Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Nuh tufanı bir kıstas değil yalnız. Tufanın kendisinden antik yunan mitolojisinde de bahsediliyor. Keza gerçekten tarihi olarak böyle büyük bir sel basımı olmuş karadeniz civarında. O yüzden yakın coğrafyadaki bütün destanlarda, dinlerde, masallarda olması çok doğal. Sümer dini ile müslümanlığın birbirine tıpatıp benzediği ise doğru. Fakat sanırsam tanrı sayısı vs. gibi mitolojik ögelerde uyuşmazlık olması nedeniyle bu tip makaleler doğru düzgün yayınlanmıyor(yayınlatmayan ben değilim tabi imamlar). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 bak diyorum, deli gibi hayvan eti yeme konusu ve bir kaç konu hariç türklerin inancı budizme benzer. git istersen Ziya Gökalp bile oku o da bunu yazar. Binlerce din yığınla hikaye var, benzerlik arıyorsan hepsiyle benzerlik bulursun. boş konuşuyorsun yani. tengrinin izleriyle burayı burayı feth ettim demiş aha bu önceden de müslüman gibiymiş demek deniz altı yer şekillerine bakıp aha fatih sultan mehmetin burnuna benziyor demek gibi bir şey, onu da iddia eden vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teodor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 suriye nin uçağımızı düşürme olayı nasıl türklerin aslında budist olduğuna geldi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Feamer said: Allaha inanıyorsan peygammberlere ve hz nuha da inanıyor olman lazım Ya hiç birşeyi okumadım, tartışmayı da bilmiyorum da şu cümleye takıldım. Ne alakası var Nuh'a inanmakla Tanrıya inanmanın. Ne kadar cahilsiniz ya. Türklere Budist demek küfürmüş. Kimseye Budist demek küfür olmaz, neler saçmalıyorsunuz abi. Keşke herkes Budist olabilse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 vazgeçtim didnt read bye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 panpalar neyi tartışıyosunuz siz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Müslümanlık şartı abi o. Peygamberlere iman vs. geyiği ._. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 türklerin neye inandığı belli eski çağlarda. kafayı çekip çekip ateşe ve demire tapar, suyu kutsal kabul ederlermiş. şamanizm kelimesi biz kökenli ama batıdaki totemciliği nitelemek için yaygın olarak kullanıldığından orta asya inanışlarını tam olarak nitelemez. bir de sibirya'dan aşağı inenler her kimse, kabile kültü yaratmak için sık sık ormanlarda görüp özlem duyduğu hayvanları kendilerine fetiş edinirlerdi. o da kafa karışıklığına nedendir. evet, türkler mavi köşede ateş ve demire tapıp orta asya'yı en eski demir işlenen bölgelerden birisi yaparken, kırmızı köşedeki suriye ise fenikeliler gibi doğa güçlerine, rüzgara, suya tapan tipik tarım toplumu köklerine sahiptir. fenikeliler de gosu bir ırk bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Neyin şartı abi. Tanrıya inanmak (veya Allah de ne dersen de önemli değil) eşit değil dinlere inanmak. Dinlerle ilgili defalarca yazıldı zaten, yine yazarım da girmeyeyim detaya. Çünkü bir yaradana inanmakla (daha büyük bir güce, evren olur, kosmik güç olur herşey olur) dine inanmak, dinin kurallarını benimsemek çok farklı şeyler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 god does not care about which religion you have hacı boşverin bunları :p valla bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Ya abi müslümanlığın kitapta yazan şartının bu olduğunu söylüyorum sana :/ Ben inanıyor muyum, hayır. Kendi düşünce yapım var, seninde vardır. Ama yazılı metinde kurallar böyle yani sdf. Beni ırgalamaz kim neye inanıyor sonuçta. Metni yazanı ırgalıyormuş ama :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Agalar din tartışacaksanız sizi başka topağa alsak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oncekendimi Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Flameoffear said: Agalar din tartışacaksanız sizi başka topağa alsak? niye ki? masalarda cay icilmedigi icin zararmi ediyor paticik kiraathanesi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 kardeş yemeğin bittiyse kalkıver sıra var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Norak said: düşen uçaktaki pilotların arkadaşları bile işin içinde abi ohoo lol http://www.ntvmsnbc.com/id/25362710/ uçağımızı vuran Ruslar. pilotlarımız da sağ ama tutsak. benim kaç gündür okuyup izlediklerimden elde edindiğim fikir bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 benim edindiğim fikirlere göre uçaklar nazilerin nükleer denizaltısına çarpmış daha sonra hitler ve sezar pilotları cezalandırmak için ruhunu hapsetmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 napolyon dururmu? yapıştırmış parayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 tam macera filmi, iki pilot dusman topraklarda, eve donme mucadelesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 hic ucak denizaltiya carpar mi? cok sacma. teorin bence yanlis cons. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 bana hakaret edemezsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Marty said: hic ucak denizaltiya carpar mi? hoca cevabu yapıştırmış: ya tutarsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Uçağımız garbıça doğru havalanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Cons said: benim edindiğim fikirlere göre uçaklar nazilerin nükleer denizaltısına çarpmış daha sonra hitler ve sezar pilotları cezalandırmak için ruhunu hapsetmiş olm, lan bu mevzuda ciddi olun bari yav.cık cık cık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 aquila said: tam macera filmi, iki pilot dusman topraklarda, eve donme mucadelesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2012 konuda hicbir fikri olmayip sadece katilmak isteyenler hicbirsekilde tartismayi beceremeyenler ve kendi ulkesi hakkinda bile birkac kelime tartisamayanlarin yaptigi geyikler ...... cunku ellerinden konusmak tartismak bile gelemeyen insanlar cok gereksizsiniz biz burada dunyayi kurtarmiyoruz milli kuvayi de kurmuyoruz/ yalnizca tartisip haberleri bilgileri bir arada tutup derliyoruz. daha nediyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar