Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Parayı öde, dizide oyna

pascalnouman

Öne çıkan mesajlar

throine said:

devlet eliyle sanat olmaz, özgürlük bir kere yalan oluyor, devlet memurusun yasalar seni kısıtlıyor devletin sana uygun gördüğünden başka bir şey yaratamazsın çünkü paranı o veriyor onun istemediği bir şeyi yapamazsın. sanatçının salla başını al maaşını konumuna getirilmesi demek bu.

throine said:

"devlet memuru" sanatçı olayı bir kere yanlış. devlet eliyle sanat icra edilmez ki? nerede özgürlük, istediğin gibi yaratmak?

devlet tiyatrolarında baya sağlam oyunlar oynanmışken ve baya sağlam aktörler yer almışken,
"devlet eliyle sanat olmaz, özgür olmaz" demek çok abes.

özgür bırakırsan ve devlet sadece destek sunarsa,
gayet de devlet eliyle sanat olur.

ha akp'nin yaptığı gibi her şeye yasaklama ve sınırlandırma getirirsen tabii olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

devlet eliyle sanat olmaz, özgürlük bir kere yalan oluyor, devlet memurusun yasalar seni kısıtlıyor devletin sana uygun gördüğünden başka bir şey yaratamazsın çünkü paranı o veriyor onun istemediği bir şeyi yapamazsın. sanatçının salla başını al maaşını konumuna getirilmesi demek bu.

nasılsa özel tiyatrolar yasalardan muaf, istedikleri oyunu perdelerler bi ceza veya uyarı da gelmez dimi

hayır bir de oynayan şikayetçi değil, izleyen şikayetçi değil goygoycu tayfası "AMA DT'LER ÖZGÜR DEĞİL!!!" diye fırlıyor ortaya. memlekette heryeri özgürleştirdiniz de bi tiyatrolarda mı devlete bağımlılık sorun oldu?
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

"devlet memuru" sanatçı olayı bir kere yanlış. devlet eliyle sanat icra edilmez ki? nerede özgürlük, istediğin gibi yaratmak?

şu lafı yıllardır söyleyen bir kaç kişi vardı( fakat onlar şakirt kafası gibi lololololo kar getirmiyor kapansın mantığında değildi) sonra tayyip geldi tiyatroculara laf etti hemen kabullendiniz 2dkta milletin argümanını, nasıl bir yavşaklık bu şakirtlik anlamıyorum

aynaya falan bakınca kendinden iğrenmiyor musun bu yavşaklıkla?

ayrıca fizban banhammerın sadece konudışı için vurabilir mi? d3 için lazım pati bana lsdglk
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

throine said:

şu lafı yıllardır söyleyen bir kaç kişi vardı( fakat onlar şakirt kafası gibi lololololo kar getirmiyor kapansın mantığında değildi) sonra tayyip geldi tiyatroculara laf etti hemen kabullendiniz 2dkta milletin argümanını, nasıl bir yavşaklık bu şakirtlik anlamıyorum

aynaya falan bakınca kendinden iğrenmiyor musun bu yavşaklıkla?

Sözlü saldırıda bulunmadan bir topikte bir konuyu tartışamıyor musun?

Ben devlet tiyatrosu diyorum adam konuyu bırakıp benimle uğraşıyor yavşak şakirt diyor. ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

yavşaklığa, yavşaklık denir üzgünüm. hayır az çok öğrendik artık yaptığın yorumlarla nasıl bir karakterin olduğunu o yüzden direkt diyebiliyorum

bende yavşaklık yapsam banda yavşaksın diyebilirler sorun değil

İnternette tanımadığın insanlar hakkında tahminler yürütmek, hatta bu anonimliğin verdiği güçle karşındakini aşağılamak, hakaretler savurmak çok sık rastlanan bir şey.

Ama bir kişi gerçekten de yavşaksa bile bu benim olur olmaz her topikte tartışılan konuyu bırakıp insanlara sözlü saldırıda bulunmam gerektiği anlamına gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

tartışılan konuyu bırakıp alakasız yok yere yavşak şakirt demedim ki,

tayyipin tiyatroculara çıkışından önce duymamış bile olabileceğin bir lafı direkt yıllarca savunuyormuş gibi kabullenmenden dolayı dedim.

tayyip tiyatroculara kızsın, devlet eliyle tiyatro mu olur cart curt
tayyip sezaryane kızsın, doktorlar hep sezaryan yapıyor kaka tüh
tayyip eczacılara kızsın, çok para kazanıyor yok çok hep devlet, sömürüyorlar
diye atlıyan çok var senin gibi sosyal medya da dolu

sorsan ne tiyatroya gitmiştir ne doğum hakkında bir bilgisi vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

tartışılan konuyu bırakıp direkt sana alakasız yok yere yavşak şakirt demedim ki,

tayyipin tiyatroculara çıkışından önce duymamış bile olabileceğin bir lafı direkt yıllarca savunuyormuş gibi kabullenmenden sonra dedim.

Beni ne kadar tanıyorsun ki böyle konuştun?

Adımın baş harfini bile bilmiyorsun, hayatında hiç görmemişsin, sesimi duymamışsın ama buna rağmen ne olduğumu tam olarak neyi savunup neyi savunmadığımdan, karakterime kadar emin olduğunu sanıyorsun ve büyük oranda da yanılıyorsun zira elinde bu tahminlerinin doğruluğunu sınayacak bir şey yok.

Ben her zaman meritokrasiden yana oldum yani insanlar kendi kişisel becerileriyle, azimleriyle, bilgisiyle istedikleri statüye ve yaşam standartlarına kavuşacaklar. Takdir edersin ki böyle bir düzende 3-4 milyonluk hazineden geçinme devlet memurunun yeri yoktur, en fazla bir kaç yüzbin olması gerekir. Onlar da daha çok eğitim, sağlık, güvenlik, denetleme ve düzenlemede kurumlarında görevli olacak.

Böyle bir toplumda devlete sırtını dayamış, ömür boyu her ay maaş ödenen bir sanatçının yeri hiç mi hiç yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

"Devlet eliyle sanat mı olur, hani özgür yaratış" (bkz. tövbe haşa, yaratmak allaha mahsustur ehe) falan diye ağlamak size mi kaldı ben onu anlamadım, siz mi oynuyorsunuz?

Bu durumdan memnun olmayan adam bırakır devlet tiyatrosunu, memnun olan da senaryoyu kendi yazmadan saf oyunculuk yeteneğiyle oynar. Köylerde orada burada da insanlar 3 TL'ye tiyatroya gitmeye devam edebilir böylece.

Yok siz padişah RTE gibi iki-üç tane temeli olmayan, dışardan güzel görünüp içi boş olan argümanın altına saklanıyorsanız, "yandaş tiyatrocuyu biz her türlü yürütürüz, Atatürk'çüler kültürlüler de bizden maaş tırtıklamasın kendi işlerini kursunlar, köydeki halk da kültürü napacak çocuk yapıp bize oy atmaya vakti artar işte tiyatrosuz" diyorsanız; evet, yavşak cahil şakirtin önde gidenisiniz demektir.

Devlet eliyle ihale, devlet eliyle basın, devlet eliyle adalet falan hepsi oluyor da tiyatro hatalı olmuş işte, tüh.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

bana da mahsunun filminde cemaat liderli başrol versinler ben de öyle demeçler veririm

Büyük sanatçı ateist olduğu halde bir cemaat liderini bile başarıyla canlandırabilendir, erkek olduğu halde sahnede bir kadını, yahudi olduğu halde Hitler'i canlandırabilendir. Bundan mı rahatsız oldun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...