El-Barto Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 bi de öyle şansa bala şampiyon olunsaydı 50 senede, bursa'dan başka şampiyon da çıkardı. sercan'ın, volkan'ın, ozan ipek'in hali ortada. istanbul takımlarında kadroya giremeyen adamlarla şampiyon oluyosan bişeyleri doğru yapıyosun demektir. ertuğrul'un hakkını çok çabuk yiyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 toggie said: her şey isimle olmuyor diyorsun, isimleri karşılaştırıyorsun. bu adamların oynadığı takımın ne halde olduğunu görüyoruz işte. şu kadroları kıyaslayıp bursa'nın kadrosu daha iyi diyebilen adamın futbol tartışmaması lazım. ha bi de gs'de kadroya giremeyen adam (musa), bursa'ya gidince üst düzey potansiyelli bi cocuk olmus ahahahah. TD faktörü, ruhsuzluk vs. bunları zaten üstte saydım. Kadro kalitesini puan durumundaki yere göre yorumluyorsan zaten sen futbol konuşma. Sana göre geçen yıl UEFA finali oynayan Atletic Bilbao'da boktan takımdır, kadrosunda zerre iş yoktur. Niye çünkü ligdeki durum belli, tü kaka. Musa'yı da bu sene bir kere bile izlememişsin belli, aç izle maçları sonra gel. GS göndermekle mallık yapmışsa ne yapalım, adam iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 bursa çok kötü bi takım. ama ertuğrul'u küstürüp takımdan ayrılmasını sağlayarak en büyük hatayı yaptılar. yeniden şampiyon mu olucaktı bursa? hayallere dalmayın abi. bursa ilk 4e girsin öpsün başına koysun bundan sora. şimdi ertuğrul'da gidince iyice bok olucak takım. transfer dönemide bitti ztn nerdeyse. yeni gelicek td ne transfer yapabilecek ne bişi. en önemli adamınıda satmışsın ztn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 El-Barto said: bi de öyle şansa bala şampiyon olunsaydı 50 senede, bursa'dan başka şampiyon da çıkardı. sercan'ın, volkan'ın, ozan ipek'in hali ortada. istanbul takımlarında kadroya giremeyen adamlarla şampiyon oluyosan bişeyleri doğru yapıyosun demektir. ertuğrul'un hakkını çok çabuk yiyosunuz. Abi Ertuğrul şampiyon yaparken üst düzey başarı gösterdi ama o kadroda Ivan Ergic gibi bir faktörde vardı. Bursa için Alex gibi birşeydi. Bu ülkenin gördüğü en iyi box to box orta saha oyuncusu bile olabilir zorlarsak. Onun gidişinden sonra N'Diaye'ye kadar yerine adam bulunamadı ve bir türlü Ertuğrul kendi oyun düzeninde o seneyi tekrarlayamadı. Çok yanlış transferler yaptılar. Cavcav stili takılmaya çalıştılar beceremediler. Alt ligleri kovaladılar, bir türlü tutmadı. Bunca sene sonra ilk defa bu sene sistemi oturttular. Her transferleri adeta nokta atışı ama yok işte, bu sefer de Ertuğrul yapamadı. Ertuğrul'un ayrılması gerekiyordu. Beşiktaş'tan nasıl ayrıldıysa yine aynı adamlığı gösterdi. Bir gün güzel bir şekilde geri dönebilmek için şimdi ayrılıyorum dedi. Takım bu kadar kötüyken şu şekilde ayrılmak her hocaya nasip olmaz. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/312343_522848101088639_1406845922_n.jpg https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/542418_522850947755021_1402668821_n.jpg Gitmesini istemeyenler bunlar bu arada, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Madem Musa bu kadar iyi neden Bursa İBB'den 4 yiyor arkadasım? Carson madem super kaleci, kac tane mac cevirdi? Ruhsuzluk, yeto td. Bahaneler hazır. Begenmedigin td anadolu takımı Bursa'yı sampiyon yaptı ona bakarsan. Form durumu karsılastırırsın anlarım (ki o da karsılastırılacak gibi degil) ama kadrosu nasıl daha iyi diyebiliyorsun onu anlamıyorum. Futbolcuların gecmisine mi bakalım, su anki formuna mı, yoksa gelecekte hangisi nerede oynar onu mu hesaba katalım? Sen sec istedigini. Yine haksız olan sen cıkacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlueDreams Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Bursa elindeki değerleri çok kötü idare etti. Sen sıradan bir anadolu klübü olarak, Sercan,Volkan Şen,Ozan İpek gibi 3 tane önemli oyuncuyu harcarsan sonuç bu olur gayet basit. Bir de sene 2013 Tuncay ne la? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 mokoko said: bursa çok kötü bi takım. ama ertuğrul'u küstürüp takımdan ayrılmasını sağlayarak en büyük hatayı yaptılar. yeniden şampiyon mu olucaktı bursa? hayallere dalmayın abi. bursa ilk 4e girsin öpsün başına koysun bundan sora. şimdi ertuğrul'da gidince iyice bok olucak takım. transfer dönemide bitti ztn nerdeyse. yeni gelicek td ne transfer yapabilecek ne bişi. en önemli adamınıda satmışsın ztn. Değil abi, yine diyorum inatla diyorum. Bursa kadro kalitesi bakımından kötü bir takım değil. Ertuğrul'un takım üzerindeki kontrolü kaybetmesiydi tüm olay. Takım zaten karışıkken iyi bir sezon açılışı yaptılar. Avrupa'daki sürpriz elenme olayı iyice moralleri tüketti. Lige çok iyi oynayarak başladılar ama beklenen puanlar alınamayınca iyice düştüler. 5 maçlık mı ne beraberlik serisi olmuştu hatta bir ara hatırlarsan. Ertuğrul'un en büyük hatası yıllardır bu takıma 4-2-3-1 oynatmaya çalışıyor olması oldu. Olmuyor abi, Türkiye liginde bunu tutturabilen yok. Fatih Terim bile geçen yıl 4-3-3 ve varyasyonları tutmayınca dönüş yapabiliyorsa sende değiştireceksin formasyonunu. Madem beceremiyorsun 4-2-3-1 oynatmayı, oynatma. Geç 4-4-2, geç 4-3-3 veya başka bir sisteme ama bırak. FM'de bile sen ben oynarken formasyon tutmuyorsa değiştirmiyor muyuz? Bu takım şampiyon olurken şuan Dortmund'un oynadığı şekilde 4-5-1 varyasyonu ile oynuyordu. Batalla geriden oyun kurma görevindeydi ve orta sahanın tüm yükünü Ivan Ergic çekiyordu. Orta sahanın en gerisinde Kirita-Hüseyin Çimsir ve o zamanlar çok yeto olan ama şimdi büyükler tarafından istenilen Ozan vardı. Bu harika bir dörtlüydü. Şimdi mesela 4-2-3-1'de forvet arkası oynatıyor Batalla'yı, istatiksel olarak kendini çok geliştirmiş olsa da şampiyon olunan sene olduğu kadar oyuna katkısı olmuyor. Çünkü geriden oyun kuracak adam yok. Ivan Ergic oyun kurma işini de hallediyordu. Bu sene işte N'Diaye diyorum ya hep o açığı kapatıyordu ama Batalla yine çok ilerideydi. Zaten bakarsanız olaya Bursa'nın düşüşü 4-2-3-1'e geçtikten sonra başladı. Bu da 2 sezon önceye dayanıyor. Bir türlü vazgeçemedi Ertuğrul hırsından ve sonunda takım bu hale geldi. Yeni TD'nin kim olacağı önemli, boşta iyi adam yok ama işte sorun o. Teknik kapasitesi yüksek bir hoca ile yine üst noktalara tırmanır Bursa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 abi haftada 3 mac izleyen vs 9 mac izleyen kavgasi olmuş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 abi isterseniz haftada 10 maç izleyin bursa yinede çok kötü bi takım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 toggie said: Madem Musa bu kadar iyi neden Bursa İBB'den 4 yiyor arkadasım? Carson madem super kaleci, kac tane mac cevirdi? Ruhsuzluk, yeto td. Bahaneler hazır. Begenmedigin td anadolu takımı Bursa'yı sampiyon yaptı ona bakarsan. Form durumu karsılastırırsın anlarım (ki o da karsılastırılacak gibi degil) ama kadrosu nasıl daha iyi diyebiliyorsun onu anlamıyorum. Futbolcuların gecmisine mi bakalım, su anki formuna mı, yoksa gelecekte hangisi nerede oynar onu mu hesaba katalım? Sen sec istedigini. Yine haksız olan sen cıkacaksın. Abi ben IBB maçını izledim, sen izledin mi onu söyle? Ben sana maçtan örnekte verdim. Ne geride pres yapıyor oyuncular, ne de çaba gösteriyor. Çaba gösteren tek adam dediğim gibi Tuncay'dı. Kaç adamla hücuma çıkıyor Bursa, saçma sapan top kaptırıyor ama geri bile dönmüyorlar. Visca'nın attığı son gol mesela, geçen postlarda örnek verdiğim olay. 5-6 kişi geri bile koşmuyor, IBB yürüye yürüye kontraya çıkıyor. Bitmişler kafaca, Scott Carson kaç maç çevirmiş diyorsun da bu sezon istatiksel olarak Muslera'dan sadece 2 gol fazla yemiş. Muslera lig ve kupada 28 net kurtarış yaparken Carson 32 tane yapmış. İkisi de beşer maçta kalelerini gole kapatmış. Hemen hemen benzer kalecilik performansı gösteriyorlar ama GS daha komple bir takım olduğundan maç kazanıyor. Bursa ise gol atıp puan toplayamadığı için puan alamıyor ve zirve yarışında olmadığından otomatik olarak zihniyet; Muslera > Carson olayına dönüşüyor. Ama olay bu değil işte, onu anlatmaya çalışıyorum. Her performans, başarı ile orantılı değildir. Yine İspanya'dan Sevilla'nın performansını veya Portekiz'den Lizbon'un kadro kalitesi ve lig konumunu örnek göstereceğim. Bazen çok iyi kadrolar kurarsın kimya oturtmaz, başarısız olursun. Bazen çok saçma kadrolar ile şampiyon olursun. Gerets'in şampiyon yaptığı Galatasaray çok mu üstün bir kadroydu? Çok mu harika adamlar vardı? Şuan ki Bursa ile karşılaştırsan Bursa dersin ama şampiyon oldular. O adamların yarısı şimdi nerede? Olaya başarı endeksli bakmamak gerekiyor. Başarı endeksli bakarsak zaten işin içinden çıkamayız. edit: He arada unuttum; Bursa'nın özeti şudur. http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2012-2013/19/bursaspor/pablo-batalla-10758 Özetlerde kısa kesmişlerde maç yayınında bol bol gösterdi. Batalla gibi bir adam bile gol attığına pişman bir şekilde ne zerre sevindi, ne de sevinip kutlamaya gelenlere katıldığı gibi eliyle ittirdi adamları. 4-0'dan sonra sevinmenin önemimi var dersin? Var evet, bir sonraki maça veya antremana ruh olur, moral katar ama yok işte. Adamlar artık saha dışında ne yaşıyorlarsa büyük sorunlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Bak abi, ben bişeyi anlamıyorum. Neyi karşılaştırıyorsun? Carson ve Muslera'yı karşılaştırırken kıstas nedir? Eboue ve Basser'i karşılaştırırken hangi özelliklerini hesaba katıyorsun. Diyosun ki maçı izledim hepsi çok kaliteli adamlar, ama basmıyolar. Ruhsuz oldukları için kötü görünüyorlar ama aslında hepsi GS'deki adamlardan iyi. Böyle karşılaştırma olmaz. Açar koyarsın performansları ortaya. Ne isim olarak, ne kariyer olarak, ne performans olarak Bursa'nın kadrosunun GS'den üstün olması gibi bi durum söz konusu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Ben önceki mesajlarda neye göre karşılaştırdığımı zaten yazdım. İsmen karşılaştırmadığımı da belirttim. Benim olayım potansiyel olarak karşı karşıya koymak. Sadece GS ile de karşılaştırmadım, Bullet'a cevap olarak sadece GS'den örnekler verdim. FB ve BJK'den de üstün oldukları mevkiiler var. Bana kalırsa bu ülkedeki en potansiyelli ve en iyi kadro, bunu demeye inatla devam edeceğim. Kadroları isim kalitesi veya kariyerleri ile karşılaştırmak tam bir endüstriyel futbol görüşüdür. Demek ki sana kalsa Dortmund'un şampiyon olduğu ilk sezon ki kadrosu leş, berbat veya çok kötü. Ama şampiyon olduktan sonra bir anda yıldız oldular. Gerçi sorsan halen 35 yaşındaki Drogba mı yoksa 24 yaşındaki Lewandowski mi desen Drogba katlar dersin. Ama işte sen Drogba peşinde koşarken Manu, Chelsea, Liverpool Lewandowski'nin peşinden koşuyor. Bu da basit bir örnekti. Daha çok adamı böyle karşılaştırırsın. Arsenal yıllardır isimsiz adamlarla başarılı oluyor. Her sene ŞL oynuyor. Çoğu yıl kadrosunun yarısındaki adamların ismini bilmiyorsun ama onlara saygı duyuyorsun. Benzer birşeyin Türkiye'de çıkması ve olabilecek olmasını niye kabullenmiyorsunuz? İsme yönelik kıyaslama yapacaksan da şuan ülkenin en iyi takımı FB, onu da rahatlıkla söylerim. GS'nin kadrosunda 1-2 isim dışında hiçbir isim ne kariyer olarak ne de geçmiş başarılar olarak FB'deki isimlerle yarışabilecek düzeyde değil. Tabii senin düşüncene göre yine, Kadroları ismen veya kariyer geçmişi olarak karşılaştırmayı bırakalım artık. İyice Arap ve Rus takımlarının kafasına bürünmeye başlıyoruz çünkü öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Ha mesela bir önemli potansiyel kadro da bana kalırsa Gençlerbirliği ama işte Bursa'daki kadar etki eden adamları yok. Gençler'de "Cavcav hahahaha" diyip geçmeyi biliyorsunuz ama yüksek bonservisle adam satma dışında altyapı faaliyetlerinin tamamı en az Gençlerbirliği kadar olan Bursa'yı hep arka plana itiyorsunuz. Bazı başarıları veya doğru işleri artık ödüllendirmenin vakti geldi bu ülkede, Gerçi öncelikle Bursa'nın en üst yönetiminin de değişmesi gerekiyor. Altyapı olarak inanılmaz iyi yönetilse de halen zihniyet Anadolu kulübü, para aklama yuvası tarzında. Ulan Beşiktaş'lı adama Bursa'yı bu kadar savundurdunuz ya, orası da apayrı bir konu ... Neyse spora gidiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 hayır hala o kadar wot yazmana ragmen neyi karsılastırdıgın belli degil. ndiaye, batalla, belusci var. bana gore gs'nin orta sahası ile arasında fark yok diyosun. neye gore yok birader? adam top oynamıyor. e ama ruhsuzlar, aslında potansiyel var. ben karsılastırma yapmadım zaten yapmam da. boyle salak karsılastırma mı olur. bana gore en potansiyelli takım trabzonspor. ee ama baskanları yeto, taraftarı da dingil. bu yuzden adamların gercek performansını goremiyoruz. al sana karsılastırma. git hentbol izle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Potansiyele göre karşılaştırma fazla fm oynayanlarda hep olan bir sey. Bende de vardı zamanında. Cok potansiyelli bu adam diyorsun ama sahada hic bir sey yapmıyor. Bursa'nın en iyi kadrosu cl'de sıfır çekti. Bir gol atabildi bala göte. Şampiyon olmaları efsaneydi orada da Ertuğrul sağlam faktörü önemliydi. Her devrin bir sonu var. Bursa'nın kadrosu daha iyi değil. Olsaydı bursadaki oyuncular baska takımlarda olurlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 abi su oyuncu iyi degil olsaydi baska takımda olurdu kafasi cok hastalıklı bir kafa ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Yo değil. Bazı oyuncular için bu geçerli. Genc olur tanınmamış olur o zaman haklisin. 26 27 yasına gelmiş o zamana kadar oynadığı oynayacağı belli olmus adam bir Anadolu takımında oynuyorsa gayet de bu doğrudur. Bunlara cok az istisna var. Yusuf'un Beşiktaş'ın şampiyonluğunda bir senelik parlaması var mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 ya haklı oldugun yerler var ama, oyuncu transferi pek cok denklemleri bir arada içerdiğinden,aldıgı para tatlıdır,ortami iyidir, gibi gibi memnundur yerinden.. yoksa öteki türlü en iyi oyuncular hep 3 büyüklerde digerleri leş demek gibi oluyor :D anadolu'dan cok begendigim futbolcular var sasiyorum hala nasıl gelmiyorlar istanbula Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 abi bide arsenal senelerdir başarılı demişsin de. arsenal invincible kadrosundan sonra baya başarısız :D ne şampiyonluk ne şl'de ilerleme. o yanlış örnek olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Abi tamam şampiyon olamıyorlar, kupa kazanamıyorlar da sürekli ŞL'deler ve sürekli gruplardan çıkıyorlar. Adamların top class kulüp olmasını sağlayan sürekli bir istikrarı var. Ki bunu sürekli revize olan takımla yapıyorlar. Adamlar fazlasıyla başarılı yani, olaya sadece kupadan bakmamak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Bursa QPR dan Anton Ferdinand'ı almış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 satış opsiyonlu kiralıkmış. Serdar Aziz'i mi alıcaz acaba, adamlar stoper desteği çıkmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Abi Serdar Aziz'in yanına alıyorlar onu, Ömer çok kötü durumda. Ibrahim'i de yüksek tempoya dayanamamıştı. Ertuğrul hocanın istediği adamdı birde Anton, ama her şekilde iş yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Bursaya Maradonayı getirceklermiş hoca olarak, takımda Arjanlar da var, acaba Fenerdeki Zico gibi başarılı olurmu ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaliko Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Klasik muhalefet olucam tribi bu. Siz ne yazarsaniz yazin yine cevap gelecek. Bir de Bursa sacma salak bir takim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar