Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars : 1313

gecko

Öne çıkan mesajlar

benim enterprise da tek gordugum gotten uydurulmus sonra vazgecilerek terkedilmis, diger serilerde olmayan uyduruk otesinin de otesi temporal cold war. bir de Hindi, pardon Xindilere karsi holy crusade. star trek ruhuna aykiri 2 tam sezon suren main plot kavrami. ayrica bir de surekli aglayip zirlayan nudist bir vulcan hatun.

TNG varken ihanet sayiyorum enterprise i.

Neyse oyunun konusuna donelim. olmadi basligina yazarim dizilerdeki (varsa eger)
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

benim enterprise da tek gordugum gotten uydurulmus sonra vazgecilerek terkedilmis, diger serilerde olmayan uyduruk otesinin de otesi temporal cold war. bir de Hindi, pardon Xindilere karsi holy crusade. star trek ruhuna aykiri 2 tam sezon suren main plot kavrami. ayrica bir de surekli aglayip zirlayan nudist bir vulcan hatun.

TNG varken ihanet sayiyorum enterprise i.

Neyse oyunun konusuna donelim. olmadi basligina yazarim dizilerdeki (varsa eger)

zaten metaplotu için diil o exploration duygusunu verdigi için seviyor millet, temporal cold war cidden cok gereksiz ve sacmaydı bencede ama o il çaylak explorer humanlar imajını cok guzel yansıtmışlardı, archerda baya iyi bi karakterdi kaptan olarak, 3 sezondan sonra herşey bozdu ama harbi.

yeni başlıcaklar için izlemesi TNG den bikaç kat daha kolay oldugu gercegını degsıtırmıyor :p

star trek 1966 da geldi ve çoğu insanın uzaya bakışını değiştirdi ki aya gidilmesindeki heyacan ve istekte cok buyuk payı vardır, kendisi mason olan gene roddenberry insanlık için olan vizyonunu muhteşem bir şekildi yansıttı, en gerçekçi dünya baroşı modelini kurup mukemmel bir utopya yarattı. Star Trek yayındayken daha star wars yoktu bile ki kitleleri sci-fi a hazırladı resmen

star trekin gerek sci-fi a katskısı, gerek insanlıga uzay vizyonunu empoze etmesi ve daha iyi bir geleceğin varoldugu konusunda umit vermesi konusunda insanoglunun yaptıgı en iyi şeylerden biri oldugu uzerine tartışmaya gerek yok.

dan dun adam dovulen, OO KOLU KOPTU SUFEER BAGIRSAK UCUYO HAVADA modeli şeylerden zevk alanalr için diildir, önce bilim sonra actiondır star trek, kal of dati gençliğinin sevmemesi cok normal zaten, sıkıcı geliyordur buyuk ihtimal lol
Sosyal ağlarda paylaş

TREK ilginc bir konseptir. mantik aramamak lazim izlerken. bir de savasan iki gezegenin arasini yapan sevgi bocugu bolumleri tiksindirir biraz. TNG de ve TOS ta bolca vardir onlardan.

bu arada benim siram TNG-TOS(ve animated)-VOY-DS9-ENT seklindedir. mumkun olsaydi keske hatta ENT hic varolmasaydi. DS9 gibi B5 cakmasi rezil bir seri bile 10 basiyordu ENT e.(4 sezon full izledim ona ragmen, trek faniyim cunku)

neyse hakikaten 1313 e donelim yav konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

ya star trek bilim-kurgu deyince cidden önemli bir seri, insanların uzaylı ve sci-fi görmüşlüğü uzaylı istilası b-filmlerinden ibaretken geldi ve gerçek bilim-kurgunun önünü açtı. star wars sci-fi setting'li fantezi ama onun bile önünü açmıştır yani.

ve bilim-kurgu evet tür olarak fanteziden çok daha progresif, ayağı da doğası gereği daha çok yere basar genelde. iki türü de seven biri olarak görüşüm bu.
Sosyal ağlarda paylaş

sizin sci-fi kriterlerinizi bilmiyorum ama herhalde 'yaratıcılık' konseptinin ön planda olması gerekiyor bir sci-fi'de.

bir bakalım tanımı neymiş,

''Science fiction is a genre of fiction with imaginative but more or less plausible content such as settings in the future, futuristic science and technology, space travel, parallel universes, aliens, and paranormal abilities.''

ha, star trek bu kavramlara değiniyor mu filmlerinde ? evet. fakat değiniyor işte, yaratıcılık anlamında ne kattığını bir sorun kendinize.

bir tarafta random bir starship'i için bile sayfalarca döküman/resim bulabileceğiniz, hayranları tarafından ama mantıklı ama mantıksız şekilde sürekli büyüyen bir title, diğer tarafta bir film serisi.

oldu, o zaman tüm erken gelen title'lar diğerlerinin yolunu açmış olsun, her zaman onlara tapılsın.
Sosyal ağlarda paylaş

ciddi bir star wars izleyicisiyim. extended universe u de bilirim. ama ayni zamanda star trek izleyicisiyim. cunku ben sci fi delisiyim.

hatta bugune kadar 1980 den beri uretilmis ve sci fi genresinde olan ve henuz izlemedigim bir tv serisi herhalde kalmamistir.

bir konuda yaniliyorsunuz. Star trek in de en az star wars kadar gemi schematic lerine varacak kadar fan produced materyali, klingonca falan gibi uydurulmus ve dunyada konusulan dilleri falan var. 50 yillik bir birikim, dogal buyuk olmasi. star trek sadece 10 tane filmden olusmuyor, 23 er episode dan kimi rekor sezonlarda yayinlanmis uzunluklarda dizileri var.

star wars bilinirlik olarak daha buyuk bir kitleye sahiptir star trekten, ama ciddi nerd fan oranlarinda birbirlerine bir ustunlukleri oldugunu sanmiyorum. star trek community sini sakin kucuk gormeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o değil de, şimdi licensing model olarak kalacakmış ya ellerinde, Bioware e verdikleri tam olarak neyin license i şimdi, tüm MMO tarzı oyun hakları mı? Bir başkası SW MMO yapabilir mi yapamaz mı şimdi? (Cryengine 3 / PvE-Story Focus / Fluid Animations / Perfect Mechanics = Manly Tears)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...