Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iyi mangal nasil yapilir?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
komurler mi en alta,
citar mi en uste?

su sivi gazlardan kullanmak caizmidir?

komur kok komurumu olacak, fosil mi olacak, 3-5 kilo et icin ne kadar komur lazim?

cakmaklami yakalim, kibritlemi atesleyelim?

once tavuklarimi pisirelim kirmizi etlerimi dizelim?

hatta ve hatta mangala tavuk, et icin guzel marine tarifleri..


sevgili patiler, hadi goriyim sizi, butun ince detaylarini yazin buraya :)
Mesaj tarihi:
en iyi bbq meşe odunu ile olur bence ama mangalda fosil kömürü tabiki.
kömür tutusturulan küçük kuru odunlarin üzerine koyulup sabrederek beklenmeli.
ilk aşamada yellemeye gerek yok çünkü yelledikçe ateşe yakın olan kömürler yanıp diğerleri aynı oranda yanmaz ve bir süre sonra küller uçuşur.
yavaşça yanması beklenir sonra kömürler külleşmeden homojen bi şekilde mangala yayılır, bu aşamada tüm kömürler yanmadigi için 2-3 dk üflenip/yellenebilir, tüm kömürler homojen bi şekilde dumansız olarak kızardiginda mangalin altındaki hava girişleri kapatilir ve 3-4 dk durulmasi beklenir
daha sonra etler izgaraya ya da şişe dizilebilir ve pişmek üzere mangala yerlestirilir.
Mesaj tarihi:
Oncelikle iyi kotu komuru tutsturursun, bu arada mese komuru tavsiyemdir. Komur tuttustuktan sonra alevin dinmesi beklemelisin. 1-2 Sogan ile izgarayi temizlemeni tavsiye ederim. Mangali nerede yapiyorsun bilmiyorumda bizim bu Ankarada mangal evleri var biz genelde oradan et/tavuk aliyoruz gayet lezzetli oluyor tavsiye ederim. Tabi daha onceden bilmek gerek. Asil is bence pisirmede, mangal atesi eger canliysa etlerin yanmamasi icin surekli ters duz etmen gerek. Ates biraz dindikden sonra kofteleri kendi halinde biraz uzun sureli pisirmen lezzete acisindan 10 numara olur.
Mesaj tarihi:
reyou said:

komurler mi en alta,
citar mi en uste?


kömür altta
reyou said:

su sivi gazlardan kullanmak caizmidir?

değildir
reyou said:

komur kok komurumu olacak, fosil mi olacak, 3-5 kilo et icin ne kadar komur lazim?

fosil, bir poşet yeter
reyou said:

cakmaklami yakalim, kibritlemi atesleyelim?

sigara mı bu , be farkeder?
reyou said:

once tavuklarimi pisirelim kirmizi etlerimi dizelim?

Önce hangisini yemek istiyorsan , ben olsam önce tavukları yaparım , tadını sevdiğim şeyi en son yerim genelde.
reyou said:

hatta ve hatta mangala tavuk, et icin guzel marine tarifleri..

çok güzel hazır marineler var uğraşma bence

sevgili patiler, hadi goriyim sizi, butun ince detaylarini yazin buraya :)
Mesaj tarihi:
kimyasal mangalı bozar
baca almak sart
et sırası onemli

ben köfte biftek tavuk sucuk yaparım genelde
köfte gec aklırsa ac kalıyo millet

sac kurutma makinası can dostudur mangalcının bu arada
kömürde mangal komuru alınır
issiz olcak
uzun yancak tuzbuz olmucak hemen köz olcak

marine içinde ole mangalda saraba yatırılmıs et pişmez
zeytinyapğı kekik pul biber karabiberle eti yogurursan biraz yeter
Mesaj tarihi:
BonePART said:

kimyasal mangalı bozar
baca almak sart
et sırası onemli

ben köfte biftek tavuk sucuk yaparım genelde
köfte gec aklırsa ac kalıyo millet

sac kurutma makinası can dostudur mangalcının bu arada
kömürde mangal komuru alınır
issiz olcak
uzun yancak tuzbuz olmucak hemen köz olcak

marine içinde ole mangalda saraba yatırılmıs et pişmez
zeytinyapğı kekik pul biber karabiberle eti yogurursan biraz yeter


sütte bekletilmiş et iyi olur
Mesaj tarihi:
Mümkünse kömür yerine odun tercih et.
Tütmeyecek, duman çıkartmayacak mangal dediğin. Dumanlı ateşe et koyma.
Ateş çok harlı olmayacak, eğer çok kuvvetliyse biraz elinle su serp ateşe. Ne kadar yavaş pişerse o kadar lezzetli olur.
Alev çıkmayacak mangal ateşinden. Et direk aleve temas etmeyecek. Hem tadını bozar hem de sağlıksız.
Teli, ızgarayı yağla kullanmadan tercihen kuyruk yağı. Yağ yoksa soğan sür.
Bilmiyorsan hiç mangallık et hazırlamakla uğraşma. Direk kasap sana hazırlar. Ama tabi bi gece önceden terbiye edilmiş mangallık hepsinden güzel olur. Salça, baharat, yağ, sarımsak, yoğurt vs. katılarak terbiye ye yatır. İnternette bolca tarifi var.
Tavsiye olarak etten daha önemli birşey varsa o da taze ekmektir. Çıtır olacak mutlaka.
Et pişmeye yakın yağını ekmeği yarıp ete bastırarak alabilirsin. Hatta almalısın.
Et = kekik.
Et tavuk karışık yapıyorsan tavukları önce pişir derim. Ete oranla çabuk pişer ve etler aheste aheste pişerken sizde bi yandan yemeye başlamış olursunuz. Sabır sınavı vermezsiniz aç karna.
Mesaj tarihi:
barnacle said:

BonePART said:

kimyasal mangalı bozar
baca almak sart
et sırası onemli

ben köfte biftek tavuk sucuk yaparım genelde
köfte gec aklırsa ac kalıyo millet

sac kurutma makinası can dostudur mangalcının bu arada
kömürde mangal komuru alınır
issiz olcak
uzun yancak tuzbuz olmucak hemen köz olcak

marine içinde ole mangalda saraba yatırılmıs et pişmez
zeytinyapğı kekik pul biber karabiberle eti yogurursan biraz yeter


sütte bekletilmiş et iyi olur


Harli atese atacagin et icin ona gerek yok hacim. Birden kizardigi icin ici daha yavas pisiyor, sulu kaliyor. Vaktinde alirsan tadina doyulmuyor.
Mesaj tarihi:
tavuk cok gec pişer
millet aclıktan salatayla doyar

domatesleri de ikiye yarcan orta kısmı ustte kalıcak sekilde kozlucen ici bole sulu kalcak
bilerleri etlerin kenarına dizersin
bu arada ızgarayı temizlemek icin soganla ovabilirsin

ya unutmadan ızgara sogan hersekilde akar
×
×
  • Yeni Oluştur...