BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Nereye yazayım bilemedim. "Ercan Güven" said: Koskoca çocuklar! “Alo, sayın Başbakanım hakem kornerimizi vermedi. Bir zahmet ilgilenebilir misiniz lütfen”!.. “Bi Dakka, onlar da kafamıza su atıyor ama Başbakanım”!!! Gelecek sezonda böyle diyalogları okursanız hiç şaşırmayın; uyarması benden. Yahu, koskoca ülkenin Başbakan’ı kupanın nerede verilmesi gerektiği ile uğraştırılır mı? Kendileri sokaktaki adamı coşturup çileden çıkartıp sonra sarmaş dolaş maç yemeği yerken, Platini’ye ricacı olmaktan, maçta küfür eden kadın ve çocukları edebe davet etmeye kadar futbolun sevimsiz işlerini Başbakan’a yaptırmak neyin nesi? Saracoğlu’nun ışıklarını da yaktırsaydınız bari! “Sayın Başbakan’ın emretseniz şu şalteri kaldırsalar”. Koskoca adamlar. Kimi elektriği kesiyor, kimi Başbakan’a şikayet ediyor. İnat, nispet, şikayet... Çocuk gibi. Ondan sonra da “kerli ferli/kariyerli vatandaşlar bile maçtan sonra teröriste dönüyor” diye yakınıyorlar. Özerklik futbola bir numara büyük geldi. Terör uzmanı spor yazarı Bize mesleğe başlarken spor branşlarındaki kuralları ezberletirdi büyüklerimiz... Top ağırlığı, saha boyu falan dahil. Büyüdük, Ceza Kanunu’nu ezberlemek zorunda kaldık. İddianame nasıl yazılır, savunma hakkı nasıl kullanılır, tutuklama sınırı ne kadardır, hukuk külliyatı. Zaman değişti. Yeni nesil meslektaşlar kesinlikle “kimya” bilmeli, “ilk yardım” sertifikalı olmalı... “Yakın dövüş uzmanlığı” tercih nedeni!.. Hangi tür biber gazı hangi takım taraftarlarına kullanılıyor da torpil yapılıyor? Hangi takımın holiganları ne tür molotof kokteyli hazırlıyor. Golü, basketi geç; maçtan sonra kaç tuş, kaç pes, kaç kırık var?.. Bunlar gelecekteki spor haberlerinin incelikleri. * * * İşin acı tarafı, “sürpriz” değildi Süper Final’in bitiş şekli... Hatta polisin Fenerbahçelileri kadın/çocuk ayırmadan gazlaması, azgın gurupların polis arabası yakması bile beklenen durumlardı. “Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıktı” hikayesini boş verin. Solucanlı/keneli “muhteşem” bahçeyi ayarlamışsınız. Kümesi yapmışsınız. İçine yumurta da koysanız, tavuk da koysanız, mutlaka biri diğerinden çıkacağı gibi, şu futbol atmosferinden hır çıkması da kaçınılmazdı. * * * Önlemek mi lazım? İstediğiniz kadar tavuk kesin, yumurta kırın bitmez. Bu atmosferi değiştirmek zorundasınız. Bir kere “Şike Operasyonu”nun “Fenerbahçe üzerinden Türk Futbolu’nu yeniden dizayn etme planı” olmadığını veya o maksatla kullanılmadığını ortaya koyacaksınız. Zerre kadar şüphe kalmayacak kimsede. * * * Sonra... Futbolda suç işlemenin “cezası olmayan ve yapanın yanında kâr kalan bir sosyal boşalım” rahatlığını ortadan kaldıracaksınız. Bir gram “yakarım ve yırtarım” fikri olmayacak zihinlerde. Ve usta-çırak ilişkileriyle eski yöneticilerin en kötü taraflarını kopyalayan kulüp yöneticilerini tasfiye edeceksiniz. Son olarak, yarının büyüklerini koruyacaksınız bu zehirli atmosferden. * * * Ancak, bunları yaparken incitmeyeceksiniz. Suçlu ile suçsuzu ayıracaksınız. Hukuk çalışacak. Adalet şaşmayacak. Ceza uygulanacak. Eğitim şart. Yoksa... Biz polis/adliye muhabirliği ile Hukukçuluk arasında bocalıyoruz; genç meslektaşlarımız “antiterör uzmanı” olarak bitirecekler kariyerlerini! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guernica Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 zamanında bir kullanıcı yazmıştı burda; fenerli olmak süper bişey, hep profit, hep profit asdfsdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Yözdil yazmış, konuldu mu bilmiyorum http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20555783.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 CthuLhu said: abi sevinci kes ya valla duygulandım heh http://www.youtube.com/watch?v=WhLUYi3ohnU&feature=share Duygusal bir çalışma olmuş. Ancak bu GS ve Fener taraftarının her lig şampiyonluğunda gözyaşlarına boğulmasına anlam veremiyorum. Kardeş zaten kaç tane şampiyonluğunuz var, bizim gibi 5-6 senede 1 de olmuyorsunuz. 15 puan geriden şampiyon da olmadı GS bu sene. Gayet olasıydı yani şampiyonluk. İnsanlar nasıl böyle bir duygu patlaması yaşıyor anlamıyorum. Ya da ben çok öküzüm bilmiyorum. Ha avrupada başarılı olsun herhangi bir takım, burada rakip takım yunan takımına elenince ZAAAA ehehueh çeken tiplere inat sevinçten hulk stayla tshirt'ümü yırtarım da 15+ şampiyonluğu olan takım taraftarı nasıl bu kadar çıldırıyor lig şampiyonluğunda anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralpb Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Belki "iyi" bir taraftar değilim ama fenerbahçe o kadar nefret topluyor ki, galatasarayın şampiyon olmasından çok fbnin olmamasına seviniyorum. Galatasaray beşiktaş çekişseydi çok sevineceğimi düşünmüyorum. Avrupa maçlarında da artık Türk takımlarını desteklemek bir nevi mutluluk veriyor kaybetseler de ama fb için aynı şey oluyor mu? olmuyor. Trabzona puan kaybediyoruz adam hala gelmiş burda yattı diyorlar ondan sonraki hafta dia tarihteki en müsait adama pas atmadı, almeida da burağınki kadar rahat pozisyonda kalecinin üstüne vurdu bunlar da mı yatıyor bi bitemediniz ya. Ayrıca okumamış olabilirim ama tek taraflı şike olayını mantıklı bir şekilde açıklayan biri çıktı mı? Herkes fenerbahçeye karşı ama TFF başkanı kupa verirken ağlayacaktı az daha. Görüntüleri de bi'daha izledim gereğinden fazla gaz bombası atılmış gibi evet ama şu sezon boyunca itiraz etmediğiniz tek bir olay yokken kimse de kalkıp sizin hakkınızı savunmaz haklı olsanız bile. Ha 30 milyon kişi yetebilir mi, bize yeter diyorsanız eyvallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Seleph said: Rewendor said: Darağacında son sözleri (kendi dini gereklilikleri haricindeki son sözleri tabii) futbol takımı olan adam hayatını boşa yaşamış, o kadar zamanı boşa geçirmiş demektir yalnız. Valla fenerbahcenin bazilari icin hayat oldugunu anlamadiysan bosuna takim tutuyorsun demektir,son hafta son 20 sene stad taraftar sayisi istatistiklerini cikarin ne demek istedigim anlasilacak,ayrica fake acc muhabbeti yapanlar asil acizler onlar bence Anladım, ve bunu saçma buluyorum. Bir insan bir futbol takımını hayatının merkezine oturtuyorsa, en büyük derdi bir futbol takımıysa, ölüme giderken son sözü o takımın adı olacaksa o insan zaten bunca sene boşa yaşamış, keşke doğum kontrolüyle baştan elenseymiş. Fenerbahçe hayat ne demek yahu? Hiç mi yaptığın bir hobi bir eğlence yok başka? Sevdiğin aşık olduğun biri yok mu? Halısaha maç kadron dışında arkadaşların gezip görüştüğün arkadaşların, tatillerin hayallerin yok mu? Ya da şöyle diyeyim dünyayı arkanda bırakıp giderken söyleyeceğin bir söz ya da o sözleri söyleyeceğin kimse olmayacak da mı fener diyorsun? Hayatın o kadar mı boş o kadar mı gereksiz ki tek bir futbol takımı tamamını doldurabiliyor? O zaman kusra bakma, hayatını boşa yaşamışsın, boşa kaynak tüketmişsin. Bunu diyorum. Fener ya da Galatasaray ya da Menemenspor farketmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seleph Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Peki snce hayatin merkezi nedir? Din? bilim? Ask? Bazilari icinde sporla karisik siyaset hayatin merkzinde iste dine dayali siyasetde yilda kac kisi oluyor? Ya truva da ? Ya icat edilen atom bombasi sonucu? İste hayatimiza zorunlu sokula. FuTbol rituelide siyaseti ve bilimum ideolojinin onune gecirildigi icin terorle karisik siyaset ustu bir durumun ortaya cikmadina musaade ediliyor,sag sol diye bu milletin 50 senesini calanlar futbol terorune 1 yil engellemeyi dahi yapamadilar,80 darbesinde bos a4 kagitlara bile yasak getirildi ama futbola asla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 soruna cevap olarak para diyorum ve gidiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2012 suç aletlerini bulmuş polis http://f1205.hizliresim.com/x/h/5x3x7.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Konn Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2012 Ozdil'in yazsini sanki din, dil, irk, ideoloji ayriliklarinin iki takim arasinda olmamasi kotu birseymis gibi yazmis. Pek olmamis. Iyi ki bu ayrimlarimiz da keskin olarak yok, olsa kim bilir neler gorecegiz daha. Kici kirik uydurma soylentilerden yola cikarak, tarikat, rte vb. kisi veya gruplara bagli gosterilmeleri bile ortaligi savas alanina cevirebilirken, gercek derbi olsun ideoloji ayrimi olsun mu istiyoruz? Ozdil iyisin guzelsin ama biraz daha bu kluplerin gecmislerini arastirmalisin be abicim. Besiktas dahil, Istanbul kluplerini birbirinden ayiran, adi resmiyete tasinmamis olsa dahi, bir suru unsur var. Taraftar profillerinden yola cikarak bir suru ayrim yapmak da mumkun zaten. Ben on ayak olayim bir ornege; Galatasaray'in bir Universite takimi olmasi dahi basli basina bir farkliliktir diger takimlardan. Elestiriyoruz kendimizi ama oldurmeyelim kendimizi de. Daha gecen aydi Eric Cantona'nin Canal+ ile yaptigi bir Fenerbahce - Galatasaray Belgeseli vardi. Orada bile, elin fransizi, gayet guzel aciklamis ama bizim ozdil isi Sidik yarisina vurmus. Sidigini yaristiran bu kluplerin hiyar statusunde kalan taraftarlaridir. Kultur farki diye konusulan sey varya, iste onu unuttu millet. Bu kluplerin hepsinin birbirinden farkli davranis bicimleri ve kulturleri vardir. Eger taraftar olarak bunu yansitan bir birey degilsen, futbol anarsisti oluyorsun zaten. Carsi grubu da, simdilerde biraz daha sonuk olmasina ragmen, bu kultur farklarini ve davranis bicimlerini ortaya koyan cok onemli bir taraftar grubudur mesela. Key words for tldr; kultur farki, istanbul, derbi, sidik yarisi, ozdil, yuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Olaylari cikaran sahis Cenk Tosun imis. http://galeri.tr.eurosport.com/KADIKOY-DE-BUYUK-OLAYLAR/kadikoy-de-olaylar-9 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 http://i.imgur.com/fsd6a.jpg http://i.imgur.com/cnGBh.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Son resimde nefesi kesildi, gözlerimden hala yaş geliyor. O ne abi hahaahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Lol. 6 maç ceza savunmasında olayı bir Gs'li başlattı, provoke etti yazmış Fb. Eksik yazmışlar ama. 11 Gs'li başlattı olayları şampiyon olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 polis baslatti yazmak yememis heralde. keske 'bursa gibi mi yapaydik' savunmasi yapsalardi, ceza almazdik o zaman hic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Çağ atlayamamanın malesef rengi yok, millet olarak hazımsızlık sıkıntısı çekiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Ahaha valla yazık şöyle yönetimle yönetiliyor en büyük kulüplerden biri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Masquerade said: Lol. 6 maç ceza savunmasında olayı bir Gs'li başlattı, provoke etti yazmış Fb. Eksik yazmışlar ama. 11 Gs'li başlattı olayları şampiyon olarak. etrafinda polisi goren gsliler gayet guzel provoke etti taraftari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Napmış gs liler magandalık mı bufflamış fenerlilere? Polis arabası için DEVİREMEZSİNİZ KİEEEE diye gaza mı getirmişler nolmuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 ayni durum bi onceki mac trabzon-fenerbahce macinda yasaniyodu. taraftar hazir patlamak icin yer ariyor. bizimkiler gitti adam gibi oyununu oynadi 3-1 kazandi ne bi sevinme oldu ne bisey dumduz yuruyerek soyunma odasina girdiler. ayni sekilde dikkatli davranmasalardi trabzonda cok daha kotu seyler olabilirdi. galatasarayli futbolcular bu ozveriyi son macta gosteremedi. tribunler hazir yine patlamak icin yer ayiriyor. mac bitti tum stad alkisliyor(mactaydim), fenerli oyunculari alkisliyolar evet ama sonucta alkisliyolar. ne olduysa sahaya polis girdiginde oldu. galatasarayli futbolcularin etrafini sardilar, hoplaya ziplaya koridora dogru yuruyolar. sabri her zamanki gibi hiyar tam girerken hareket falan cekti tribunlere, bizimkiler de direk patladi zaten, sonra yabanci madde yagmaya basladi, derken hoop polis biber gazi. her neyse iste galatasarayli futbolcular biraz daha anlayisli, iyi niyetli davransaydi cok daha kolay atlatilabilinirdi o mac Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 ne kafasi bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Fenerliler trabzon maçında 3 puan aldı. Biz kadıköyde şampiyon olduk. Siz trabzonun sakalını kestiniz, biz kadıköyde olması nedeniyle kol kestik tabiri caizse. Bi zahmet sevinelim. Fenerbahçe yönetimine kalsa kupayı da almayacaktık ya neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 taraftarın tepkisi gs'ye olsa oyuncular sahadayken atlarlardı. kulübün gsli provakatör savunması komik olmuş, tek adam başlattı yani bu olayları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 taraftarin tepkisi stadda kupa aldirmamak icindi, sonra polisler biseyler atinca tepki costu, gsyi niye karistirmaslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2012 Phyx said: bla bla bla güle güle kullan =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar