu mu yani bütün argüman? roma konuşuldu demek ki kartaca'nın tech tree'sinden %400 fazla içeriği!!!!1bironbir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Cuce said: cünkü koca oyun rome odaklı oyunca, ömrüde fıs oluyo derinliğide fıs oluyo. haliyle kendiside fıs oluyo. romanın tech tree'si 20 adım, koskoca cartaca imparatorluğununki 5. roma 4 parcaya ayrılmıs koskoca indo-saka imparatorluğu yok he bakalım. ne kadar oynarsınki bu oyunu. basak medeniyetlere önem vermek demek roma'aya önem vermemek olmuyo, tembellik oluyo, işguzarlık oluyo tırtlık oluyo fıslık oluyo. bu konuda hak veriyorum ancak oyun tutuyor yani adamlar iyi bir satış grafiği yakalıyorlar, pazarlama stratejileri iyi. En basitinden roma ekonomiyi yunanlılardan öğreniyor. M.Ö 270'de Roma sikke nedir tam olarak kullanmayı bilmiyor, adamlar parayı kullanmayı bilmiyor. Ancak 211'den sonra Denarius'un ilk örneklerini basmaya başlıyorlar. Ondan önce Aes Grave, Aes Signatum ve Aslar kullanmaktaydı ki bu paranın dolaşım olayı bile sıkıntılı. Yunan dünyası çatır çatır sikke basarken, Kartaca deriden kağıt parayı icat ederken Roma'nın ekonomik ancak Kartacaları yenmeleri ve Batı Akdeniz'e hakim olmaları ile başlıyor. Oyunda öyle hata ararsak çok var. Bu konuda yapımcıların basite kaçtıklarını söyleyebilirim. Mısır mesela tam anlamı ile Yunan - Mısır karışımı bir medeniyet olmasına rağmen ki bu çok uzun bir süreçtir İskender'in fethinden taa Arap istilasına kadar durum öyleydi ama biz sadece İsis tapınağı Osiris tapınağı yapıp, adeta sadece Firavunlar dönemi Mısırını oynuyoruz gibi bir durum oluyordu. Roma'da bankerlerin çoğunun Yunanlı olduğunu, Sarrafların ve tüccarların da ilk zamanları Yunanlılardan oluştuğunu belirtmem gerek tabii ki bunları oyuna eklememeleri normal ama diğer medeniyetlerin gücünü eklememeleri anormal bir durum. Yani Mısır'ın oyunda güçsüz olması anormal bir durum mesela. En basitinden halbuki Ptolemaioslar diodoklar arasında primus inter pares ve boşuna İskenderiye'ye çöreklenmiyorlar.Aslında bu eleştirileri forumlarında dile getirsek, yapımcılara da ulaşsa daha güzel olur bence bir düzenleme getirirler tüm olan bitene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 son dönemde film tadında olan arada sinematik bitince iki kere sıkıp tekrar sinematiğe giren fpsler örnek alınacak gibi geldi bana. çok fıs olacak ya. korsan bile indirmeyebilirim sdklfjskl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 ayrıca o detaylarlar ilgilenmiyolar fakat o detaylar oynatıyo bu türü oyunları. victoria bile bi süra sonra o kadar detaya rağmen sıkıyorken tw serisini sadece hölölölö diyerek birbiren dalan 10000 adamı izlemek için oynamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 paparnoz sorun şu ki eb iyi güzel filan diyoruz ama eb'deki durumu özetleyeyim. üç ünite var oyunda: - lejyon - phalanx/phalangite - düzensiz barbar bunları böyle spamliyorsun, stack'leri yanyana gönderiyorsun işte kim daha iyi kullanıyorsa birimini o iş yapıyor. okçu, siege silahı, süvari hiçbirinin zerre değeri ve anlamı yok. gameplay olarak inanılmaz derecede kıt. evet mısır mummy filminden çıkmış gibi tam komedi, eyvallah. yerden göğe kadar haklısın. amma velakin gel gör ki eb'deki mısır da bildiğin yunanistan'ı getirmişsin koymuşsun efektif olarak mısır coğrafyasına. hadiiii bas phalangite bas phalangite. böyle yani. eb'yi ben öyle kabul ettim ve sevdim de o şekilde satışa çıksa oyun tarihin en çeşitlilik özürlü rts'si diye ifşa eder dergiler filan. melee standart birimi spamliyorsun direkt. elit olana gerek yok, menzilliye gerek yok çünkü oklarla çıplak adamları bile öldüremiyorsun. 20 birim sınır varken süper anlamsız. dolayısıyla eb gibi bir oyun beklemek yersiz olur, en azından birimler açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 alakası bile yok. hazarın yukarısından atlı okçularda sağlam girmiştim ben eb de. çok da iş yapıyolardı. hiç melee ünite yoktu hatta orduda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 hiç karşılaştın mı akdeniz ordularıyla? çünkü bütün ammo'yu bitirsen gene bir rakip heavy infantry'i kaçırtman mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 evet ammo bitince çıkıyodum direk sdkfjsklfj ama yani daha zevkliydi yine de. zaten gerçeğe yakın olmasının sebebi de o. zırhlı heavy infantry alıp götürdü işte batı medeniyetini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 o zaman sam oynamamıssın EB'yi diyicek hiçbiseyim yok. sığ duzen heplite, az sığ duzen holite, sıg duzen yüksek mass cataphract, orta mass cataphract, sığ düzen yüksek charge herse archer, yüksek mass seyrek düzen hızlı infantary vs vs vs uzar gider. hepsininde tarihi olarak oturrulduğu bir temel var. mısır phalangite bile basmıyodu EB'de, yunannıstanı feth edene kadar. menzilli üniteler ise, hoplite peltastın peltast hoplite'ın en güzel ilacı bir sürü medeniyette. bi sürü doğu okcusu değil cıplak en canavar Bactarian catafrakını bile öldürüyodu. Sakaraka noble atlı okcuları her bişeyi harcıyodu. Sam hanı gercek olmıyan örnekler veriyosun ediyosun. oynadım diyosuni yalancısınmı diyim anlamadım, easyde romayla oynayıp lejon spamlayıp durdunmu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 ama tabi oyuncunun oyundan ne almak istediğiyle de alakalı. ben olaylar gerçeğe daha yakın nası olur, ne yapsam da gerçek tarihe yakın bi çizgide götürsem olayı diye düşünerek oynuyorum hep. bütün dünyayı alayım herkesi yeneyim gibi bi derdim olmuyo genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 ıyıde konu zaten tümüyle o. bütün dunyayı feth edicem ulan diye oynıycak adam bile, herhalde kendisi 20 farklı tech sürecinden gecerken son 500 tur boyunda aynı tip ordularla savasmak istemez. sıkılır yanı. hadı romayı uydurdun kıcından costurdun patlattın, urban cohort falan, bekcı sabanı god mode yaptın eyvallah güzel ama karsındaki medeniyettin bir kalınlığı yoksa neyle ugrasıcaksın savasıcaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 işte üstünden geçiyosun herkesi bi süre sonra, öööf diyip çıkıyosun oyundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 cüce hayır sen yalancısın diyeyim çünkü bir okçu birimiyle bir piyade birimine %10 bile kayıp verdiremezsin yanına yaklaşana kadar. ciddi ciddi 15 piyade 5 okçu filan gidip 20 piyade dövdüğünü iddia ediyorsan kafa kafaya kapışmada bariz sıkıyorsun başka birşey değil. charge'larsın sonra direkt oyar piyade, vur-kaç yaparsın ama gene ona harcayacağın paraya adam gider ikinci stack piyadesini getirir, sayılarla ezer çin ordusu gibi devam eden savaşta sen kayıpları telafi edemeden. oynadım oynadım diyorsun da cataphract vs menzilli diyorsun lol, cataphract kalkansız ve zaten süvari olduğundan gimp statları otomatik eb'cilerin hesabına göre. daha işine gelen örnek verseymişsin? ağır piyade diyorum, kalkan diyorum. ne cataphract'ı? doğu okçusu atsın dursun, karşısındaki adamın da eli armut topluyor zaten saldırmıyor bekliyor. herkesde hayvan gibi sss+++ stamina zaten, dünyanın sonuna kadar kovalar. peltast filan onların da ne menzili ne ammosu var yani. fede said: evet ammo bitince çıkıyodum direk sdkfjsklfj ama yani daha zevkliydi yine de. zaten gerçeğe yakın olmasının sebebi de o. zırhlı heavy infantry alıp götürdü işte batı medeniyetini. e yani. zırh meselesi de değil olay, hayvani shield değerleri veriyorlardı ki shield zaten x2 zırh olarak işliyor oklara karşı. birim limiti olmasa muharebede gene katarsın ama malum min-max lazımken anlamsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 tamam zırhlıya karşı üstünlüğü yok okçuları zaten zırh da o yüzden var da, okçuları hele de o saka atlı okçularını çok hafife alıyosun sam. baya sağlam onlar. %10 filan komik rakamlar. ai bile basıyo okçuyu çünkü işe yarıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 ya sen ne demişsin ben ne demişim, yaya okçuya karşı diyorum, yanına gelene kadar diyorum. sen atlı okçu vurkaçına çevirdin lafı şimdi birden. kaç paraya oluyor o atlı okçu, ammo bitene kadar kaç tane indiriyor, bunların hepsi açılır denenir yani. kaçırtabilmesi imkansız gibi birşey tek birimi ki 20vs20 olunca o kadar optimum durum olmuyor, bazılarını önden gönderip arkada rezerv tutabiliyorsun zarar görmemiş. ha yok oklar bitince withdraw yapa yapa oynuyorsanız tartışmaya hacet yok tabii bilmiyorum orasını. 20vs20'de okçuların ruhu diz çöker, tövbe ister. ya bir de tekrar altını çizerek söylüyorum: mesele zırh değil, kalkan. 10 armor + 10 shield diyor = önden 30 vs missile sen bu adama batı okçusuyla 5, doğu okçusuyla 7-8 filan gibi değerler atıyorsun. sonuç aşikar yani. hatta şimdi fusil'leri açıp bakıcam direkt yani madem bu kadar iddalısınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 ilk atlı okçu dedim zaten ben, düz okçu demedim ki. atlı okçuyla vurkaç yapıcam tabii ki mal gibi piyadenin üstünde sürecek değilim heralde :) abi ayrıca kimse 20vs20 okçu piyade salacak kadar da mal değildir. birbirimizi anladığımız zannediyodum ben :( heralde piyaden olacak, arkadan okçuyla desteklicesin, kullanacaksın okçuyu diyorum. sen çok küçümsüyosun okçuları. dünyann en yüce milleti ingilizler okçuları sayesinde buralarda hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar