Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iyi mangal nasil yapilir?


reyou

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

tavuk cok gec pişer
millet aclıktan salatayla doyar

domatesleri de ikiye yarcan orta kısmı ustte kalıcak sekilde kozlucen ici bole sulu kalcak
bilerleri etlerin kenarına dizersin
bu arada ızgarayı temizlemek icin soganla ovabilirsin

ya unutmadan ızgara sogan hersekilde akar


Kırmızı et tavuktan daha geç pişer
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

BonePART said:

tavuk cok gec pişer
millet aclıktan salatayla doyar

domatesleri de ikiye yarcan orta kısmı ustte kalıcak sekilde kozlucen ici bole sulu kalcak
bilerleri etlerin kenarına dizersin
bu arada ızgarayı temizlemek icin soganla ovabilirsin

ya unutmadan ızgara sogan hersekilde akar


Kırmızı et tavuktan daha geç pişer


teorik bilginle gelme doktor
pratik bilgim sebebiyle ezerim

ama acıklıyım

kırmızı et 3 seviye pişer
az
orta
ölü

türk insanı kırmızı et pişirmeyi eti kavruk kopek boku seklimde pişirmek sandıgından 20 dakka pişirir

kilosuna 45 lira verdigin biftegi öldürceksen mangalla urasılmaz
atarsın tavaya buhar olur ucar gider yersin

mangalda yapcaksan et orta pişer

orta dediğimde etin ortasında kagıt kalınlıgında bi pembe serif kalıcak gerisi kahverengi olacak sekilde pişirmektir

buda tavuktan kısa surer

tavuksa cig yenmez
salmonella olursun alimallah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pişirilmeden deil
öldürülmeden yenir


http://www.colinmcnulty.com/blog/images/cook-a-steak-blue-rare-medium-welldone.jpg


türk insanı o well doneı az pişmiş diye tanımlıyo
hep aynı seyi diyorum
biftegi cok pişsin diye istiyosanız kofte yiyin biftek hem daha pahalı hem daha lezzetsiz cok pişmiş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmm ne derece pratiğin var bilemem ama çocukluğumdan beri mangal yaparım ( babama miçoluk yapıyordum tabi küçükken yelpaze falan) teoriyle gelmiyorum o yüzden :)
kırmızı eti ben de çok pişirmem et dediğin kanli olcek ama tavuk eti de öyle kupkuru olacak kadar pişirilmez ve karşılaştırdığında kırmızı et yenebilecek hale kadarki pişirme süresi yine daha fazladır tavuğun pişme süresinden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

İstanbunl da nerde mangal yapıyoruz, şöyle nezih bir yer lazım?


polenezkoyde nehgir kenarında cok yer var
hatta eti kendin alıp gidip sadece mangal ve salatada albiliyosyun
keza adada da var ole bi cok yer

Fistan said:

koctas'tan 49 liraya alinmis


koctas deil metrodan aldım sanırım
49 lira deil ama snaırsam

barnacle said:

kolalar light hahaha. pis şişkolar.

bu arada kadın kısmısı et pişirmekten anlamaz. bonepart yetkili bi abiye benziyor kulak vermek lazım.

antrikot dimi o etler?


kolalar da light cunku adam bası bi sise felan dusuyo eahuhueahu
bide ben hala light iciyorum neden bilmem
ole alıstım arkadaslarda oleydi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

pişirilmeden deil
öldürülmeden yenir


http://www.colinmcnulty.com/blog/images/cook-a-steak-blue-rare-medium-welldone.jpg


türk insanı o well doneı az pişmiş diye tanımlıyo
hep aynı seyi diyorum
biftegi cok pişsin diye istiyosanız kofte yiyin biftek hem daha pahalı hem daha lezzetsiz cok pişmiş


Abi herşey tamam da köfteye hakaret etme, en son köfteyi yavaşça, kavurmadan sulu bırakınca enfes oluyor.

Ha bir de ülkece eti dövme alışkanlığımız neden var onu sorguluyorum her seferinde, kasaba "abi vurma yazıktır" diye diye anlatamadım, eti güzel diye 10 seneyi aşkındır aynı yerden alıyoruz, adamın hobisi herhalde et dövmek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...