Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Super Lig - 2012 / 2013

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

GS'nin fikstürü kolay değil. Bende şampiyon olacaklar diyorum da bugün için değil, BJK'nin Eskişehir'de 5 dakika da bıraktı 3 puandan sonra belli olmuştu yani.

GS'nin son 6 haftası cidden sıkıntı. Karabük, GS'ye ters oynuyor. Bu sefer kendi evlerinde küme düşmemek için oynayacaklar. Patlama yapabilirler. Elazığ desen o zamana kadar güvene alabilir mi kendini pek sanmıyorum. Yine de kazanabildiğimiz kadar kazanmaya çalışırız.

Bakıyorsun Antep, kazanamaz ama kapanır. GS aşamazsa 2 puanda orada bırakılır. Son iki hafta zaten belli,

Hep pis yerdeki takımlarla oynayacak GS, BJK ise önümüzdeki 3-4 haftayı az kayıpla geçtiği takdirde hep bitik veya amaçsız takımlarla oynayacak. Motivasyon sağlanırsa aslında şu üstteki fikstürlerde en avantajlısı Beşiktaş.

GS'nin 3 maç kaybetme hakkı var. Bu arada BJK ve FB'nin de yüzde yüz en az 2 maç falan kaybedeceğini düşünürsek 4-4.5 maç bile diyebiliriz :)

Ya GS'ye erişmek şu fikstürde çok rahat ama işte şampiyon olmak çok zor. Puan farkı son hafta bu kadar açık olmaz, elbet kapanacaktır diye düşünüyorum.

edit: He birde Gençler var mesela, Avrupa potası istiyor ama düşüşteler. Yükselmek için her maç it gibi oynuyorlar. Riskli takım, diğer taraftan IBB'de düşme potasında ve çıkmak istiyorlar. Ondan önce şuan ligin en formda takımı olan Kayserispor ile yakın tarihte karşılaşacaklar. Hemde GS deplasmana gidecek. Ben oradan da puan kaybı çıkar diye düşünüyorum.

Bu arada cidden şuan bu ligin en formda ve iyi takımı Kayserispor. Prosinecki diyordu ligi çözdüm, artık hataya yer yok diye. O zamandan beri adamlar maç kaybetmediler. Son 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik. Dün GS'nin perişan olduğu Eskişehir deplasmanından 3 atıp dönmüşlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

abi hayal gücü ile alakasi yok,gs taraftari bence 2 tane büyük transferden sonra farklı diyarlara uctu, ev arkadasım koyu gs'li ve es-es maci öncesi cıkarken konusuyorduk, ya biz artık puan kaybetmeyiz takım söyle gaza geldi böyle geldi, drogba böyle atıcak falan,

mactan sonra eve dönünce ilk cümlesi,abi utandım bugunkü oyundan oldu, takımın kaleyi tutan 1 tane sutu var,adamlar direkleri dövmüş, senin sol kanadi perişan etmişler, hala cok rahat bakıyorsanız tebrik ediyorum ama herkes bir akhisar degil, o macta bile adamalar 1 puani alabilrdi
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım ligde zaten Mersin ve Akhisar ve ligin ilk 6 takımı hariç hepsi olası 2 mağlubiyette düşme potasına iniyor. Beşiktaş'ın daha Trabzon, Bursa, Kayseri ve Eskişehir deplasmanları dururken fikstür avantajımız var demesi ilginç. 10 maçımız var 6'sı içerde, 5 puan farkla öndeyiz ve ikili averaj da bizde. Şampiyonuz demiyorum fakat puan farkının artarak devam edeceğini düşünüyorum, kopma olacak bu haftadan itibaren
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

abi hayal gücü ile alakasi yok,gs taraftari bence 2 tane büyük transferden sonra farklı diyarlara uctu, ev arkadasım koyu gs'li ve es-es maci öncesi cıkarken konusuyorduk, ya biz artık puan kaybetmeyiz takım söyle gaza geldi böyle geldi, drogba böyle atıcak falan,

mactan sonra eve dönünce ilk cümlesi,abi utandım bugunkü oyundan oldu, takımın kaleyi tutan 1 tane sutu var,adamlar direkleri dövmüş, senin sol kanadi perişan etmişler, hala cok rahat bakıyorsanız tebrik ediyorum ama herkes bir akhisar degil, o macta bile adamalar 1 puani alabilrdi

Hayir fikstür muhabbetine dedim ben onu yoksa GS her macta puan kaybedebilir.

Fikstür konusunda denen dogru ilk 5 disinda herkes küme potasina gelebilir su ligde o yüzden hafta hafta degerlendirebiliriz fikstürü anca ve bu önümüzdeki maclarda bjk nin yapicagi maclar direk hardcore
Sosyal ağlarda paylaş

iyide ben fikstür avantajımız var demiyorum, dark da beşiktaş sampiyon olucak demiyor gs olur diyor. bence sorun sizin okudugunzu baska türlü anlamanızdan kaynaklaniyor..

orda yazmiş fikstür ortada lig bitmiş gibi diye, ben de gs'nin fikstürü göründüğü kadar kolay degil dedim,gs sampiyon olamaz demedim ;)

umarim şimdi anlasmışızdır
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Fikstür ligi kapatın diyo ama. Belli olmaz yine de.

Galatasaray
Gençlerbirliği
Kayserispor (D)
Büyükşehir Bld.
Mersin İdman Yurdu
Karabükspor (D)
Elazığspor
Gaziantepspor (D)
Sivasspor
Fenerbahçe (D)
Trabzonspor

Fenerbahçe
Bursaspor
Antalyaspor (D)
Akhisar Bld.Genç.
Orduspor (D)
Eskişehirspor
Gençlerbirliği (D)
Kayserispor
Büyükşehir Bld. (D)
Galatasaray
Karabükspor (D)

Beşiktaş
Trabzonspor (D)
Kasımpaşa
Mersin İdman Yurdu (D)
Bursaspor (D)
Antalyaspor
Akhisar Bld.Genç (D)
Orduspor
Eskişehirspor (D)
Gençlerbirliği
Kayserispor (D)

Gs'de avantaj.
İçerdeki 6 maçı alıp dışarda Karabük'ü yenmesi,
68 puan.

Bjk'nın bu durumda 69 yapması lazım, ikili averaj Gs'de. Kalan 10 maçında 9 tanesini kazanması lazım. 2 maçta puan kaybı yaptığı anda bye bye.

Fb'nin Kadıköy'de 2-0 yenip ikili averajı aldığını varsayalım. Kalan 9 maçta da sadece 1 beraberlik hakkı kalıyor. 9 galibiyet 1 beraberlik ile (Gs'yi ikili averajı alacak şekilde yenmek şartıyla) 68 puan, ikili averajla şampiyon oluyor.

Yani Gs içerde kayıp vermediği takdirde rakiplerin sadece 1 hata lüksü kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama kalkıp bu maçlar toplu halde oynanmıyor, puan farkının psikolojik avantajı koruduğun süre içerisinde geçerlidir. 10 hafta kala biriyle 5 diğeriyle 7 güzel bir avantaj fakat 8 hafta kala bu biriyle 1 diğeriyle 2'ye inerse fikstür falan kalmaz.

Önümüzde Gençlerbirliği-Kayseri(D)-İBB-Mersin serisi var. Kayseri formda ve Şalke dönüşü oynuyoruz puan kaybı kesin, bizi yenemiyorlar umarım devam eder bu alışkanlıkları. İşte fikstür avantajı budur farkı yakalamışken önünde 3 tane zayıf rakiple iç saha maçın var bu 4 maçtan 10 puan çıkarırsak son 6 maça en az 8-9 puan farkla gireriz ve iş biter
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Hep pis yerdeki takımlarla oynayacak GS, BJK ise önümüzdeki 3-4 haftayı az kayıpla geçtiği takdirde hep bitik veya amaçsız takımlarla oynayacak.

Neyin bitiği ya? :)
Önümüzdeki 4 haftadan sonra Ordu var. Şu an sadece 2 puan üstünde küme düşme potasının.
Kayseri deplasmanı var, Eskişehir deplasmanı var, Antalya var. Bu 3 takım artı Bursaspor 4.'lüğü almak için kıyasıya kapışacak son haftaya kadar. Avrupa Ligi hedefliyor hepsi.
Dediğin fikstürde amaçsız olarak Akhisar ve Cavcav var görünüyor.

BulletRide said:

Ama kalkıp bu maçlar toplu halde oynanmıyor, puan farkının psikolojik avantajı koruduğun süre içerisinde geçerlidir. 10 hafta kala biriyle 5 diğeriyle 7 güzel bir avantaj fakat 8 hafta kala bu biriyle 1 diğeriyle 2'ye inerse fikstür falan kalmaz.

Önümüzde Gençlerbirliği-Kayseri(D)-İBB-Mersin serisi var. Kayseri formda ve Şalke dönüşü oynuyoruz puan kaybı kesin, bizi yenemiyorlar umarım devam eder bu alışkanlıkları. İşte fikstür avantajı budur farkı yakalamışken önünde 3 tane zayıf rakiple iç saha maçın var bu 4 maçtan 10 puan çıkarırsak son 6 maça en az 8-9 puan farkla gireriz ve iş biter

Tabiki psikoloji önemli ya. Ama Gs'nin önündeki 4 maçın 3'ü içerde ve ligin nispeten zayıf ekipleri bunlar. 4 maçta 9 puan yapması hiç de zor değil ve bunu gerçekleştirirse Gs son 6 haftaya 2. ile arasında minimum 9 puan farkla gireceğini söyleyebilirim Fb ve Bjk'nın fikstürlerine bakınca.

Mesela haftaya Gs Cuma günü oynuyor. Yendiği takdirde Bjk Avni Aker'e 8 puan, Fener de dişli Bursa karşısına 10 puan farkla çıkıyor. Zaten zor olan maçlar sıraat köprüsüne döner direk. 10 puan geride çıkan Fb, 0-1 geri düştüğü zaman o tribünler başlar ıslıklara, istifa demeye.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi olaya sadece üç büyüklerin fikstürlerinden bakarsanız tabii değil.

Kalan takımlara bakın, GS son haftalarda hep ezeli rakipleri + düşme potasından çıkmaya çalışacağı kesin olan takımlarla oynuyor. Motivasyonunu koruduğu sürece puan çıkarır onlardan rahat ama maçlar kesinlikle kolay olmayacak.

Fener desen hepsi yayılmış. Kolayı da var, yarışı bırakanı da var, ezeli rakibi de var. Onların olayı tamamen motivasyon başka bir şey değil.

Beşiktaş'ta ise son haftalarda hep düşecek rakiplerle oynayacak dedim. O takımların hepsi şuan it gibi oynuyorlar evet, dördüncülük için kasıyorlar evet ama onların fikstürlerine de baktığınızda hep aynı takımlarla ve birbirleriyle oynadıklarını göreceksiniz. Beşiktaş'ın rakipleri son haftalara geldiğinde hep birbirini kırmış olacak ve son beş haftadaki minimum iki takım yarışı bırakmış olacak. Gençlerbirliği zaten şimdiden bıraktı yarışı mesela, +1 ekleyin ona dersen Eskişehir ve Kayseri hariç rakip yok.

Yine Beşiktaş açısından bakarsam belli bir oyun tarzı var ve özellikle kendi gibi açık oynayan takımlara ya da motivasyonunu yitirmiş takımlara karşı üstünlük kurabiliyor. Bu rakiplerden Antalya, Bursa, Kasımpaşa en güzel örnekler oyun tarzı olarak. Onlardan puan almak her şey doğru yapıldığı takdirde Beşiktaş için zor değil.

Ha ama doğruya doğru, sen çıkıp istersen GS'nin fikstür en kolayı, Her iç saha maçını kazanırız vs. diye hesap yap. Geçen devre evinde 9 puan kaybetti GS, ligin başında değil aksine devrenin son 10-11 haftasında falan yanılmıyorsam. Anadolu takımları cidden güçlü, zirveye oynayan takımlar arasındaki en dağınık takımda Beşiktaş, dağılacaktır elbet yine. Hele Eskişehir gibi deplasmanlara gidecekken daha,

Benim üstteki kolay fikstür hesaplamam da zaten şampiyonluk adaylığı içinde değildi. Bazıları öyle de anlamış yanılmıyorsam. Puan farkını bu fikstürde çok rahat kapatırız, ŞL potası gelse yeter benim için. Şampiyonluk zaten çok zor hedef, Galatasaray'ın da şu ligde hiçbir şekilde alta düşmeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca kolay fikstür diye adlandırılan fikstürlerde çoğunlukla zorlu geçer ya neyse...

Yani dediğim gibi olaya rakiplerinde fikstürlerinden bakarsanız son haftalarda en rahat konumda olabilecek takımlardan birinin Beşiktaş olacağını göreceksiniz. Ha rahatlık iyi mi? Bence kötü de neyse o gün gelir görürüz.

Edit: Ayrıca Beşiktaş için iç saha dış saha fark etmiyor. İç dış başarısı denk, tek fark İnönü'de daha çok gol atmışız, daha çok yemişiz. Bu sezon Beşiktaş için iç dış farkı hiç olmadı. Kalan dönemde de olacağını hiç düşünmüyorum. Ha nasıl olur, yarışın baskısı altında ezilir bizimkiler düşerler ayrı konu ama düşerlerse İnönü'de düşerler. Ordu deplasmanında zorlu bir geri dönüş yaptık ama gittik İnönü'de son 5-6 dakika da 3 puanı hediye ettik vs. gibi örnekler çok.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Fikstür ligi kapatın diyo ama. Belli olmaz yine de.

Galatasaray
Gençlerbirliği
Kayserispor (D)
Büyükşehir Bld.
Mersin İdman Yurdu
Karabükspor (D)
Elazığspor
Gaziantepspor (D)
Sivasspor
Fenerbahçe (D)
Trabzonspor

Fenerbahçe
Bursaspor
Antalyaspor (D)
Akhisar Bld.Genç.
Orduspor (D)
Eskişehirspor
Gençlerbirliği (D)
Kayserispor
Büyükşehir Bld. (D)
Galatasaray
Karabükspor (D)

Beşiktaş
Trabzonspor (D)
Kasımpaşa
Mersin İdman Yurdu (D)
Bursaspor (D)
Antalyaspor
Akhisar Bld.Genç (D)
Orduspor
Eskişehirspor (D)
Gençlerbirliği
Kayserispor (D)
galatasaray ın son 2 haftaya şampiyon girmesi lazım zaten :P yoksa son trabzon ve fener maçında kalbim dayanmaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...