Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Eskiden 1500 civarı ELO'su olan orta karar bir oyuncuydum ama 4-5 yıldır neredeyse tek bir oyun bile oynamadım, geçen bir online oynayayım dedim, 1100 civarı bir performans sergiliyorum. Durumu düzeltmek gerek tabii. Bir program almaya karar verdim ben de, hep internetten oynamak sıkıcı oluyor ve computer chess kavramına karşı ilginç bir ilgim var. Önerdiğiniz program var mı? Şu ikisi arasında kaldım: http://www.chessbase-shop.com/en/products/fritz13_eng - Bu 40 Euro ama bir sürü özelliği var, 12 aylık da Playchess.com üyeliği veriyor. Gerçi FICS kullanıcısıyım ben. http://www.shredderchess.com/chess-program/shredder-classic-4-windows.html - 10 Euro daha ucuz, ama Linux altında da çalışıyor. Fritz'in özelliklerini kullanacağımı da hiç sanmıyorum aslında. Tavsiyeler var mı? Bunları boşver şunu al diyen ya da?
fizban Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 playchess'in client bedava değil miydi ya ? her gün 5 oyun mu ne hakkı veriyordu eskiden.
Sypro Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2012 bi türlü alışamadım satrança. kurallarını falan öğrendim, denedim, ünlü hamleleri falan inceledim ama sarmadı bi türlü. go akıyor sanırım, go'dan sonra satranç çok garip geliyor.
Mal Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 go iyiymiş dün başladım. zaten biliyomuşum go oynamayı. biraz pratik yapıyım turnuvalara katılıp sensei olcam.
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 gokgs'de dan seviyesine çıkmıştım go'da 4-5 yıl önce. uzun zamandır hiç oynamadım ama.
pulkas Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 http://www.gnu.org/software/chess/chess_faq.html#B.2 All that said, here are some numbers. - On the Free Internet Chess Server (freechess.org), GNU Chess 5.04 running on a Cyrix 166Mhz processor (Pentium 200MHz equivalent), with default settings attained a blitz rating of above 2100. On a 2.4Ghz Pentium 4 with 512MB of RAM "nextgnu" on FICS attained standard rating of 2296, a Blitz ranking of 2237, and a Lightening rating of 2513 (Oct 2004). http://www.gnu.org/software/chess/
pontipati Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 böyle trdeki ukd gibi ama internetten puan toplayabileceğimiz sistemler var mı?
Sixoms Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2012 her sitenin kendi puanlama sistemi var. chesscube'u tavsiye ederim. gnu iyidir bu arada.
Mal Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Myshkin said: gokgs'de dan seviyesine çıkmıştım go'da 4-5 yıl önce. uzun zamandır hiç oynamadım ama. biraz konu dışı oluyor ama... kgs nin android app ini inirdirdim. online oynanıyor rahatça telden. nası bi oyunmuş ya bağımlılık yaptı. 3-4 gündür kalkamadım başından. gözümü kapadımmı atari pozisyonları görüyorum.
Mal Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 android kgs nin grafikleri mi? öyle modern bi görüntüsü yok. menüler felan basit . oyun ekranı böyle. http://files.gokgs.com/images/help/androidScreenShot-en_US.png
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2012 Fritz 13 aldım, kesinlikle değdi ama. FICS oynardım hep ama Playchess epey iyiymiş. Kend sitesindeki beleş program ile denemiştim ama Fritz 13 ile tam üye olarak girince daha farklı bir deneyim oluyor. Üstelik sürekli altta grandmaster'ların, international master'larin filan oyun ilanları oluyor, girip izleyebiliyor. Programın yeteneği 3000 puanın üzerinde zaten ama optimize strenght diyerek tam benim seviyemde oynatabiliyorum. Güzelce yardım da ediyor benden üst seviyeye getirdiğimde makinayı, ne oynamam gerektiğini söylemiyor, filimle bir şey planlıyorum filan diyor sadece. Kendimi geliştirmek için de iyi yani. gb'lik database var, o da iyi. şu an Alekhine'nin oyunlarını inceliyorum. mükemmel analiz yeteneği var. ustanın oyunlarını analiz edip neyi neden yaptığını ve benim bu hamleden ne öğrenmem gerektiğini söylüyor. Çok imba program. 200 sayfa manuel ile geldi zaten, daha bilmediğim bir sürü şey yapıyordur. 50 euro diyor ama eu dışına 40 euro. satranç ile ilgileniyorsanız tavsiye ederim. hep beleş programlarıla ya da chessmaster gibi oyunlarla oynamıştım ama cidden farklı bir kavrammış üst seviye satranç oyunları. Kötü oyuncular almasın ama. yapay zeka özel olarak handicap vermezseniz en kötü 1100 oluyor.
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2012 Bu ELO seviyesi nasıl ölçülüyor? Kaç oyun oynamak lazım? Nerde oynamak lazım?
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 abi fritz 13 sadece playchess.com client'ı degil mi? chess.com sunucuları icin bi client fln var mı yoksa sadece online mı?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 fritz 13 sadece 6 ay playchess ile geliyor. kendisi analiz eden, tam senin denkinde ai ile oynatan, coaching eden, hatalarını, yapabileceğin daha iyi hamleleri gösteren, 1600'lerden beri oynanmış onbinlerce oyunu inceleyebileceğin, analiz edebileceğin bir program. playchess için de playchess'in kendi clientinden epey daha üstün bir client gibi duruyor. playchess'de iyiymiş hem, 6 ay geçsin, tekrar alırım üyelik. ELO hesaplamasını hep bilgisayara yaptırdım ben. 30-40 oynayınca yakın bir şey söylüyor, online sunucularda da tam o puan gibi oynuyor oluyorsun zaten. Satranç sevene fritz cidden çok iyi, pahalı ama imba yani.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 friend mode diye bir şey var mesela, süper çalışma aracı. adam seni yenmeye çalışmıyor, senle aynı seviyede oynayarak oyunu uzatmaya çalışıyor. ya da bana öyle gelsi senle aynı seviyede oynadığı için, ama tamıtamına bana dent yani. spar modu var, belli bir seviyede oynuyor senin şeçtiğin (en az 1400) ama oyun esnasında sana bir kaç taktiksel üstünlik sağlayabileceğin pozisyon sunuyor, onları bulup yenmen lazın. çalışmak için gördüğün en iyi şey, o ilk mesajda dediğim 29 euro'luk program sadece oynuyordu. 10 euro daha verip bunu alın.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 İyi, güzel ama analiz kısmı ölüm abi. Bir saat oldu, son oyunumun analizi bitmedi hâlâ. i7 filan gerek son modelinden =(
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 şey yap 2 tane program aç birinde beyazı birinde siyahı al birbirlerine karşı oynat
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Program kendisi yapıyor zaten. İÇinde 4-5 tane farklı engine var, aralasında göreş tutuyorlar. kendi kendileriyle de oynuyorlar. makine turnuvası bile yapabiliyorsun 3000 elolarla, sonra nasıl olynamışlar diye inceliyorsun.
Lelouchshiba Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 GERGE said: Program kendisi yapıyor zaten. İÇinde 4-5 tane farklı engine var, aralasında göreş tutuyorlar. kendi kendileriyle de oynuyorlar. makine turnuvası bile yapabiliyorsun 3000 elolarla, sonra nasıl olynamışlar diye inceliyorsun. İÇinde'yi ayçinde diye okudum. ehe.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 gerge sanırsam bide cloud computing destegi var onun, orada baya available makina var mı kullanıma hazır analysis için?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Ona tam bakmadım daha. Bakayım hemen bir bu analiz bitince, 4 hamle kaldı.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2012 Cloud kısmı çok karışık, kullanma kılavuzuyla birlikte kurcalamak gerek. Programa ek chess engine'ler ekleyebildiğimi fark ettim, favorim shredder'ı eklemeye çalışıyorum.
Öne çıkan mesajlar