Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spartacus: War of the Damned (2013) - Starz

progamer

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Aket-Atum said:

"Tatar Ramazan" said:

Lan koca koca lejyonlar bi testudo formation yapamıyorlar 3 tane serseriye lol

cidden benim de aklıma o takıldı :D

Tarihte anlatılana göre o koskoca lejyonlar gladyatörler karşısında harbiden dikiş tutturamamış.

ancak sonra,

Oluşan bir fikir ayrılığı yüzünden Spartacusun birlikler bölününce, aralarında Pompey in de bulunduğu generaller komutasındaki romalılar işlerini bitiriyorlar sonradan. İlk başlarda öldüğü varsayılsa da, Spartacus un cesedi bulunamadığından savaşta sağ kalıp kalmadığı bilinmiyor.

Tabi dizide bu olayı nasıl işleyecekler bilinmez.. MAss effect 3 gibi saçma sapan bi sonla bitirmesinler de :)
Sosyal ağlarda paylaş

Luxor said:

Aket-Atum said:

"Tatar Ramazan" said:

Lan koca koca lejyonlar bi testudo formation yapamıyorlar 3 tane serseriye lol

cidden benim de aklıma o takıldı :D

Tarihte anlatılana göre o koskoca lejyonlar gladyatörler karşısında harbiden dikiş tutturamamış.

ancak sonra,

Oluşan bir fikir ayrılığı yüzünden Spartacusun birlikler bölününce, aralarında Pompey in de bulunduğu generaller komutasındaki romalılar işlerini bitiriyorlar sonradan. İlk başlarda öldüğü varsayılsa da, Spartacus un cesedi bulunamadığından savaşta sağ kalıp kalmadığı bilinmiyor.

Tabi dizide bu olayı nasıl işleyecekler bilinmez.. MAss effect 3 gibi saçma sapan bi sonla bitirmesinler de :)

tarihi gerçeklikte tek lejyonu harcıyorlar sonra roma kucağında hoplatmaca oynuyorlar. Bu köle isyanından sonra kölelerin hali daha da harap oluyor. Aslında bu isyanı bastıramamalarının temel sebebi Roma'da ki iç çekişmeler yani herkes birbirinin ayağını kaydırıyor bu isyan sayesinde. Crassus ve Pompeius bu isyan sayesinde otoritelerini arttırıp, Roma Senatosunun güç dengesini önemli ölçüde değiştiriyor.
Sonra ver elini triumvirlik. Aslında Crassus ve Pompeius gibi adamlar için win win durumu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...