Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

letonya erasmus

hasmetbeybi

Öne çıkan mesajlar

dusuncelihayvan said:

ombakkombak said:

Erasmus'un eğitimler hiçbir ilgisi yok yalnız; sonuçta misafir öğrencisin ve bu da akademik gelişim değil toplumlararası iletişim programı. Yani kız kaldıranlar AA alanlardan daha başarılı programın esas amacı belçikalı kız kaldırmak yoksa Macaristan'da geçireceğin altı ayda öğreneceğin biyoloji ile Türkiye ihya olmaz.

Erasmus'a da şu damga vuruldu ya... Avusturya'da Almanya'da adamın anasını ağlatıyorlar proje üstüne proje yapıyorsun sunum üstüne sunum. Derse gitmeyince mazaret bildirmek zorundasın o kadar zorlanmana rağmen regular studentların gözünde sen yine bir exchange'sin ama git polonya'ya macaristan'a letonya'ya herifler ata biniyorlar 8 kredilik ders veriyorlar iktisat öğrencisini polonya da besyo tarzı okula gödneriyorlar =)

Erasmus tamamen senin amacına bağlı. Gidersin, ingilizcenin yanında olduğun ülkenin dilini de kaparsın ya da ispanyol her yerde ispanyolcanı geliştirirsin gezersin tozar yurda dönersin, hayvanlar gibi kasarsın iyi bir okuldan referans almaya çalışırsın falan filan.

Önemli olan kafadaki.

Ben Almanya'da yaptım Erasmusu siyaset bilimi gerçi mühendislerin halini bilemem, ama biz baya eğlendik 6 tane ders aldım toplam 15 saat derse girdim 8 ayda ingilizcem de baya gelişti gezerken, yıllık 2500 euro verseydim masterda yapacaktım orada. Kasmak isteyen kasar gezmek isteyen gezer bence. Erasmusla gidip 3 tane 25'er sayfalık kötü ingilizceyle yazılmış paper verip asistan olarak kalan Türk kızı gördüm orada, Avrupa'yı fazla gözünüzde büyütmeyin Türkiye'de çalıştığımdan fazla çalışmam gerekmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya'da falan da hochschule'ye gidip üniversite sananlar oluyor. Göttingen'e çocuk geldi bu dönem 3.79 ortalaması var Türkiye'de okuduğu okulda, burda hiç bir şey anlamıyorum kalıcam hepsinden diye ağlamaklı takılıyor.

Ben geniş takılıyorum yüksek lisansta gittiğim için ama lisansta buraya gelenler direk göte geldi, aldığı derslerin çoğunu verebilen bir kişi var sadece o da bizim ekonometriden zaten, aynı şekilde ders işliyorlardı bizde de, yadırgamadı, günde 8 saat ders çalışıp her tutorial'a gidiyor ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

ben avusturya'da fachhochschule'deyim. Keşke bizde de bu sistem olsa da biz de üniversite okuduğumuzu sansak. Yaptığımız projelerin sunumların gittiğimiz konferans ve excursionların haddi hesabı yok.
Ben ilk dönem 3 dersten bu dönemde 2 dersten kaldım.

örneğin geçme notu %60. %58 aldım 2 puan vermedi adam ki üstelik ben burada 58 ile f leyince okulumda da F geliyor halbuki okul nota eşlese okulumda bu CB

Benim gittiğim okul çok çok kaliteli zaten alumni den belli mezun olanların hepsi hemen hemen sağlam pozisyonlarda işe başlıyorlar.
Benim, macaristan, ispanya, polonya şansım vardı zor olduğunu bilerek avusturya'yı seçtim. Çok fazla eğlendim çok gezdim ve kendime çok şey kattım, tekrar gitsem yine seçerim.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Ben giderken de vardı o muhabbet, %75 miydi oran hatırlamıyorum da belli bi dersi geçemezsen hibe geri alınıyor diye bişi vardı sanki.

Konuyla ilgili olarak da; geçici vatandaşlık gibi bir şey vermişti Slovenya. Nasıl vize olursa olsun orası şu an Schengen'de o yüzden diğer Schengen ülkelerinde hiç bir sorun yaşamazsın. Zaten karadan ve denizden geçerken kimse bir şey sormayacak sana..

asdhahdas iyiymiş. ben giderken bana hibe vermediler not ortalamamdan dolayı. yurda döndüm, ellerinde birikmiş para varmış, hesabıma 5 aylık hibe parasını yatırdılar türkiyede çatır çatır yedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynısı bana da oldu :) Hibe için sıralamaya bakıyorlardı, benim not ortalaması geride olduğu için başta alamamıştım. Hibe alacakları yıl başında belirliyorlar, yani 2 dönemlik. Ben ilk dönem gitmiştim, 2. dönem başlamadan ordan vazgeçenler oldu gitmekten. Onlardan artan parayı hibe alamayanlara verdiler sırayla. Ben de Şubat başı döncektim, Ocak sonunda iyi bi para vermişlerdi. Cebimde kalmıştı para dolayısıyla, baya iyi olmuştu :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...