di Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Selam ahali. Yarin misafirim var, Ali Nazik ya da benzeri bir yemek yapayim diyorum ama et kulturum cok fazla yok. Haliyle herkesin isine yarayacak bir kac sey sormak istiyorum. Koyun eti ya da dana eti alabilirim. Yumsak olmasi sebebiyle koyun eti tercih etmek istiyorum ama burdaki koyun etinin kokusu basa bela. Eti 20 saat kadar terbiyelesem koku konusunda yarari olur mu ? Olur ise nasil terbiyelemek gerekir ? Yok olmaz derseniz dana eti alacagim fakat o da biraz sert. Hele bir de elektrikli ocakla pisirince iyice rezil oluyor et. Haliyle yine ayni sekilde eti lokum gibi yapacak yontemler rica edecegim. Daha once eti baharatla zeytin yagina yatirip 1-1,5 gun kadar beklettim ama cok da etkili olmadi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 koyun etinin kokusu zaten koyun etinin tadının has güzelliğidir, onu yok etmeye uğraşmana gerek yok, kokusuz et istiyorsan oğlak eti alabilirsin. dana etininde her yeri sert olmaz.mesela antrikot alabilirsin.yumusak olur.ızgara için uygundur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 heryerin kuzu eti yenmez. et kulturu yoksa herzaman kuzu eti aldigin kasabinda yoktur haliyle. sen dana eti alip bi sogan suyu + yarim bardak sut koy etlerin oldugu kaba. ustunu strechleyip aksamdan koy buzdolabina dinlensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 ben antrikotu 1 gun onceden sute yatiriyorum, cok az da zeytinyagi koyuyorum. et zaten guzelse mukemmel oluyor. agizda dagiliyo, isirmadan yeniyo. et kotu cikarsa da aldigim yere lanet okuyarak gevis getirmek yerine gayet guzel bir sekilde yenicek kivamda oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 antrikotu marine etmeye ne gerek var en guzel yeri hayvanin bonfileden sonra :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 mutfağa soktun kardeş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Fistan said: koyun etinin kokusu zaten koyun etinin tadının has güzelliğidir, onu yok etmeye uğraşmana gerek yok, kokusuz et istiyorsan oğlak eti alabilirsin. dana etininde her yeri sert olmaz.mesela antrikot alabilirsin.yumusak olur.ızgara için uygundur. Haci oyle de, burdakilerin kokusu oyle katlanilacak bir koku degil. Kurban etinde falan hic almadim mesela ben bu kokuyu. Baya baya garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 et ete değe.. oh wait.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Problem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 iş yerindeki komşu kendi bahçesine 2 tane koyun atmış, sigara içmeye çıktığımda göz göze geliyoruz hayvanlarla. acaip yaratıklar, uzaylı olabileceklerini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hakliyim Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 tuzu en son ekle . pişmesine 2-3 dakka kala fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 ciddi et yemeği yapacaksan dana eti direk abi kuzu eti şişte falan güzel oluyor ancak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Abi koyun eti kokuyor denmiş iyi güzelde ali nazik yapabiliyorsan o kokuyu bastırır zaten.Yoğurt sarımsak patlıcan tereyağı falan koku falan kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 bu serdar kılıç'ın dağ evi programında bi kuyu kebabı yapışı var. et muhteşem gözüküyordu çıktığında. aylardır hayalimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Gerçek terbiye bu değil ! Yoğurt+zeytinyağı iyidir. Kokuyuda alır, yımışatırda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
klayton Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 benim bildiğim ali nazik kıyma ile yapılıyor yalnız. Linkte güzel bir tarif mevcut ordan bakabilirsin ama eğer böyle şarapla falan güzel gidicek bi yemek düşünürsen güzel steak ve garnitürleri tarifleri verebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2012 Valla guzel yapan bir yerden Ali Nazik'i et ile dene bence. Hemen sonrasinda kiymali versiyonu alip cope atacagina eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Eti sütle veya zeytinyağıyla yumuşatamazsınız ki.. Yoğurt veya sirke kullanmanız gerek. Yoğurt kullanırsanız koku sorunu olmaz. Ama sirkeyle yaparsanız daha çabuk hallolur. Tabi sirkeyi boca etmiyoruz, iki kaşık koyuyoruz, zeytinyağıyla vs. karıştırıyoruz. Kokuyu arada kaynatmak için farklı baharatlar kullanmak gerek. Defne yaprağı baya işe yarar. Sirke kokusunu bastırabilirsen güzel olur. En az 12 saat marine edilmesi gerek ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Aynen. Ben yoğurt yerine 1 kaşık sirke ile 1 kaşık su ilave ediyorum eti kavururken/izlerken. Suyunu çekeseye kadar kapağı açık çevirdiğinde sirkeden kokudan eser kalmıyor. Ama et bildiğin tane tane dağılıyor ağızda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Odeon said: antrikotu marine etmeye ne gerek var en guzel yeri hayvanin bonfileden sonra :d valla onceden marine etmiyodum. yeniyodu yenmesine de artik mumkun degil marine etmeden yiyemem. cok farkettiriyo. bir de, eti onceden alip buzlukta bekletiyorum en azindan 4,5 gun. et kendine geliyo, cok taze olursa iyice sert oluyo cunku. riglous said: Eti sütle veya zeytinyağıyla yumuşatamazsınız ki.. gayet guzel yumusuyo. pamuk gibi oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 eti ben sahsen sarap, zeytinyagi, kekik, pulbiber, nane kombinasyonunda yumusatmayi seviyorum. pammmmuh gibi oluyor tam anlamiyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Az da kimyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 he o da var. kendim yapmiyorum tabi bunlari, erkek basima ne anlarim. malzemeler onume konuyor ben karistirmaktan ve eti arada bi cevirmekten sorumluyum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 İyi ki market uzak eve. Gidiyim ton balıklı makarna yapayım ben QQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2012 İçinde tavuk pişirdiğin fırın poşetlerinin büyükleri var Hindi için olanı. Onlardan al, eti istediğin soslara yatırdıktan sonra poşetin içine at. Fırına salla. 150derece ateşte 4 saat pişir. Evde yapabileceğin en lezzetli et oluyor. Daha iyisi için mangal, kuyu falan lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar