Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

devrim budur

Suark

Öne çıkan mesajlar

Türkiye trafiğinde küçük araç almayacaksın arkadaş, motosiklet bana bunu öğretti. Alacaksın bir SUV, hele hele şu BMW'nin Audi'nin dana gibi olanlarından, tabii para varsa. Sonra her türlü şerit ihlali, sinyal vermeden geçme, üzerine sürmece, istediğini yap. Tek rakibin tır ve kamyonlar kalıyor.

/sarcasm off
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bizim okulun kariyer günlerine getirdi renault elektrikli araç. Bu değil tabi, fluence'in elektriklisi. Anlattılar bol bol.

Şu anda sadece Renault Mais şubelerinde varmış elektrik doldurma sistemi. İstanbulda da 1-2 benzin istasyonu almak için başvurmuş sanırım, daha kurulmamış tabi. Evinize 1000€ karşılığında kuruyorlarmış. Fakat evdeki hızlı şarj olduğu için çok fazla kullanılmasını tavsiye etmiyorlardı yamulmuyorsam.

Fluence 6 saat şarj ile 180 km mi ne yapıyordu. Birde bunların elektrikli araçlarında pil kirası diye bi olay var. Pil senin değil, istesen de satmıyorlar. Aylık 80€ kiradan bahsetti ordaki hatun. Tabi eğer çok gezen biri iseniz ve pili sürekli bitirip şarj ediyorsanız, çok km yapıyorsanız daha da artıyormuş fiyat galiba.

ÖTV %37'den %3'e indirilmiş bu araçlarda. Ona rağmen fluence 60k falandı. İçine bindim konsol falan çok dandik duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

abi bilmiorm da artık herkes kendi enerjisini üretebilio yasa var sonuçta,
yaparsın bi güneş paneli vs evine ekstradan. Ne bileyim bi sistem koyarsın duş aldıkça akan suyla döndürürssün ordan 3 burdan 5 evinde de depolama imkanın olur. Bitincede tabi parayı bayılıp alırsın ama benzinden daha pahalı olamaz yani.

Öyle şahsi elektrik üretme sistemlerinin ilk kurulum maliyeti aşırı yüksek fiyatlarda, ona vereceğin paraylan 30 sene normal şebekeden elektrik kullanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

http://i.sabah.com.tr/sbh/2012/05/03/Haber/584023792294.jpg
Twizy rezalet onu geçin 20 sene önceki Fiat 126 bis'lerden bile kötü. TR'de motor kadar bile saygı görmez, direk böcek gibi ezmeye çalışırlar.

Ama Fluence fena değil mesela, fiyatı 60k
En yüksek hızı 135km/s 95 beygir gücünde ve tam şarjla 180km gidebiliyor ama pili çok pahalı olduğu için ancak kiralanıyor ve kirası aylık 100 euro sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Pilin ömrü bittiğinde size yenisi ile değiştirecekler. Böylece pil maliyetini size taksitle "değdirmiş" olacaklar :)

Bireysel enerji üretiminin maliyet yönünden değil de ekolojik yönden ele alınması gerektiğine inanıyorum. Aksi halde hep ucuz maliyetin getireceği tehlikelerle yüzleşmek durumunda kalacağız. Ben güneş paneli yapıp evdeki aydınlatmayı LED üstünden yapmayı planlıyorum. Aracımın arka sunroof'u için bile güneş paneli bakıyorum :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

dayıço bu arada laf arasında belirteyim, bunlara çevre dostu benzin yakmoyor çokşaane diyoruz emmee, o pillerin üretimi, üretiminde kullanılan rare earth elementler, sonra kulanımı ve kullanım sonrası bertarafı da kayda değer bir çevre etkisi yaratıyor, yani sandığımız gibi %100 temiz değil bu da, üstüne üstlük daha kötü durumda bile olabilir pilin doğru bertaraf edilmediği senaryolarda.

bence istanbul trafiğine gidecek bir şey değil bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...