Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vespa almalı mı?

Loxias

Öne çıkan mesajlar

Durumu mu anlatıyım kısaca.

Göztepe'de oturuyorum ve şuan iş değiştirme sürecindeyim. Eski işim Güngören'deydi ve şirket alıyordu evden. Şimdi bağdat caddesinde işe başlıyorum ve evime 3 km falan.

Araba almak istemiyorum zira istanbul'da trafik/benzin olaylarından araba kullanmak istemiyorum. Onun yerine Vespa PX 150 modelini almaya karar verdim (8,5k oluyor). Sol ayakta vites sağ ayakta fren gaz var diye okudum (teknik bilgim yok fazla). Eğlenceli olabileceğini düşünüyorum.

Fiyat/Performans (burada performans görüntü vb her etken) açısından kullanan, önerecek yada beni (araba al daha iyi diye) vazgeçirmek isteyenler 1-2 bişey yazabilir mi? =)
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Daha once kullanmadiysan ucuz scooterla basla , sonra aprillia piaggio vespa falan denersin bence.

1 sene falan kullanip kaliteli alete gecersin alistiktan sonra

lahmacuncu motorlarıyla başlayacaksam şahsen hiç başlamam. yürümek veya toplu taşıma daha cazip olur o zaman.

racing tipi motorda var daha ucuza ama benim hiç tarzım değil
Sosyal ağlarda paylaş

3 km ne abi yürü doğru dürüst iki adım yol max 15 dakika sürer. ya da al yüzelli liraya bi bisiklet onla git gel 8.5k vespa niye alırsın sadece 3 km yolu gitgel yapmak için.
ha diyosan ki vespa keyifli görünüyo, kız arkadaşımı atarım arada arkama öyle 5 10 km gezinir geliriz, al o zaman vespa. ama 3 km yol için alacaksan değmez yani.

gerçi bi saniye lan 3 km aslında 15 dakkadan fazla sürebilir sdgfgf

bi düşününce yarım saat falan sürer herhalde ya. hatta daha bile fazla sürebilir
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
3 km yarım saat? 100 kilo adamlar mısınız abi?

İstiklal caddesinde yürüdün mü hiç, baştan sona? 10-15 dakika arası alıyordu beni orayı yürümek ve Cihangir'de otururken neredeyse hergün yürüyordum, eminim yani. İstiklal caddesi 2 km'den biraz uzun.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Esh said:

Daha once kullanmadiysan ucuz scooterla basla , sonra aprillia piaggio vespa falan denersin bence.

1 sene falan kullanip kaliteli alete gecersin alistiktan sonra

lahmacuncu motorlarıyla başlayacaksam şahsen hiç başlamam. yürümek veya toplu taşıma daha cazip olur o zaman.

racing tipi motorda var daha ucuza ama benim hiç tarzım değil

daha önce motora bindin mi işte onu soruyorum, motorcu bakış açısıyla bir trafik kültürün varsa başla vespadan. bi de lahmacuncu motoru olması gerekmiyo, suzukinin güzel scooterları var yarı fiyatına, ben işletmemde x senedir x marka scooter kullandım, parça fiyatı/kalite bakımından en rantabıl firma suzuki geldi. aprilia ve piaggio da kullandım mesela, yedek parçaları çok pahalı ve istediğin zaman bulunmayabiliyo. tabi biz it gibi kullanıyoruz burda, onun da payı var yıpranmada. sen tek kişi günde 10km için kullanacaksın. 2-3 senede 1 değiştirirsin ekonomik ömrünü tamamlamadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Although walking speeds can vary greatly depending on factors such as height, weight, age, terrain, surface, load, culture, effort, and fitness, the average human walking speed is about 5.0 kilometres per hour (km/h), or about 3.1 miles per hour (mph). Specific studies have found pedestrian walking speeds ranging from 4.51 km/h to 4.75 km/h for older individuals to 5.32 km/h to 5.43 km/h for younger individuals.[2][3] An average human child achieves independent walking ability around 11 months old.[4]

http://en.wikipedia.org/wiki/Walking

Ortalama yürüme hızı 5 km abi 3 kmyi nasıl 15 dakkada yürüyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Although walking speeds can vary greatly depending on factors such as height, weight, age, terrain, surface, load, culture, effort, and fitness, the average human walking speed is about 5.0 kilometres per hour (km/h), or about 3.1 miles per hour (mph). Specific studies have found pedestrian walking speeds ranging from 4.51 km/h to 4.75 km/h for older individuals to 5.32 km/h to 5.43 km/h for younger individuals.[2][3] An average human child achieves independent walking ability around 11 months old.[4]

http://en.wikipedia.org/wiki/Walking

Ortalama yürüme hızı 5 km abi 3 kmyi nasıl 15 dakkada yürüyosun.

oha abi "walking"in Türkçe başlığı yok.alt tarafı yürüme lan
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Şimdi Yandex'den yol çizerek ölçtüm, her sabah 4 km yürüyormuşum okula giderken, 35 dakika sürüyor.

Ben mi hızlı yürüyorum?

saatte 7km gibi bir hız yapıyor. hızlı yürüyüş temposu o. 3km'yi 15 dakikada yürüyorum demek saatte 12km yapıyor. O da gayet hızlı bir koşu temposu, yürüyerek o hızla gitmenin imkanı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Myshkin said:

GERGE said:

Şimdi Yandex'den yol çizerek ölçtüm, her sabah 4 km yürüyormuşum okula giderken, 35 dakika sürüyor.

Ben mi hızlı yürüyorum?

saatte 7km gibi bir hız yapıyor. hızlı yürüyüş temposu o. 3km'yi 15 dakikada yürüyorum demek saatte 12km yapıyor. O da gayet hızlı bir koşu temposu, yürüyerek o hızla gitmenin imkanı yok.

Her sabah yürüdüğüm yolu biliyorum ben, Yandex yanlış ölçmüştür öyleyse.

Google Maps'e bakıyorum
..
...
....
3 km dedi. 3 km yolu 35 dakikada yürüyormuşum demekki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...