Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DIKKAT 4 Sene Hapis yatabilirsiniz !


Editor

Öne çıkan mesajlar

Yargıtay, evinde anal ve oral seks görüntüleri içeren CD bulundurana 1- 4 yıl arası hapis cezası verilmesini istedi.


said:
Yargıtay’dan şaşırtan yeni ‘seks’ kriterleri
Yargıtay, anal ve oral seksi şiddet içeren ilişki (tecavüz, sado-mazo), hayvanlarla ilişki, ölülerle ilişki gibi ilişki türleriyle bir tuttu.

Bu yorumunu kanundaki “doğal olmayan ilişki” ifadesine dayanarak yapan Yargıtay, evinde anal ve oral seks görüntüleri içeren CD bulundurana 1- 4 yıl arası hapis cezası verilmesini istedi.


Haber Devami

N.Ç davasında verdiği kararla toplumun tepkisini çeken Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nden şimdi de “cinsel ilişkilere” ilişkin tartışma yaratacak bir karar geldi. Daire anal ve oral seksin “tecavüz, sadist-mazoşist gibi şiddet kullanarak, hayvanlarla, ölmüş insan bedeni üzerinde” kurulan ilişkilerle aynı kategoride değerlendirilmesine karar verdi. Daire, anal ve oral seksin “doğal olmayan yoldan yapılan cinsel davranışlar” olduğunu savunarak bu tür görüntülerin yer aldığı CD’leri satan sanık hakkında “müstehcen görüntü içeren yayın satmak” suçundan verilen cezayı az buldu ve cezanın görüntülerin içeriği nedeniyle ağırlaştırılmasını istedi. Karara göre, anal ve oral seks görüntülerini içeren CD bulunduran hatta internetten bu tür görüntüleri içeren videoları indirenlere 1- 4 yıl arası hapis cezası verilebilecek.

‘Sapıklık’ yorumu

Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nin kararında sanık S.K’nin Fatih 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılaması sonunda; 6 aydan 3 yıla kadar hapis öngörülen ve Türk Ceza Kanunu’nun 226/2. maddesinde düzenlenen “müstehcen içerikli CD satmak” suçundan mahkum olduğu belirtildi. Kararda VCD inceleme ve izleme tutanağı içeriğine göre, sanığın satışa sunduğu ileri sürülen CD’lerde “doğal olmayan anal ve oral yollardan yapılan cinsel davranışlara ilişkin görüntülerin” yer aldığının bildirildiğine dikkat çekildi. Yargıtay anal ve oral ilişkinin “doğal” olmamasını gerekçe göstererek sanığa 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngören TCK’nın 226/4. maddesinden ceza verilmesi gerektiği gerekçesiyle mahkeme kararını bozdu. Yargıtay daha ağır ceza öngören bu suçun yargılama yerinin de sulh ceza mahkemesi yerine asliye ceza mahkemesi olduğuna dikkat çekti.

‘Doğal olmayan ilişki’

Türk Ceza Kanunu’nun müstehcenlik suçunu düzenleyen 226. maddesinin 2. fıkrasında “Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri basın ve yayın yolu ile yayınlayan veya yayınlanmasına aracılık eden kişi altı aydan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır” hükmü yer alıyor. Aynı maddenin 4. fıkrasında ise sapıkça görüntülerin bulunduğu görüntülerin yayınlanması ve hatta bulundurulması cezalandırılıyor. Fıkrada “ Şiddet kullanılarak, hayvanlarla, ölmüş insan bedeni üzerinde veya doğal olmayan yoldan yapılan cinsel davranışlara ilişkin yazı, ses veya görüntüleri içeren ürünleri üreten, ülkeye sokan, satışa arz eden, satan, nakleden, depolayan, başkalarının kullanımına sunan veya bulunduran kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır” hükmü yer alıyor. Bu çerçevede kanun maddesinde yazılı sapıkça görüntülerin sadece yayınlanması veya satılması değil, bulundurulması da suç kabul ediliyor. Ancak kanunda şiddet içeren ve hayvanlarla, ölmüş bedenlerle ilişkiler açıkça sapıkça ilişki olarak sayılırken aynı kategoride yer verilen “doğal olmayan yollarla” ilişkinin ne anlama geldiği açıkça belirtilmiyor.

Evinde bulundurana ceza

Yargıtay daha önce eşcinsel ilişki ve grup seks görüntülerini de “doğal olmayan ilişki” saymıştı. Yargıtay’ın son olarak anal ve oral ilişki görüntülerini de bu kapsama almasıyla ortaya ilginç bir durum çıktı. Yargıtay kararına göre evinde “anal ve oral” seks görüntüleri içeren CD bulundurmak da 1-4 yıl arası hapis cezası gerektiren bir suç haline gelmiş oldu.




Diger pozisyonlar sakincali degilmis...

Downloadlariniza dikkat edin derim... ISP tarafindan takip olacagi soyleniyor... 256bit VPN farz oldu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel_ said:

oha bulundurmaktan 4 sene yiyorsak yapmaktan kaç sene verir bunlar


yapanın sikisini kesiyorlarmış efendim, kadın kısmısı da recm ediliyormuş. ama gerçek islam bu deyilmiş. korkmayın şeriyat gelmiyormuş aslında bunların hepsi bir paranoyaymış ve matrix'teki kaşık da aslında türkiye'nin götüsüne kaçmış da haberi yokmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her benzeri konuda diyorum.

Bu olayı "oha yuh artık bu kadar da olur mu, bundan sonra da herhalde artık insanlar bu partiye tepki gösterir" falan diye hayret ve beklenti içinde okuyan arkadaşlarımız. AKPye "yetmez ama evet" diye oy veren bir takım danteller dışında, oy aldığı ana kitlesinin %80-90ı falan bu yapılanları destekliyor, bu haberleri gördükçe "oh ülkemizin ahlakı arttı her taraf mis gibi hacı yağı kokuyor" diye düşünüyor. Kısacası AKP kendi batırıyor gibi bir beklenti içinde olmayın bence.


http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/10867252.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yetmez ama evet diye diye HSYKıya da teslim ettiler AKPnin eline, kenan evren hala limonatasını içiyor yazlığında, resim falan yapıyor. eski darbecileri korumak ile ilgili maddeler kalktı da noldu anayasadan? ama entellerin şekilçilik merakı zaten bilinen bir şeydir o yüzden şaşırmıyorum. referandumdan sonra ilk yapılan işlerden biri zaten hsyk seçimleri oldu ehhe. adamların mantık hep aynı zaten niye şaşırıyorsunuz? emniyet müdürleri kendi kafaların insanlar, tübitak bilim kurulu üyeleri kendi kafalarında insanlar, tüba bilim kurulu üyeleri kendi kafalarında insanlar.

Hala anlamadıysanız baya saf olmak lazım adamların amacı zaten bu tarz kilit kurumlara yerleşip kökleşmek. bundan önceki partilerin de devlet anlayışı buydu, ilk bunlar değil tabi orası ayrı mesele. Adamlar yahudilerden beter oldu, fem dersanesinin össden 1-2 ay önce falan öğrencilerine açtığı çalışma kamplarını falan görürseniz anlarsınız heheh. Üniversitedeki rektörleri de istedikleri gibi değiştirdikten sonra össyi de kaldırırlar. Şimdi kaldırmazlar ama hehe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ona gelene kadar ;


kenan evren ve tayfası sadece anayasayı degistirmedi ki =)



ceza hukukunda,mali düzenlemelerde,vergi kanunlarında binlerce değişiklik var darbe cuntası tarafından yapılan


anayasaya gelene kadar bunları bir gözden geçirsene,yeni anayasa yapalım darbe anayasası degissin,faşist anayasa degissin derken bir yandan kürtaj muhabbeti,bir yandan baskıcı düzen alıp başını gidiyor.


sonra insanlar seni nasıl samimi bulsun,en azından aklıselim insanlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...