Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Et ve et yemekleri icin tips & tricks


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam ahali.

Yarin misafirim var, Ali Nazik ya da benzeri bir yemek yapayim diyorum ama et kulturum cok fazla yok. Haliyle herkesin isine yarayacak bir kac sey sormak istiyorum.

Koyun eti ya da dana eti alabilirim. Yumsak olmasi sebebiyle koyun eti tercih etmek istiyorum ama burdaki koyun etinin kokusu basa bela. Eti 20 saat kadar terbiyelesem koku konusunda yarari olur mu ? Olur ise nasil terbiyelemek gerekir ?

Yok olmaz derseniz dana eti alacagim fakat o da biraz sert. Hele bir de elektrikli ocakla pisirince iyice rezil oluyor et. Haliyle yine ayni sekilde eti lokum gibi yapacak yontemler rica edecegim.

Daha once eti baharatla zeytin yagina yatirip 1-1,5 gun kadar beklettim ama cok da etkili olmadi gibi.
Mesaj tarihi:
koyun etinin kokusu zaten koyun etinin tadının has güzelliğidir, onu yok etmeye uğraşmana gerek yok, kokusuz et istiyorsan oğlak eti alabilirsin.
dana etininde her yeri sert olmaz.mesela antrikot alabilirsin.yumusak olur.ızgara için uygundur.
Mesaj tarihi:
heryerin kuzu eti yenmez. et kulturu yoksa herzaman kuzu eti aldigin kasabinda yoktur haliyle. sen dana eti alip bi sogan suyu + yarim bardak sut koy etlerin oldugu kaba. ustunu strechleyip aksamdan koy buzdolabina dinlensin.
Mesaj tarihi:
ben antrikotu 1 gun onceden sute yatiriyorum, cok az da zeytinyagi koyuyorum.

et zaten guzelse mukemmel oluyor. agizda dagiliyo, isirmadan yeniyo. et kotu cikarsa da aldigim yere lanet okuyarak gevis getirmek yerine gayet guzel bir sekilde yenicek kivamda oluyo
Mesaj tarihi:
Fistan said:

koyun etinin kokusu zaten koyun etinin tadının has güzelliğidir, onu yok etmeye uğraşmana gerek yok, kokusuz et istiyorsan oğlak eti alabilirsin.
dana etininde her yeri sert olmaz.mesela antrikot alabilirsin.yumusak olur.ızgara için uygundur.


Haci oyle de, burdakilerin kokusu oyle katlanilacak bir koku degil. Kurban etinde falan hic almadim mesela ben bu kokuyu. Baya baya garip.
Mesaj tarihi:
iş yerindeki komşu kendi bahçesine 2 tane koyun atmış, sigara içmeye çıktığımda göz göze geliyoruz hayvanlarla. acaip yaratıklar, uzaylı olabileceklerini düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
benim bildiğim ali nazik kıyma ile yapılıyor yalnız. Linkte güzel bir tarif mevcut ordan bakabilirsin ama eğer böyle şarapla falan güzel gidicek bi yemek düşünürsen güzel steak ve garnitürleri tarifleri verebilirim
Mesaj tarihi:
Eti sütle veya zeytinyağıyla yumuşatamazsınız ki..

Yoğurt veya sirke kullanmanız gerek.
Yoğurt kullanırsanız koku sorunu olmaz. Ama sirkeyle yaparsanız daha çabuk hallolur. Tabi sirkeyi boca etmiyoruz, iki kaşık koyuyoruz, zeytinyağıyla vs. karıştırıyoruz. Kokuyu arada kaynatmak için farklı baharatlar kullanmak gerek. Defne yaprağı baya işe yarar. Sirke kokusunu bastırabilirsen güzel olur. En az 12 saat marine edilmesi gerek ayrıca.
Mesaj tarihi:
Aynen. Ben yoğurt yerine 1 kaşık sirke ile 1 kaşık su ilave ediyorum eti kavururken/izlerken. Suyunu çekeseye kadar kapağı açık çevirdiğinde sirkeden kokudan eser kalmıyor. Ama et bildiğin tane tane dağılıyor ağızda.
Mesaj tarihi:
Odeon said:

antrikotu marine etmeye ne gerek var en guzel yeri hayvanin bonfileden sonra :d


valla onceden marine etmiyodum. yeniyodu yenmesine de artik mumkun degil marine etmeden yiyemem. cok farkettiriyo.

bir de, eti onceden alip buzlukta bekletiyorum en azindan 4,5 gun. et kendine geliyo, cok taze olursa iyice sert oluyo cunku.

riglous said:

Eti sütle veya zeytinyağıyla yumuşatamazsınız ki..

gayet guzel yumusuyo. pamuk gibi oluyo.
Mesaj tarihi:
İçinde tavuk pişirdiğin fırın poşetlerinin büyükleri var Hindi için olanı.
Onlardan al, eti istediğin soslara yatırdıktan sonra poşetin içine at. Fırına salla.
150derece ateşte 4 saat pişir.

Evde yapabileceğin en lezzetli et oluyor. Daha iyisi için mangal, kuyu falan lazım.
×
×
  • Yeni Oluştur...