Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Et ve et yemekleri icin tips & tricks


di

Öne çıkan mesajlar

Selam ahali.

Yarin misafirim var, Ali Nazik ya da benzeri bir yemek yapayim diyorum ama et kulturum cok fazla yok. Haliyle herkesin isine yarayacak bir kac sey sormak istiyorum.

Koyun eti ya da dana eti alabilirim. Yumsak olmasi sebebiyle koyun eti tercih etmek istiyorum ama burdaki koyun etinin kokusu basa bela. Eti 20 saat kadar terbiyelesem koku konusunda yarari olur mu ? Olur ise nasil terbiyelemek gerekir ?

Yok olmaz derseniz dana eti alacagim fakat o da biraz sert. Hele bir de elektrikli ocakla pisirince iyice rezil oluyor et. Haliyle yine ayni sekilde eti lokum gibi yapacak yontemler rica edecegim.

Daha once eti baharatla zeytin yagina yatirip 1-1,5 gun kadar beklettim ama cok da etkili olmadi gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

koyun etinin kokusu zaten koyun etinin tadının has güzelliğidir, onu yok etmeye uğraşmana gerek yok, kokusuz et istiyorsan oğlak eti alabilirsin.
dana etininde her yeri sert olmaz.mesela antrikot alabilirsin.yumusak olur.ızgara için uygundur.


Haci oyle de, burdakilerin kokusu oyle katlanilacak bir koku degil. Kurban etinde falan hic almadim mesela ben bu kokuyu. Baya baya garip.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eti sütle veya zeytinyağıyla yumuşatamazsınız ki..

Yoğurt veya sirke kullanmanız gerek.
Yoğurt kullanırsanız koku sorunu olmaz. Ama sirkeyle yaparsanız daha çabuk hallolur. Tabi sirkeyi boca etmiyoruz, iki kaşık koyuyoruz, zeytinyağıyla vs. karıştırıyoruz. Kokuyu arada kaynatmak için farklı baharatlar kullanmak gerek. Defne yaprağı baya işe yarar. Sirke kokusunu bastırabilirsen güzel olur. En az 12 saat marine edilmesi gerek ayrıca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Odeon said:

antrikotu marine etmeye ne gerek var en guzel yeri hayvanin bonfileden sonra :d


valla onceden marine etmiyodum. yeniyodu yenmesine de artik mumkun degil marine etmeden yiyemem. cok farkettiriyo.

bir de, eti onceden alip buzlukta bekletiyorum en azindan 4,5 gun. et kendine geliyo, cok taze olursa iyice sert oluyo cunku.

riglous said:

Eti sütle veya zeytinyağıyla yumuşatamazsınız ki..

gayet guzel yumusuyo. pamuk gibi oluyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...