Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"'Bedenim benimdir' bahanesi ile"... by cüneyt özdemir

reyou

Öne çıkan mesajlar

bi de yani bu yazıyı okumasam ayşe armanın bu kadar soyunduğunun farkında bile değildim. adam öyle bir abartmış ki kafamızda oluşturduğu cinsellik algısı falan diye. anlaşılan ayşe armanın fotoğrafları yakından takip etmiş o dereceki bu yaştaki adamın kafasındaki cinsellik algısını bile değiştirmiş heheh
Sosyal ağlarda paylaş

cüneyt 10 numara adamdır
buna rağmen popüler olması yüzünden bazen kaypak sanılıyor
ben dengeyi tutmasını biliyor diye yorumluyorum

burdaki 2 çift lafından da adamı yargılamamak lazım
önceki sonraki tivitleriyle daha bir iyi izah etmiş ne dediğini
tabi olmasa da olurmuş
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Law said:

toggie said:

ya cuneyt ozdemir'i sadece bu tweet'i ile degerlendirmeyin bence baya kaliteli bir adam kendisi. kisisel gorusum.

Kaliteli adam nasıl oluyor ?

http://www.youtube.com/watch?v=EbNJzRNlEW8

Yani bir cevabın yok, ne demek istediğini kendinde bilmiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

adam sonuna kadar haklı abi.

dahası bu yapılan protesto değil "hacım ekmeğinize yağ süreyim bir de bal koyayım üstüne, yanına da çay vereyim. oh ne iyi yaptınız da ağzımıza sıçtınız. çok çok haklısınız vallahi! ilahi, daha önce nerelerdeydiniz siz? keşke daha öncelerden gelmiş olsaydınız bre." demektir.

bakalm ve tamamen atılabilecek çamurları düşünüp, çamur atalım. ha bu benim görüşüm değil sadece atılabilecek çamur için bir demonstrasyondur.

sübyancı laikçi

laikçi müşteri beklerken köpeği ile..

bişi demiyorum zaten.

bişi dememe yine gerek yok. ablasıni, kardeşini.. töbe töbe..

kötüye yormam için bişi dememe gerek var mı? yok..

hele bunu kötüye yorayım mı?
ÇOCUK ONUN! yok yok benim bedenim benim kararım.. bitti abi.. cidden amacından anında şaşar mesela bu. bundan sonra sadece bu saçmalığı tartışırız.

teşhirciler

kendisi malum zaten.

ÖĞĞĞĞHHH!! iğrenç tehşirci.

4kilo donut üstü dondurma ve yanında iskender yemek..

doğrusu bunlar: bişi diyorlar. kartlar vs güzel kullanılmış. gerçekten bi manası var. itici değiller bi kere. "hadi lan, sapkınlar!" diyemiyorsun

win win win.. türk kadını, çocuklu falan ama yine de destekliyor. yüzü de sert değil bak. bariz ikna edici bu.

winner abi bu! hamile, sevimli,tehşirci değil, genelin olmak isteyeceği şeyler var.güzel ev, sarı saç etc.

bunlar da iyi mesela
çoğunda güçlü bir duruş var. daha masum görünen tipler. sloganlar aşırı sert değil, asarım keserim bilmem ne yok.

bir manası var.

güçlü bir duruş var bak bunda

bir arada geleneksel bir aile.

daha da var. yani..

teşhircilik ile, ekstrem yaklaşım ile ancak adamların kazanması için çalışıyorsunuz. kendi kalesine gol atan adamlardan farkınız yok yani.

elinde kart tutan suçlu görüntülü adamlar hele.. süper zarar ulan. "mistressın sözünden çıkmıyorum.kime verirse verir, ben bakarım." gibi bişi.

kardeşimin bedeni etc de aynı şekilde.

genelde bu tipler kendi kuyularını kendileri kazıyorlar. internet protestolarında da söylemiştim,böyle yaparak sadece daha beter damgalanırsınız, daha beter yerden yere vurulursunuz diye.

aynısı olucak. bu salaklar kendi kalelerine gol atmaktan vazgeçmediler.
hâlâ anlamadılar; karşı taraf bir ÜRÜN satıyor, insanları ikna etme amacı ile bir strateji ile hareket ediyorlar. Bir planları, bir hedefleri var. zekiler, soğuk kanlılar,laflarını seçerek konuşuyorlar.

diğer taraf alabildiğine salak, tepkilerini duygularına göre ortaya koyuyor, sanki hiç düşünmeye yarayan bir organı yokmuş da sadece sinir sisteminden oluşmuş gibi, ani bir refleks ile hareket edip işin içine güzeeeelce sıçıp adamların her dediklerine fırsat veriyorlar.

özetle. fecisiniz..
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim için de çözüm çok zor sayılmaz. internetten yapılan hangi protesto sonuç verdi bu ülkede. hatta dünyada? ben bi kony'i biliyorum, o da muamma. organizasyonun bütçesi saçma sapan, adamların seyahate ödediği paralar yardıma ödediklerinden çok daha fazla ve üstüne amerika uganda'ya "barış gücü" göndericekmiş, ama kony çoktan uganda'dan gitmişmiş. yani o organizasyonun da danışıklı dövüş olup olmadığı, amerika'nın uganda'da olduğu söylenen petrol'e konmaya çalışıp çalışmadığı da muamma.
tamam internet belki orta kesim üstü için bir farkındalık aracı, ama işe yaramıyor bence oradan yaptığın protesto.
hatta daha da batırıyor. yürüyüşte yediği dayaktan çocuğunu kaybeden hamile kızcağız için, "o arkadaş da, o yaşta hamile kalmış bilemiyorum yani, evli de değil." diyen bir bülent arınç ve yine protestoda biber gazından ölen bir öğretmen için "ben bilmem." diyen bir recep tayyip erdoğan'a karşı böyle bir protesto yaparsan kullanmasını bilir adamlar. adamlar gayet gaddar toplumsal olaylara yorum yapmak konusunda. çok basit bir yorumları olması yeterli onlar için. lafı fahişeye getirecek bir kalıp kullanıp, direk halka oynarlar. ne bileyim mesela: "ne olduğu belli bazı kadınlar, tabi ki kürtaja ihtiyaç duydukları için protesto ediyorlar."
ha yapmak gereken bana göre ne mi? sokağa çıkmak. yürüyüş düzenlemek, tepkini dile getirmek. bağırmak, pankart sallamak. bunu da insan gibi yapmak ki, başbakan 2 gün sonra birkaç terörist dediğinde o yürüyüşü gören insanlar protestoyu değil, başbakanı yadırgasın. orada burada eğitim düzenlemek belki. kürtajın ne olduğunu insanlara anlatmak (daha doğrusu doktorlara anlattırmak).
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Trias said:

Ayni fikri paylasmiyorsam o kisi gereksizdir

birinin protesto tarzını beğenmedi diye olayı protesto edenlerin tümüne yönelik gözüken saçma ve çirkin bişey yazan adamı savunmak için mi söyledin bunu heheh

irony is irony

protesto birisine "gereksiz" diyerek yapılmamalıdır. "Fikrini beğenmedim, bence böyledir" diye yapılmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

e adamın yaptığı protesto da (millet ona kızıp da daha detaylı bir açıklama yapana) kadar aynı ayarda bir protestoydu.

madem insanların aklına empoze edilen cinsellikle ilgili çok derin yorumların var niye "bedenin ortalık malı olmuş" gibi her tarafa çekilebilecek için boş bir laf ediyorsun?

ama dediğim gibi son yaptığı o ağdalı açıklama kıvırmaktan öte bir şey değil bence. protestocuları ya da yapılan protestoyu takip etmedim detaylı olarak onları savunmaya çalışmıyorum bu arada onu da belirteyim.

nasıl ki o fikrini açıklamak için uğraşmıyor da bunun yerine sansasyonu tercih edebiliyorsa, burda ki insanlar da gereksiz deyip geçebiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Kurtajin yasaklanmasina karsiyim, hatta bana kalsa kurtaj suresini doguma kadar uzatirim, ama bu yasaga "kadinin bedeni, kadinin karari" turu bir arguman ile karsi cikilmasi bana sacma geliyor.

Cunku burada mesele, bir bebegin olusumunun hangi asamasindan itibaren bir birey olarak taninmasi gerektigi. Kurtaja karsi cikanlar rahime duser dusmez bireyin var olmaya basladigini dusunuyorlar. Bu acidan bakanlar icin orada tartisilan sey kadinin degil bebegin bedeni.
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Cunku burada mesele, bir bebegin olusumunun hangi asamasindan itibaren bir birey olarak taninmasi gerektigi. Kurtaja karsi cikanlar rahime duser dusmez bireyin var olmaya basladigini dusunuyorlar. Bu acidan bakanlar icin orada tartisilan sey kadinin degil bebegin bedeni.

onların da argümantasyon noktası zaten muhtemelen 2 aya kadar bebeğin birey olarak tanımlanamamasından ötürü ne karışıyorsunuz benim ne yapacağıma gibi bir şey. Slogan yeterince başarılı değil o doğru çünkü dediğin gibi kürtaja karşı çıkan halk kesiminin, karşı çıkış noktasına karşı bir argüman sunmuyor pek. asıl ikna etmeleri gereken kesim onlar çünkü, RTEyi ikna edecek değiller herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Komutan said:

Kurtajin yasaklanmasina karsiyim, hatta bana kalsa kurtaj suresini doguma kadar uzatirim,

iyi ki sana kalmamış sdfs belirli bir süreden sonra kürtaj hamile kadın için çok tehlikeli o yüzden 2 ay genelde

Olaya saglik acisindan yaklasmadim, ahlaki acidan yorum yaptim. Yoksa elbette kadini tehlikeye atacak kurtaj yapilmasin.
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Mesele burada anne karnındaki fetusun (bebekde diyemeyiz çünkü daha doğmadı) anne karnındaki büyüme süreci boyunca tamamiyle anneye bağımlı olması. Kadın bu süreçte 9 ay çocuğu karnında taşıyacak, bu arada tamamıyle fedakarlıkda bulunan anne, beslenmesindne tut, sigara yada ne bileyim zarralı alışkanlıklarınada son vermek zorunda ki fetus sağlıklı gelişebilsin, yaşadığı kilo alma problemi, vücdunun deforme olması, yaşadığı hormonal değşikliklerden dolayı kusması, doğum acısı, lohusası, emzirmesi, zartı, zurtu ohhoo bütün yük annede. Yani görüyoruz ki o fetus anneye muhtaç ve bağımlı tek başına yaşama kabliyetinse sahip değil, bu noktada bir bireyden bahsetmek ne kadar mantıklı ?

Tamma kütaj yasaklandı efendim amaç ne ? O bir insan o bir birey onunda hakları var. Bence bu saçma bir argüman, anne o çocuğu istemiyor ama cefasını çekmek zorunda ? Kürtaj yasaklansa bile, kapalı kapılar arkasında bu iş devam edecek, belki ilkel yöntemlere yapılacak ve bü süreçde bir çok kadında sakat kalacak. Yani doğurmak istemediğ bir çocuğu kadın 9 ay karnında taşımaya zorlanması ne kadar saçma, o yüzden hamlelik boyunca bütün annelerin sağlıklı beslenmesinide, dört dörtlük gerekli konforuda sağlasın bu kürtaj taraftarları, öyle ya sonuçda bir insan var o anne karnında. Hatta madem o kadar insan hayatında değer veriyorlar, her hamileye bir polis atansın başına, anne gerçekden düzgün besleniyor mu, sigara veya kaefin gibi zararlı şeylerden uzak duruyor mu buda denetlensin.

Yasa gereği gebeliğin 10. haftasına kadar kürtaj serbest, kadın evli ise eşin rızası gerekli ama buda saçma. Çünkü bu süreçte en büyük fedakarlığı kadın yapıyor baba nın söz hakkı olmaması lazım. Yani eş izin vermeyince kürtaj olamayan kadın, istersen her türlü o çocuğu düşürür. Hadi diyelim gizlice kürtaj oldu ne olacak şimdi yasa gereği bu fiilide suç değil, o halde adam isterse en fazla kadını boşar. Yani eşin rzaısnın olmasıda saçma aslında, saçma çünkü işlevsiz.

İtalyada olması lazım galiba 1980 lerde kürtaj serbets oluyor katolik kilisesinin baskısı yüzünden yani ancak 80 lerde serbets oluyor ve refrandum ile galiba ve kadınların yoğun katılımı ile serbest oluyor, ki olması gerekende bu kadınlar sesini yükseltip noktayı koyuyor.

Diğer bir saçmalık ise, devlet bakar siz doğurun, bunun kadar yalan, aşşağılık ve ikiyüzlüce bir şey olamaz. Tinerci çocuklara bakdınız, var olan nesili adam gibi yetiştridiniz, çocuk esirgeme kurumlarında o çocuklara hayvan muamalesi ettikleri yetmedi herhalde.

Siz doğurun gerekirse devlet bakar gibi yalan bir beyan olamaz. Bunların çocuk yetiştirmekden bir bireyi meydana getirmekden anladıkları, tıkalım böyle yurtlara verelim mamayı bisküviyi, dinide dayarız oh mis gibi sonra sal topluma takılsınlar.

"Kurtajin yasaklanmasina karsiyim, hatta bana kalsa kurtaj suresini doguma kadar uzatirim, ama bu yasaga "kadinin bedeni, kadinin karari" turu bir arguman ile karsi cikilmasi bana sacma geliyor."

Sanki o bebek yani havada duruyor ve büyüyor, kadından bağımsız ve doğdukdan sonra kendi başına büyüyor ve gerekli sevgiyi, özeni bakımı havadan sağlıyor gibi konuşuyorsunuz. Birde doğdu diyelim çocuk sonra ne olacak ? Anne bakmak istemiyorsa ? Mükemmel toplumunuz ve devletiniz mi bakacak ? Sen mi bakacaksın o çocuğa ? Gerekli özeni ve sevgiyi kim verebilecek ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...