Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 euro = gold ? sizce ne olur

akirafes

Öne çıkan mesajlar

neden real moneyle gold alıyosunuz yada almayı dşünüyorsunuz anlamıs değilim acıkcası yani 2k dps silah alınca ne olcak hani ne show off u var ne bilmemnesi yine tek yiyeceksiniz moblardan 90k hp li 700 all resistli barbar act III infernoda tek yiyor şimdi bu adamın 1 milyar goldu olsa ne olur.
Sosyal ağlarda paylaş

sorieno nun hesabına göre orgrimmar ve stormwind belediyelerini de blizzard işletiyor. oradan gelen repair, mount, reagent paraları da eminim AH DISCOUNT MAFYASI ile aynı kaynağa gidiyordur.

bana pek ciddi gelmedi blizzard ın ah den gelen discount paralarıyla köşeye dönme hayalleri.

bu düşüncenin en sonunda ulaşacağı nokta blizzard bu oyunları gold satmak için yapıyor olacaktır.

ileride bir olay patlak verir blizzden birileri böyle işlere girişmiş olabilir ancak kurumsal olarak yaptıklarına pek imkan vermiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Soreino'nun haklı olduğu nokta, oyundaki paranın aslında gerçek paradan pek farklı olmadığı. Gerçek parada aslında normalde olmayan birşey. Virtual money'den pek farkı yok. Dediği gibi para basma diye bir olay olamaz fakat, Blizzard'ın o parayı kullanıp kullanmamasını tam anlamadım. O para silinse database'den, geriye verilmeden, çok şey farkeder mi?
Sonuçta NPC'ler oyuncu değil. Gerçek hayatta para dönüyor ekonomide sen manava veriyorsun manav çiftçiye veriyor gibi. Oyunda nasıl olur tam çözemedim...
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Soreino'nun haklı olduğu nokta, oyundaki paranın aslında gerçek paradan pek farklı olmadığı. Gerçek parada aslında normalde olmayan birşey. Virtual money'den pek farkı yok. Dediği gibi para basma diye bir olay olamaz fakat, Blizzard'ın o parayı kullanıp kullanmamasını tam anlamadım. O para silinse database'den, geriye verilmeden, çok şey farkeder mi?
Sonuçta NPC'ler oyuncu değil. Gerçek hayatta para dönüyor ekonomide sen manava veriyorsun manav çiftçiye veriyor gibi. Oyunda nasıl olur tam çözemedim...

Gerçek hayatla en önemli farkı ve insanların güldüğü kısım şu. Repairlara,AH fee cutlarına, vendor itemlerine harcanan para sistemden çıkıyor.Biyerde birikmiyor.
Quest reward'lar, vendorlanan yeşiller/maviler/siyahlar, moblardan düşen gold'da piyasaya geri giriyor böyle bi cycle oluşuyor.
MMO'da money sink tabirini ve amacını oynayan herkes biliyordur herhalde.O yüzden o kesintiler birikiyor demek haklı bir tepkiye yol açmış
Sosyal ağlarda paylaş

iyi bir item 10m üstüne gittiği sürece 1 euro 500k gibi fiyat beklemeyin bence boşuna.

altın fiyatlarını belirleyen 2 ana etken var; altını farmerların kazanma hızından çok normal insanların kazanma hızı, ki bu çok da düşük değil.

ikincisi oyundaki iyi itemların fiyatları. şu anda bunlar çok yüksek evet sebebi çok az insanın başta bug veya exploit kullanarak elde ettiği itemlar olması. şimdi daha yeni yeni normal oyuncular farmlamaya başladı bu itemları. fiyatlarının yüksek olma sebebi de goblin bugıdır chest bugıdır hayvan gibi sömüren adamların verecek paralarının olması.

normal oyuncunun altın kazanma hızına eşitlenir bu para eninde sonunda. ama rmah ilk geldiğinde umulduğundan ucuza gold alabileceğiz bence.

ve evet blizzard ah cut'ını satıyor diyen adam ekonomi profesörü olsa gülerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...