Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 VS'yi ben de sevmiyorum. Paralı bir kere, benim gibi Linux guy'a ters. Vim kullanacaksın =) Yukardaki cümlede niye MS sevmediğim de gizli zaten. İlgisiz not olarak, Scrivener diye birşey keşfettim, çok hoş. Linux için de çıkarmışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 Abicim Visual Studio Express var , free. Express haliyle bile Eclipsele kapisabilecek seviyede. Inanin bana :) Tabi bir de ultimate gidersen yaninda da ReSharper; test toollari, IntelliTrace'i vs vs Eclipse notepad gibi gelir. P.S: Eclipse iyidir, candir; abartiyorum ama bunu duyduguma harbiden sasirdim. Hani yani bir cok yerde MS haterlari bile MS'in XBOX ve Visual Studio'sundan bahseder olumlu diye gerisi tirt derler ama sasirdim simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 resharper çok kasıyor ya sorun bende mi onda mı anlamadım düz kullanıyorum ben genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 İyidir belki de, Windows üzerinde Pro Tools ve oyun dışında bir şey kullanmadım adam gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 napiyosun anlamadikki, nukleer santral falan mi isletiyosun sistemin ile? nedir windowsta yapamayip linuxta yaptigin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2012 Borastus said: resharper çok kasıyor ya sorun bende mi onda mı anlamadım düz kullanıyorum ben genelde. resharper biraz agir kalabilir bazi sistemlerde eger butun toollari aktifse. Resharper Intellisense ve 'analyze errors in whole solution' ve hatta 'code analysis' bunlari disable ederek performansi arttirabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 C# yazdim iOS yazdim Android ve Java EE yazdim... En cok sevdigim ide eclipse... Neden bilmiyorum... Visual Studio guzel eclipseden sonra 2. tercihimdir (xcode bildigin siyirttiriyor bazen) ama parali... O yuzden hic candan sevemedim. Bari senelik developper ucreti odeyenlere bedava falan verseler... Ben mi yazmadim bilmiyorum ama nedense en basit yazdigim client bile multithread (en basidi asenkron olarak json request responselari)... Single thread bisey yazdigimi hatirlamiyorum cidden... Bu yuzden cift cekirdekli gereksiz demeyin... Ha bide sacma bir sorum olacak ya bu wp8 her telefona yuklenebilecek mi yoksa Microsoftun belli belirttigi stnadarlarda (ekran cozunurlugu acpect ratiosu gibi) mi aletler yapilabilecek sadece ? Eger ikincisi ise o kadar optimizasyon gayet, android yavas evet ama dogal... Androidin tum geyigi her alete yuklenebilmesi. iPhone desen zaten hep absolute layoutla calisiyorsun. Ki bu inanilmaz birsey... Super esneklik sagliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 SenariouS said: Ben mi yazmadim bilmiyorum ama nedense en basit yazdigim client bile multithread (en basidi asenkron olarak json request responselari)... Single thread bisey yazdigimi hatirlamiyorum cidden... Bu yuzden cift cekirdekli gereksiz demeyin... bu multithreading degil yalniz, asenkron ile multithread i karistirmissin sen.. http://stackoverflow.com/questions/600795/asynchronous-vs-multithreading-is-there-a-difference Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 peeeekkkkkkiiiii soyle aciklayayim UIThreadin uzerine hicbirsey bindirmemek icin genelde biz her turlu request-response islemelerini thread uzerinde yapiyoruz. hem thread acip hemde UIThreadde biseyler yapacaksan (Mesela gelen o responselari ekrana basmak gibi) AsyncTask adi verilen bi thread pooling kullanirsin. Bittabi onun disinda runOnUIThread denilen biseyde var. Kisaca neden mi threadliyoruz her boku? UIThread bosta kalmalidi o yuzden. Cizmeli o atlamali ziplamali. Resim mi yuklenecek bas yeni threade, request repsonse mu handle edilecek bas threade seklinde. http://android-developers.blogspot.com/2010/07/multithreading-for-performance.html ki fazla cekirdek olmasi bu threadleri rahatlattigindan pek cok seyi rahatlatiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Kontrolsuz guc, guc degildir diye baslayim cevabima. 300 beygir bir Porsche ile 2 motorlu toplam 350 beygir KIA karsilastirmanin luzumu yok. Ha ben WP Porsche gucunde, Android ise KIA demiyorum birebir ancak vermek istedigim mesaj gayet acik sanirim. ( Ayrica 'Smoked by Windows Phone' istatistiklerine bakarsaniz gayet net sonuclar gorebilirsiniz) Bunun yaninda ilk olarak multithreaded uygulamalar yapmak icin cok cekirdekli bir islemciye ihtiyac yok. Ikincisi async ile multi-threading gayet tabi farkli konseptler. Multi-threading kullanmadan da async implement edebilecegin durumlar mevcut. Bir cok durumda da gercekten async olabilmesi icin baska threadlerle async implementationu desteklersin. Mesela hardware'in I/O icin CPU'ya 'benim isim bitti' haberi verene kadar senin CPU'ya diger islemleri yaptirmana ( I/O nun sonucunu beklemesi yerine ) single threaded async ornegi olarak gosterebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 SenariouS said: peeeekkkkkkiiiii soyle aciklayayim UIThreadin uzerine hicbirsey bindirmemek icin genelde biz her turlu request-response islemelerini thread uzerinde yapiyoruz. hem thread acip hemde UIThreadde biseyler yapacaksan (Mesela gelen o responselari ekrana basmak gibi) AsyncTask adi verilen bi thread pooling kullanirsin. Bittabi onun disinda runOnUIThread denilen biseyde var. Kisaca neden mi threadliyoruz her boku? UIThread bosta kalmalidi o yuzden. Cizmeli o atlamali ziplamali. Resim mi yuklenecek bas yeni threade, request repsonse mu handle edilecek bas threade seklinde. http://android-developers.blogspot.com/2010/07/multithreading-for-performance.html ki fazla cekirdek olmasi bu threadleri rahatlattigindan pek cok seyi rahatlatiyor. sen sanirim ne kadar fazla thread o kadar performans diye dusunuyorsun; yanlis.. http://stackoverflow.com/questions/3820647/multithreading-not-faster-than-single-thread-simple-loop-test http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/BCC1864C520E1814862565BC006B1B18 http://stackoverflow.com/questions/6541104/java-multithreaded-code-does-not-run-faster-on-more-cores sonucta yukarida verilen ornek gercekten cok iyi, telefonunda ne kadar cekirdek olursa olsun uygulamanin hizini uygulamanin tipi ve developer in yetenekleri belirler oyun yazarken tabikide multithread mimariye ihtiyacin var, ama bi facebook app, instagram, youtube app, otobus bulma app yazarken hicte gerek yok.. skpye uygulamasini git bi android bide lumia 900 da test et istersen.. android app i yeni acarken ben wp7 de konusmayi bitirmis oluyorum sdfsdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 abi saçmalama ilk örnek küçük bir array gezmesi... ikinci linkte adam zaten On multiple processor systems, multithreading is almost always beneficial, because it allows for each multiple intensive threads to run simultaneously. However, it is the operating system's responsibility to schedule threads on the processors, and may not always schedule the threads of your application on separate processors. diyor adam. üçüncü açılmıyor bi türlü Facebook app dediğin şey zaten html 5 onu geçiyorum Otobüs bulma app eğer işlem yapıyorsa (algoritma ile heden hödöye birden fazla araç gibi) lazım. Insagram efektler eklenirken thread nasıl iş yapmaz abi soruyorum sana ? youtube app dediğin nedir html 5 değil mi oda yav. zaten boşa konuşuyoruz html 5 client uygulamalarını silecek galiba sdfsdf skype microsoftun sonuçta optimizasyon maxda. Ama lumia 610da nedense çalışmıyordu http://shiftdelete.net/skype-lumia-610a-iyi-gelmedi-37384.html Yazma yeteneği önemli bittabi ama genel olarak osda bindiriyor alete yoğunluk bakımından... ya cidden bi wp8 phone bulam iş yerinden test edeyim. Yaygara kopardığınızın 10da 1 var mı merak ettim. Sizde gidin elinize bi htc one, galaxy s 3 (piyasada bunla yarışacak telefon yok) ve iphone 4s alın. wp8'e ciddi güçte aletler çıksın sonra bakalım. Nasıl olsa c# geçiş çok sürmez ama satış rakamları analizcilerin beklediği seviyede kalırsa html 5 kasarım mis :) bide lütfen single core miltiden iyidir demeyin lütfen... Saçmalığın daniskası sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Facebook ve Youtube HTML 5 derken? Android ve Windows Phone applicationlarindan mi bahsediyorsun? WP dekiler SL/XAML ile gelistirilmis, HTML 5 degil. quote ettigin paragrafta bizim ya da benim savundugumun aksini soyleyen bir sey goremedim; async programmingle multi-threadingin ayni sey olmadigini, multithreading icin birden fazla core gerekmedigini ve birden fazla cekirdekli bir islemcinin mutlaka single core islemciden daha verimli olmayacagini soyluyorum. WP8 henuz cikmadi, WP7 var piyasada. Neye dayanarak Galaxy S3'un yarisilamayacak bir telefon oldugunu iddia ettini merak ediyorum. Biz telefonlari degil de OS lari tartisiyoruz saniyordum. Eger telefonlari tartisiyorsak Lumia 900 varken plastik Samsung telefonlariyla gelmeyin lutfen, olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Lumia varsa diğer tarafta da Xperia'lar var yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2012 Neyse abi benim basindan beri savundugum, sirf ismi Windows, arkasinda Microsoft var diye ogk kaka pis yaklasimindan vazgecmeniz. Android ya da iOS a laf atmiyorum ben, abim Google'da calisiyor benim; adamin calistigi sirkete niye bok atayim :) Hatta istedim bir android device, belki WP7 applerimi port ederim sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 valequenta said: Biz telefonlari degil de OS lari tartisiyoruz saniyordum. Eger telefonlari tartisiyorsak Lumia 900 varken plastik Samsung telefonlariyla gelmeyin lutfen, olmuyor. donanim önemli abi... 4 çekirdekli aletler piyasadayken tek çekirdeklerle gelmeyin. Bu sirada nedense metro ui olan bakisim degismeye basladi... Bazi sarkilar gibi dinledikce guzellesek galiba yav hmmpsh. yalniz w8de baslat tusu yokmus 'SIXTH NIGGERS!!!!' ha bide evet android versiyonlari html 5 ile yazilmis hatta s ile baslayan bi kit kullaniyordu okuz gibi pahali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 SenariouS said: valequenta said: Biz telefonlari degil de OS lari tartisiyoruz saniyordum. Eger telefonlari tartisiyorsak Lumia 900 varken plastik Samsung telefonlariyla gelmeyin lutfen, olmuyor. donanim önemli abi... 4 çekirdekli aletler piyasadayken tek çekirdeklerle gelmeyin. Bu sirada nedense metro ui olan bakisim degismeye basladi... Bazi sarkilar gibi dinledikce guzellesek galiba yav hmmpsh. yalniz w8de baslat tusu yokmus 'SIXTH NIGGERS!!!!' ha bide evet android versiyonlari html 5 ile yazilmis hatta s ile baslayan bi kit kullaniyordu okuz gibi pahali cok iyi anlatmissin yalniz metroyu dinledikce guzellesecek diye aynen oyle ;0 baslat menusu yok evet biraz sinir bozucu, 3-4 haftadir kullaniyorum development filan da yapiyorum windows 8'te her seferinde windows tusunu ve baslat menusunu aramaktayim. dun de Windows 8 Release Preview cikti bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 hele şu apple magic mouse gibi mouse yaptıya microsoft üst kısmı full dokunmatik. Bide onla birşetirirlerse süper olur. bu sırada 1 ekranda 6 button mantığını sevemedim ama şu http://cdn0.sbnation.com/entry_photo_images/4204952/stocks_article-hero_gallery_post.jpg ekran gerçekten oku beni diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 benim en sevindigim multi-display i geliştirmeleri. artık iki ekranda da taskbar falan olabilecek ikisine ayrı tema veriliyor flana. başlat düğmesi eklenebildiğini birkaç yerde okumuştum sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 ekleniyor baslat dugmesi, olmadi app i cikar zaten hemen dert ettiginiz seye bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Windows butonu degil problem, baslat menusu. Windows butonu zaten sagdan swipe yaparak cikarabiliyorsun, ayrica tabletlerin uzerinde windows butonu olacak, desktoplarda da klavyeden acabiliyorsun zaten ama bu windows butonu metro ya switch yapiyor, bildigimiz baslat menusunu acmak yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Son zamanlar topluca tüm GUI'ler değilti zaten. KDE, Gnome, Windows, Unity... Bir Xfce ile Mac kaldı aynı. Uzun bir süre Xfce kullandım ben de ama sonunda Unity'ye geçtim. Linux cephesinde çok tartışmalar çıkmıştı, insanlar birbirini yamişti bu konu yüzünden. Windows için çok daha kötüsünü bekliyorum ben. Çıksın hele bir, yeni bilgisayarlar bununla gelmeye başlasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 windows bu arayüz değişikliklerini hep geriye uyumlu yaptı, yine öyle olacak diye tahmin ediyorum. desktop versiyonde 'eski windoz gibi kullanıcam' opsiyonu illa ki olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
valequenta Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 zaten desktop versiyonunda fark yok, baslat menusu disinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2012 bu hafta sonu buyuk olasilikla app i publish edicem ne kadar alir ki adamlarin onaylamasi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar