Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls V: Skyrim #2

Sam

Öne çıkan mesajlar

benim bir sorum var. geçenlerde demiştim mage oynuyorum diye, baydı. gerçi çok kasmadım level 5 mi neydim çok geç olmadan heavy armor two hand olayına girdim falan. şimdi levle 28 im, bu da baydı. kendimi de epey güçsüz hissediyorum (tembellikten enchant ve alchemy kasmadım). two hand ile keklik gibi öldüğümden shield + one hand olayına girdim. fakat dark brotherhood (böyle miydi bu) ve thief guild falan derken light armor duel wield + archery kombosuna girmek istedim. ben bunu oyunun ortasında yapsam ne olur ? çok mu dramatik bir dönüş olur. çok mu uğraşırım ? hile ile oluyorsa olabilir mi ? hani şimdiye kadar kastığım birkaç skill ve perk gitsin ama onları alıp taşıyaıym. örneğin heavy armorda neyim varsa alayım light armora koyayım. two handim gitsin archery olsun falan. block gitsin stealthle ilgili birşeyle yer dğeiştirsin faln.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun asıl perkleri çok bayık. Sperg asıl oyundan daha iyi. Ama mesela herhangi bir perk dalında uzmanlaşarak oyunu oynayabilmek istiyorsanız önce perkus maximus'u, karışık gelirse de ordinator'u kullanmanızı tavsiye ederim.

Perkus maximus asıl oyunda destekten öte işe yaramayan speech veya ilüzyon ağacı gibi ağaçlara odaklanarak oyunu oynayabilmeyi sağlıyor. Oyundaki "%5 buff aldın" gibi salak ve manasız bütün perkleri değiştiriyor(vanilla enchant perklerinin abartısız %80-90'ı bu dediğim şekilde). Mesela speech'de yanına birilerini merchanary olarak alabilme var. İlüzyonda saldırı görünce sana destek veren phantomlar var. Hırsızlıkla alakalı perkler arasında bir elin boşta dövüşürken düşmana zehir ve debuff atabilmeni sağlayan perkler var, düşman saldırırken disarmlamanı sağlayabilen perkler var. Özellikle hunter karakterler için wayfarer diye ekstra bir skill ağacı daha açıyor ayrıca. Eğer bu modu doğru setuplayabilirseniz oyun bayağı zenginleşiyor. Birer tane seçebileceğiniz mastery'ler falan da olduğu için perk puanı vermek stratejikleşiyor da. Daha fazla level alayım da şu perklere puan yatırayım diye heves ediyorsunuz hatta.

Ordinator modunun kurumu perkus maximus kadar zor değil. Sperg gibi. Ama bunda da bir kısım daha önceden güçsüz olan ağaçlarda güçlendirmeler var. Örneğin blacksmith'in turretimsi defanslar yerleştirebilme perki var. Vanilla'da ilerledikçe güçsüzleşen büyü ağaçlarını dengeleyen perkler var. Ben şahsen ordinator'ü perkus kadar devrimsel bulmadım. Ama kesinlikle vanilla'dan çok daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Cevaplar içni teşekkürler, ama soruyu yanlış sordum galiba, anlaşılmadım. Ben şu an 1H+Shield+Heavy Armor ile ilerliyorum. İstiyorum ki yeni karakter açmadan playstyle ımı değiştireyim, böyle tek tek skill kasmadan, light armor kullanayım örneğin 71 skill im var heavy armorda, onu alayım light armor yapayım falan. Konsol komutlarına bakıcam şimdi. SSERG midir nedir kurdum onu, istediğim şey değil ama hoşuma gitti. Epey değişik. Belki yeni karakter açarım, zaten zamansızlıktan hileyle oynuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Flassh said:

karakter buildleri falan gösteren bi rehber video var mı ya
oynamadan önce bi fikrim olussun ne kasıcağıma dair

ya ben de çok aradım hatta noob sorularım var yukarıda çeşitli konularda.

epey saat harcadım oyunda, fikre falan ihtiyaç yok abi. zaten 50 defa baştan karakter açıyorsun. two hand sevmedim gittim yeni açtım one hand + shield. o da baydı mage oldum, o da baydı archer oldum o da baydı thief oldum daggerlı falan. epey çeşit var. nasıl zevk alıyorsanm öyle oyna, denildiği gibi 30 levledan sonra zaten çatur çuıtur indiriyorsun herşeyi. yanlış yapma şansın yok hakikaten. ha benim tercihim two handmiş, en zevklisi o bence. blood texture mod var enhanced blood mı ne, sky ui ile şu mod her türlü olsun elinde. hani vanilla olarak oynayacam diye kasmanın anlamı yok, sky ui oyunun orjinalinde nasıl yok anlamadım hala. enhanced blood da işte daha vahşi yapıyor, two hand ile adamın kafayı koparmak, o kanların fışkırması falan apayarı bir duygu.
Sosyal ağlarda paylaş

uc ihtimal var. ya kullandigin body mod patlamis. ya giydigin helm in texture inda sorun var bir mod dogru kurulmamis. (kullandigin body mod a uyumsuz armor set de kurmus olabilirsin) ya da racemenu ye mudahale eden bir modun var o body sizelari patlatmis. uc daha buyuk bir ihtimal.

komsolu ac. showracemenu yaz. kafada, ozellikle size da cok ufak bir degisiklik yap. bakalim geri gelecek mi. gelmezse baska seylere bakacagiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

dragonborn dlc questimde bugta kaldı zaten niyeyse, görev için konusacagım hatun beni dövüyo :(

hangi hatundan bahsediyoruz bilmiyorum ama gene bir kac sebebi olabilir

-ayni factiondan birini oldurmussundur
-bir sey calmis ve gorulmussundur
-ablaya ya da ayni factiondan birine combat esnasinda kaza ile cok dmg vermissindir
-vampirsin ve vampirism stage in yuksek. beslenmen lazim.

yielding dene. yani abla saldirinca once kilici cek, biraz bekledikten sonra kinina geri koy. jail time ile Kill on sight i resetle. olmazsa ablanin bagli oldugu factionin guardlarina bunu yap.

bu da calismazsa sana saldirdiginda console acip npc yi clickleyip stopfight yapabilirsin ama bu gecici bir cozum cunku kos olmasina sebep olan sorun hala orada duruyor. bu da olmazsa questin o kismini konsoldan skipleyebiliriz. ama bu abla ile cok isin varsa geri cok doneceksen gene onermem.
Sosyal ağlarda paylaş

birisi nette soyle bir sey onermis kafa olayi icin. save lerini backupla once.
said:
Hello everyone. Do you use tim mode? that's convenience console command!
But tim mode have some problems. If you are killed by enemy sword, you'll have no head. (funny head)
http://i.imgur.com/EwbMpby.png
Maybe, headless option is written save data.
But no problem, you can fix save data!

0, Open console and write it
sexchange
sexchange
player.removeitem 000DB5D0 1
sexchange
sexchange
1, Make save data (Don't wear head cloth) and end game.
2, Download TESV ESS Files Editor by fubrus http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/27119/?
3, Open save data at the ESS File Editor
4, Press Player ACHR, press Change flags, decheck "17"!
5, Press other tab (ex, Form ID), press SAVE buttom and press normal. create save data.
6, Start skyrim and load created save data.
7, Make save data in skyrim.
8, Restart skyrim, and load made save data!

If your save data breaks, I cannot take the responsibility, Don't overwrite. haha :D
Have a good skyrim life!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...