Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adil Kullanım Kotasına karşı çözüm

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
MTU ne, adil kullanim kotasi ne. Ciddi kavram kargasasi yasiyorsunuz.

Etkisi olmamasi lazim herhangi bir sekilde. MTU derseniz, sadece sliding window unuzu arttirmis oluyorsunuz bir nevi, baska bir sey degil. Daha buyuk paketleri fragmantasyona sokuyorsunuz bir nevi.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
artıyor ama işte. Adamlar bir saatte gblerce film indirip izliyor güzelce 1 mbps ile mümkün olmayacak şekilde. tek yapılan mtu oynamak.

aklıma gelen paket boyutu küçük olunca bir şekilde filtreden sızıyor filan ama mantıksız.
Mesaj tarihi:
senko da sordu demin. fragmentation un ilk paketini sayiyordur muhtemelen. fragmente olmus paketleri discard ediyorlardir bu kota hesaplamasinda.

ama cok sacma, cunku kota hesaplamasi dedigin fiziksel link uzerindeki upstream/downstream e bakilarak yapiliyor benim bildigim.
Mesaj tarihi:
TTNET in paket boyutlarına bakarak işlem yaptığı bir filtre uygulaması yapmış olabilir. Gelen paketleri sayıp ona göre kota hesabı yapıyor olabilir mi. Fantaziye vurdum işi ama ne bilim mantıksız MTU nun değişmesi.
Mesaj tarihi:
Daha da fantaziye vurabilirim işi de abartmayayım. Aylarca AKK olmasına rağmen kota engeline takılmadan catır cutur internette takılıyorduk. Belki bu yüzden geçici/kalıcı çözüm olarak böyle bir işleme girişmiş olabilirler.
Mesaj tarihi:
teknik olarak mtu'nun veri hizi limitini kaldirmasi mumkun olmamali, tabii byte yerine paket sayisini saymiyorlarsa, yok paket sayisini sayiyolarsa hakettiler demekdir :)
Mesaj tarihi:
narsor said:

teknik olarak mtu'nun veri hizi limitini kaldirmasi mumkun olmamali, tabii byte yerine paket sayisini saymiyorlarsa, yok paket sayisini sayiyolarsa hakettiler demekdir :)

DİMİ AHMET?!??!?
Mesaj tarihi:
narsor said:

573 mtu da net gidiyor 574 yaptım bakalım az mı sayacak kotayı
Mesaj tarihi:
Rotweiler said:

narsor said:

DİMİ AHMET?!??!?

Azmii, tabi ki :)))
Mesaj tarihi:
doxylamine said:

narsor said:

573 mtu da net gidiyor 574 yaptım bakalım az mı sayacak kotayı

Hayır anlamadıgım sımdı MTUiyu arttırınca kota artıyo, peki azaltınca kota bitiyo mu hemen, rezalet olur, direk dava açarsın :=)
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
şirket interneti asıl çözüm ya. eve harici hdd ile götürüyorum. ayın 26'sı oldu evdeki kota hala 20gb anca oldu ama 500gb çekmişimdir şirkette =)
  • Yeni Oluştur...