reyou Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 komurler mi en alta, citar mi en uste? su sivi gazlardan kullanmak caizmidir? komur kok komurumu olacak, fosil mi olacak, 3-5 kilo et icin ne kadar komur lazim? cakmaklami yakalim, kibritlemi atesleyelim? once tavuklarimi pisirelim kirmizi etlerimi dizelim? hatta ve hatta mangala tavuk, et icin guzel marine tarifleri.. sevgili patiler, hadi goriyim sizi, butun ince detaylarini yazin buraya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 sentezör spawn etmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 mangal abi bu neyin ince detayı et pişsin yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 en iyi bbq meşe odunu ile olur bence ama mangalda fosil kömürü tabiki. kömür tutusturulan küçük kuru odunlarin üzerine koyulup sabrederek beklenmeli. ilk aşamada yellemeye gerek yok çünkü yelledikçe ateşe yakın olan kömürler yanıp diğerleri aynı oranda yanmaz ve bir süre sonra küller uçuşur. yavaşça yanması beklenir sonra kömürler külleşmeden homojen bi şekilde mangala yayılır, bu aşamada tüm kömürler yanmadigi için 2-3 dk üflenip/yellenebilir, tüm kömürler homojen bi şekilde dumansız olarak kızardiginda mangalin altındaki hava girişleri kapatilir ve 3-4 dk durulmasi beklenir daha sonra etler izgaraya ya da şişe dizilebilir ve pişmek üzere mangala yerlestirilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 İşin sırrı kozalakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Oncelikle iyi kotu komuru tutsturursun, bu arada mese komuru tavsiyemdir. Komur tuttustuktan sonra alevin dinmesi beklemelisin. 1-2 Sogan ile izgarayi temizlemeni tavsiye ederim. Mangali nerede yapiyorsun bilmiyorumda bizim bu Ankarada mangal evleri var biz genelde oradan et/tavuk aliyoruz gayet lezzetli oluyor tavsiye ederim. Tabi daha onceden bilmek gerek. Asil is bence pisirmede, mangal atesi eger canliysa etlerin yanmamasi icin surekli ters duz etmen gerek. Ates biraz dindikden sonra kofteleri kendi halinde biraz uzun sureli pisirmen lezzete acisindan 10 numara olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 reyou said: komurler mi en alta, citar mi en uste? kömür altta reyou said: su sivi gazlardan kullanmak caizmidir? değildir reyou said: komur kok komurumu olacak, fosil mi olacak, 3-5 kilo et icin ne kadar komur lazim? fosil, bir poşet yeter reyou said: cakmaklami yakalim, kibritlemi atesleyelim? sigara mı bu , be farkeder? reyou said: once tavuklarimi pisirelim kirmizi etlerimi dizelim? Önce hangisini yemek istiyorsan , ben olsam önce tavukları yaparım , tadını sevdiğim şeyi en son yerim genelde. reyou said: hatta ve hatta mangala tavuk, et icin guzel marine tarifleri.. çok güzel hazır marineler var uğraşma bence sevgili patiler, hadi goriyim sizi, butun ince detaylarini yazin buraya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 kimyasal mangalı bozar baca almak sart et sırası onemli ben köfte biftek tavuk sucuk yaparım genelde köfte gec aklırsa ac kalıyo millet sac kurutma makinası can dostudur mangalcının bu arada kömürde mangal komuru alınır issiz olcak uzun yancak tuzbuz olmucak hemen köz olcak marine içinde ole mangalda saraba yatırılmıs et pişmez zeytinyapğı kekik pul biber karabiberle eti yogurursan biraz yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 ben bi izgara yaparim cok deli. etimle sucugumla döverim o kadar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 lem bu kadar biliyorsan mangal yapsana bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Yazlıkta salak bir komşumuz mangal yakacam diye arkadaki koca zeytin ormanını yakıyordu tüm belde birbirine girdiydi, dikkatli olun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 BonePART said: kimyasal mangalı bozar baca almak sart et sırası onemli ben köfte biftek tavuk sucuk yaparım genelde köfte gec aklırsa ac kalıyo millet sac kurutma makinası can dostudur mangalcının bu arada kömürde mangal komuru alınır issiz olcak uzun yancak tuzbuz olmucak hemen köz olcak marine içinde ole mangalda saraba yatırılmıs et pişmez zeytinyapğı kekik pul biber karabiberle eti yogurursan biraz yeter sütte bekletilmiş et iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 pamuk gibi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Mümkünse kömür yerine odun tercih et. Tütmeyecek, duman çıkartmayacak mangal dediğin. Dumanlı ateşe et koyma. Ateş çok harlı olmayacak, eğer çok kuvvetliyse biraz elinle su serp ateşe. Ne kadar yavaş pişerse o kadar lezzetli olur. Alev çıkmayacak mangal ateşinden. Et direk aleve temas etmeyecek. Hem tadını bozar hem de sağlıksız. Teli, ızgarayı yağla kullanmadan tercihen kuyruk yağı. Yağ yoksa soğan sür. Bilmiyorsan hiç mangallık et hazırlamakla uğraşma. Direk kasap sana hazırlar. Ama tabi bi gece önceden terbiye edilmiş mangallık hepsinden güzel olur. Salça, baharat, yağ, sarımsak, yoğurt vs. katılarak terbiye ye yatır. İnternette bolca tarifi var. Tavsiye olarak etten daha önemli birşey varsa o da taze ekmektir. Çıtır olacak mutlaka. Et pişmeye yakın yağını ekmeği yarıp ete bastırarak alabilirsin. Hatta almalısın. Et = kekik. Et tavuk karışık yapıyorsan tavukları önce pişir derim. Ete oranla çabuk pişer ve etler aheste aheste pişerken sizde bi yandan yemeye başlamış olursunuz. Sabır sınavı vermezsiniz aç karna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 barnacle said: BonePART said: kimyasal mangalı bozar baca almak sart et sırası onemli ben köfte biftek tavuk sucuk yaparım genelde köfte gec aklırsa ac kalıyo millet sac kurutma makinası can dostudur mangalcının bu arada kömürde mangal komuru alınır issiz olcak uzun yancak tuzbuz olmucak hemen köz olcak marine içinde ole mangalda saraba yatırılmıs et pişmez zeytinyapğı kekik pul biber karabiberle eti yogurursan biraz yeter sütte bekletilmiş et iyi olur Harli atese atacagin et icin ona gerek yok hacim. Birden kizardigi icin ici daha yavas pisiyor, sulu kaliyor. Vaktinde alirsan tadina doyulmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 terbiyesiz et cok küstah oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 odunla mangal olmaz odunla anca sucuk pişirirsin mangal kozde olur ateste deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 BonePart'a katiliyorum ve beni mangala davet etmesini bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lemuria Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 önce domatesleri koy da ateşi alsın birader. sonra tavuk en son kırmızı et benim sıram budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Önce tavuk ve köfte koyulur, millet doyurulur, sonra kırmızılar bize kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 tavuk cok gec pişer millet aclıktan salatayla doyar domatesleri de ikiye yarcan orta kısmı ustte kalıcak sekilde kozlucen ici bole sulu kalcak bilerleri etlerin kenarına dizersin bu arada ızgarayı temizlemek icin soganla ovabilirsin ya unutmadan ızgara sogan hersekilde akar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 dreagloth said: Önce tavuk ve köfte koyulur, millet doyurulur, sonra kırmızılar bize kalır. saglikli degil abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 köfte sarı mı peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 sagon yemeyin beyler. kokuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 herkes yerse kokmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar