Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Valla fanatizm falan geç bu işleri. Ortada adli bir süreç var ve bu patlakda Galatasaray'ın esamesi bile geçmiyor. Çok zorluyorsun. Cezalar bu dosyaya göre veriliyor. Tutup da sen 1994'de sen 2001'de sen 1982'de sen 1951'de yapmıştın diye mi ceza verecek HAHAHHA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 DOSTUM AMA MALATYAYA ARABALAR GİTMİŞ 1980 DE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Ultraslanda yardırmış. said: YETER YILDIRIM DEMİRÖREN! ultrAslan olarak 3 Temmuz’dan bu yana doğrudan Galatasaray’ı hedef alan söylem ve eylemler dışında, soğukkanlı duruşumuzu koruyarak şike süreciyle ilgili açıklama yapmamaya dikkat ettik ve taraftarlarımızı da bu süreci sağduyuyla izlemeye davet eden bir yaklaşımı benimsedik. Ancak gelinen noktada serinkanlılığımızın ve sükûnetimizin Galatasaray’ı alenen hedef alan ve kirli oyunların merkezine çekmeye çalışan kimi çevrelere cesaret aşıladığını üzülerek fark etmiş bulunuyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu, kamuoyunda ‘şike süreci’ olarak anılan süreçle ilgili dün yaptığı açıklamalarla, Türk Futbolunu yönetme yetisinden tümüyle uzak olduğunu ortaya koymuştur. Tarih, ipe un sermenin, onuru ve ahlakı hiçe saymanın, gerçeklerin üzerini örtme çabasının bu derece pervasızca ve utanmazca sergilendiği bir duruma daha tanıklık etmemiştir. Şikeye ceza vermek yerine şikeyi örtbas etmek ve adeta şike yapanları ödüllendirip cesaretlendirmek anlamına gelen düzenlemeler bir gecede kimseye sorulmadan yapılmakta, daha önce sunulan raporları ve genel kurul iradesiyle alınmış kararları hiçe sayan skandal kararlara imza atılmakta, şikenin sahaya yansımadığı gibi son derece muğlak, hiçbir ikna ediciliği ve geçerliliği olmayan gerekçelerle kamuoyu resmen ve alenen aptal yerine konulmaktadır. Türk futbolunu kurtarmak vaadiyle hızla uçuruma götüren bu zihniyet, başından beri Galatasaray’ın bu kirli ve karanlık ilişkiler ağının içinde olmamasından rahatsızlık duymuş, zaman zaman da kimi komik girişimlerle kulübümüzü bu bataklığın içine çekmeye çalışmıştır. Bu zihniyetin temsilcileri, ne bugünde ne de tarihin tozlu sayfalarında Galatasaray’a atabilecekleri bir çamur bulamamanın hezeyanı içinde, hiçbir hukuksal ve mantıksal temeli olmayan garip kararlarla Galatasaray camiasına aba altından sopa göstermektedir. Türkiye Futbol Federasyonu, FİFA ve UEFA’nın şike faaliyetleri konusundaki hassasiyeti, daha önce verilen emsal cezalar ve UEFA yetkililerinin kamuoyu önündeki beyanatları ortadayken, adeta bağlı bulunduğu uluslararası kurumlara ve kurallara başkaldıran bir anlayışla hem futbolumuzun geleceğini hem de ülkemizin itibarını riske atmıştır. Biz Galatasaray taraftarları olarak eşzamanlı sergilenen bu hukuk fiyaskosuna ve ahlaki rezalete daha fazla seyirci kalmayacağız. Ne Yıldırım Demirören ve federasyonu ne maddi çıkarlar uğruna ahlaki değerleri bir yana bırakmış futbol kulüpleri ne şike çeteleri ne de sergilenen garabete çanak tutan medya kuruluşları, kuruluş hedefleri arasında “Türk olmayan takımları yenmek” ibaresi bulunan, Türkiye’nin batıya açılan penceresi ve Türk Spor Tarihinin en başarılı kulübü konumundaki Galatasaray’ı taca atacak güce ve çapa sahip değildir. Büyük Galatasaray taraftarı buna asla müsaade etmez ve bu oyunu bozmak için tüm gücünü kullanmaktan imtina etmez. Türkiye Futbol Federasyonu’nun gelinen noktada Türk Futboluna verebileceği en büyük hizmet, acilen kamuoyundan özür dileyerek istifa etmektir. Lig TV İÇİN HESAP VAKTİ! 3 Temmuz’dan bu yana menfaatleri uğruna TFF ve kulüplere sürekli baskı yaparak süreci uzatmaya sevk eden ve bir bakıma yaşanan rezaletin başlıca sorumlularından biri olan Lig TV, yanlı olmanın da ötesine geçen yayın politikasıyla sabrımızı sınamış ve sonunda taşırmayı başarmıştır. Büyük Galatasaray taraftarının tarafsız şekilde yayın yapmak yerine ‘daha fazla maç daha fazla kazanç’ anlayışıyla her türlü ahlaksızlığı meşru gösteren, şike soruşturmasının bir numaralı aktörü olan kulübün resmi yayın organı gibi hareket eden, görevli muhabirleri soyunma odası koridorlarında sevinç gösterileri yapan Lig TV’ye hak ettiği tepkiyi verme zamanı gelmiştir. Tüm Galatasaraylıları bugünden itibaren Digiturk decoderlerini ivedilikle iade etmeye ve bu kampanyanın duyurulması ve desteklenmesi konusunda hassasiyet göstermeye çağırıyoruz. BÜYÜK YÜRÜYÜŞLE SON SÖZÜ BİZ SÖYLÜYORUZ! Yaşanan son gelişmeler ve TFF’nin şikeyi aklama çalışmalarına karşı kaygımızı ve tepkimizi dile getirmek için İstanbul ve büyük kentlerin yanı sıra tüm Avrupa temsilciliklerimizde eş zamanlı olarak gerçekleşecek ultrAslan büyük yürüyüşünde binlerce taraftarımızla bir araya geliyoruz. Türk futbolunun onuru için her zaman olduğu gibi son sözü yine biz söyleyeceğiz. Tüm Galatasaraylıları 2 Mayıs Çarşamba Günü saat 16:00’da Galatasaray Lisesi önünde başlayacak büyük yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz! Oğuz ALTAY ultrAslan Başkanı http://ultraslan.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 yazık ya üzülüyorum fanatik kafasına. bi de sen okumuş kısmındansın. kendilerini takımlarıyla özdeşleştiren insanlar genelde boş beleş adamlar oluyor biliyorsun değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Masquerade said: Valla fanatizm falan geç bu işleri. Ortada adli bir süreç var ve bu patlakda Galatasaray'ın esamesi bile geçmiyor. Çok zorluyorsun. Cezalar bu dosyaya göre veriliyor. Tutup da sen 1994'de sen 2001'de sen 1982'de sen 1951'de yapmıştın diye mi ceza verecek HAHAHHA. e tamam beklesene be adam mahkemenin sonuclarini ? nasil bir nefrettir sendeki anlayamadim. hayir hayatina bir sey katiyormu bu kadar yazman su foruma ? ne aliyorsun buradan bu kadar yazip ? gercekten ama ciddi bir sekilde soruyorum. herhalde 2000-3000 post falan attin tum su muhabbette, cogunu okudum ama tek bir satirini bile hatirlamiyorum yazdiklarinin, ne almaya ya da vermeye calisiyorsun ? neyi basarmak istiyorsun, ciddi bir sekilde cok merak ediyorum senin icinde bulundugun pisikolojik durumu ? abi gercekten yol yakinken su enerjini ciddi senin yararina isleyecek yerlere kanalize et. yazdiklarimda ciddiyim , su forumda bu kadar yazarak su konunun ustune bu kadar giderek eline ne gececek ? fb dusse tarihten silinse senin icin ne gibi bir hayri olacak bu isin ? cevabini evediyetle bekler gozlerinden operim. not : kisisel olarak senden bahsediyorum ... yok futbol yok adalet, yok su bu degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 mahkeme =/= spor kuluplerinin yargilamasi. şunu da yazdık o 2.000 post içinde. bir tanesini okusan görürdün kanuni. o kararı verecek türkiye futbol federasyonu. onun da neler yaptığını izliyoruz. fb duserse duser. yapmasaymis o zaman aziz yildirim sikeyi? sikeyi yapan takim da beter olsun. suc varsa ceza da olacak. Senin bu über mantığınla hırsız, tecavüzcü, terörist müebbet yiyip hayatı kaysa eline ne geçecek diyebiliriz. Bırakınız adamları hayatlarını yaşasınlar. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Kanuni said: ciddi bir sekilde cok merak ediyorum senin icinde bulundugun pisikolojik durumu ? http://www.thepunch.com.au/articles/is-sport-triumphant-tribalism/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 lig tv evet daha hızlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 ben kisaca fanatikligin her konuda oldugu gibi bu konuda da bazi seylerin onune gectigine inaniyorum bu kadar. kimse ne hakimi dinliyor ne sonucu ne kanitlari ve bu kanitlara verilmis cevaplari. fb taraftari olmayan icin suclu , fb taraftari icin sucsuz. ne karar cikarsa ciksin bu sekilde fanatik dusunce ile hic bir yere varilmayacak, bosuna konusmaniz bundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Gs taraftarı yürüyecekmiş, yürüsünler tabii yollar yürümekle aşınmaz hem spor olur, geçti Borun pazarı sür eşeğini Niğdeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Arkadaşım fb suçluymuş, melekmiş bunları geçin. Adamlar şike yapmayı neredeyse özendirecek maddeler ekliyorlar yönetmeliğe. Üstelik bunu yasa değiştirilmesin kararının üzerine yapıyorlar, üstelik dayandırdıkları kurul raporunda açıklandığı şeyler yazılmadığı gibi ciddi bir iddia da var. Bu kepaze süreci oldu bittiye getiremeyeceklerini düşünüyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 erman toroglunun serefini de savundunuz ya, ben bisi demiyorum artık bu unal aysal gencligine lol be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Zegna said: erman toroglunun serefini de savundunuz ya, ben bisi demiyorum artık bu unal aysal gencligine lol be. erman toroğlu henüz şerefim onurum dediği bir hamleyi geri almadığı için onun şerefini sorgulamak daha geri planda kalıyor, alanlar düşünsün :) Ünal Aysal da ağzınıza ağzınıza çarptı aylarca cevapları, her "paçayı kurtarma" girişiminizi bozdu diye bu kadar kin duymanı anlıyorum da, bu kadar taraflı bakma be zegna yaa :( Biliyorum yıllarca haklı sebeplerle "aziz yıldırım gençliği" diye dışlandınız, aziz yıldırım ve çirkin politikaları dolayısıyla aldığı tüm ülkenin nefretinden kendinize pay çıkardınız, ve şimdi "ünal aysal gençliği" diye aynı sinerjiyi haksızca yaratmaya çalışıyorsun, "dur biz de desek olur heralde" diyosun kaç mesajdır. ama tutmadı zorlama :) senden başka diyen yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
janis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Esrk said: Janis hala banlanmamış, hayret. Yasalarda açıklar var , o nedenle olabilir mi? Neyse , GS yede para vermisiz. TS maci icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 janis said: Esrk said: Janis hala banlanmamış, hayret. Yasalarda açıklar var , o nedenle olabilir mi? Neyse , GS yede para vermisiz. TS maci icin. Hayır, 3 kere toplu hakaret ettin, şu ana kadar çoktan ceza alman gerekirdi, "baba pati" ünvanına hürmet ettik, ama bundan sonra hakaretlerini kontrol altında tut derim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 ya masq hala fb şike mike bilmemne diyorsun. galatasaray sıçrayış yaptı diyelim, 10 sene ligi domine edip birinci oldu. sonra şampiyonlar ligi kupasını 20 sene arka arkaya kazandı. hatta uzaylılar insanlarla temasa geçti, onların da futbol takımları varmış. galaktik lige girdi gs, 20 sene de orda üst üste şampiyon oldu. galaksinin şampiyonu oldu. ee? senin eline ne geçti? harcadığın bu kadar enerji, zaman, duygusal yoğunluk sana ne olarak geri döndü? lise bittiğinde fanatizmi bırakmanız gerekiyordu abi napıyorsunuz koca adamlar oldunuz ya. kafanı çok daha başka şeylere yorabilirsin ve sana getirisi de olur, fanatizmin aksine. kendini takımlarla niye özdeşleştiriyorsun en başta? takım kazandığı zaman kendin kazanmış gibi seviniyorsun, kaybettiği zaman aynı şekilde. sen bir bireysin abicim, kendi başarılarınla ve uğraşlarınla özdeşleşmen lazım, seni skine bile takmayan bir futbol takımının değil. sen o futbol takımının gözünde tribünde bağırıp karşı takımı baskıya alan, bilet ve ürün alıp para kazandıran bir araçsın sadece, başka birşey değil. senin zihninde kurduğun duygusal bağ tamamen hayali ve tek taraflı. bende eskiden çok psikopattım bu konuda. sinirden ağladığımı falan bilirim maçlarda, kaç kere elimi yaraladım sağa sola vurmaktan. bi kere tribünde öyle çıldırdım ki sinirden az kalsın kavga ediyordum çevremdeki adamlarla. şimdi geriye bakıyorum da ne kadar zavallıymışım hakkaten. spor tribalismi tamamen insaları oyalamak ve dikkat dağıtmak için icat edilen bir mekanizma. ultraslan protesto için yürüyecekmiş. lan boş oğlu boş herifler, ülkede neler oluyor, aleyhimize yasalar çıkıyor, haksızlıklar vs. halk da tık yok. futbolda haksızlık oluyor herkes ayaklanıyor, aylarca gündemi meşgul ediyor diğer önemli olan herşey unutuluyor. sosyal mühendislik böyle birşey işte. salın abi biraz. maç izlemeyi seviyorsanız gene izleyin, haberlere bakın arada filan. ama hayatınızda bu kadar merkezi bir yere koymayın. zamanınızı çok daha kaliteli ve verimli şekilde harcayabilirsiniz. sanane lan da diyebilirsin şimdi, ona bişey diyemem. wot'ed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Rewendor said: Zegna said: erman toroglunun serefini de savundunuz ya, ben bisi demiyorum artık bu unal aysal gencligine lol be. erman toroğlu henüz şerefim onurum dediği bir hamleyi geri almadığı için onun şerefini sorgulamak daha geri planda kalıyor, alanlar düşünsün :) Ünal Aysal da ağzınıza ağzınıza çarptı aylarca cevapları, her "paçayı kurtarma" girişiminizi bozdu diye bu kadar kin duymanı anlıyorum da, bu kadar taraflı bakma be zegna yaa :( Biliyorum yıllarca haklı sebeplerle "aziz yıldırım gençliği" diye dışlandınız, aziz yıldırım ve çirkin politikaları dolayısıyla aldığı tüm ülkenin nefretinden kendinize pay çıkardınız, ve şimdi "ünal aysal gençliği" diye aynı sinerjiyi haksızca yaratmaya çalışıyorsun, "dur biz de desek olur heralde" diyosun kaç mesajdır. ama tutmadı zorlama :) senden başka diyen yok erman toroglunun ne mal oldugunu sen bunca yıl ogrenemediysen, bırak unal aysalı erman toroglu gencligi demek lazım sana rew. iki kurus para gorunce şovmenligin kokune vuran, serefsiz demenin bile iltifat olacagı bir adamı savunuyorsun, saka gibisn cidden hehe. Sen simdi baya baya Talip Dogan Karlıbel fanısındırda sasırmam. erman toroglunun FB ve aziz yıldırım nefretinden pay cıkarıp, prim vermeye calısmak paha bicilemez cidden. dansozun onde gideni bu herif yarın obur gun GS hakkında yalan yanlıs yardırırsa o zaman gorucem senin bu fanboylugunu, hatırlatırım. agzına cevap carpmak HOKKUMUZU VERIN BÜHÜHÜHÜ ORTMENIM diye aylarca zırladıktan sonra, yeaaa zaten gs taraftarı akp li yek yeaa diye acıklama yapmaksa baya komikmiş. ya da kendi taraftarını ve kendini soylu ilan etmekmi desem lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yusema Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 acaba bu ünal aysal yıldırım demirörene destek verirken , feneri filan küme mi düşüreceğini zannediyordu.Adamın böyle birşey yapacağı daha aday olduğu gün belliydi. Bildiğin danışıklı dövüş bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Erman hıyarları, patlıcanları tartarken ben yıllardır bu işin içindeyim diyor, evet içinde ama futbolun değil pazarcılık işinin içinde kendisi kabzımaldır ve anca hıyarın patlıcanın mısırın irisinden anlar Herif anası babası öldürülmüş gibi nasıl manyamış isyanlarda lol gören de kendisini davada taraf sanar. İçip içip öyle salaklıklar yapması kolay ama RTÜK bi 2 hafta giydirirse görürler tek izlenen programları da gider kanalın bombilo said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 yusema said: acaba bu ünal aysal yıldırım demirörene destek verirken , feneri filan küme mi düşüreceğini zannediyordu.Adamın böyle birşey yapacağı daha aday olduğu gün belliydi. Bildiğin danışıklı dövüş bu. Aysal destek vermediki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Trabzon da aynı sezonda Avrupa'dan 3 kere elenerek bir rekor kırmıştı. Şimdi içerde bir ceza alırsa UEFA'ya verdiği "Biz Temiziz abüü" teminatından ötürü en az bikaç sene yiyecek, eh peşinen 3 kere katıldılar işte ona sayarlar artık muhahahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 emanet said: ya masq hala fb şike mike bilmemne diyorsun. galatasaray sıçrayış yaptı diyelim, 10 sene ligi domine edip birinci oldu. sonra şampiyonlar ligi kupasını 20 sene arka arkaya kazandı. hatta uzaylılar insanlarla temasa geçti, onların da futbol takımları varmış. galaktik lige girdi gs, 20 sene de orda üst üste şampiyon oldu. galaksinin şampiyonu oldu. ee? senin eline ne geçti? harcadığın bu kadar enerji, zaman, duygusal yoğunluk sana ne olarak geri döndü? lise bittiğinde fanatizmi bırakmanız gerekiyordu abi napıyorsunuz koca adamlar oldunuz ya. kafanı çok daha başka şeylere yorabilirsin ve sana getirisi de olur, fanatizmin aksine. kendini takımlarla niye özdeşleştiriyorsun en başta? takım kazandığı zaman kendin kazanmış gibi seviniyorsun, kaybettiği zaman aynı şekilde. sen bir bireysin abicim, kendi başarılarınla ve uğraşlarınla özdeşleşmen lazım, seni skine bile takmayan bir futbol takımının değil. sen o futbol takımının gözünde tribünde bağırıp karşı takımı baskıya alan, bilet ve ürün alıp para kazandıran bir araçsın sadece, başka birşey değil. senin zihninde kurduğun duygusal bağ tamamen hayali ve tek taraflı. bende eskiden çok psikopattım bu konuda. sinirden ağladığımı falan bilirim maçlarda, kaç kere elimi yaraladım sağa sola vurmaktan. bi kere tribünde öyle çıldırdım ki sinirden az kalsın kavga ediyordum çevremdeki adamlarla. şimdi geriye bakıyorum da ne kadar zavallıymışım hakkaten. spor tribalismi tamamen insaları oyalamak ve dikkat dağıtmak için icat edilen bir mekanizma. ultraslan protesto için yürüyecekmiş. lan boş oğlu boş herifler, ülkede neler oluyor, aleyhimize yasalar çıkıyor, haksızlıklar vs. halk da tık yok. futbolda haksızlık oluyor herkes ayaklanıyor, aylarca gündemi meşgul ediyor diğer önemli olan herşey unutuluyor. sosyal mühendislik böyle birşey işte. salın abi biraz. maç izlemeyi seviyorsanız gene izleyin, haberlere bakın arada filan. ama hayatınızda bu kadar merkezi bir yere koymayın. zamanınızı çok daha kaliteli ve verimli şekilde harcayabilirsiniz. sanane lan da diyebilirsin şimdi, ona bişey diyemem. wot'ed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 emanet said: ya masq hala fb şike mike bilmemne diyorsun. galatasaray sıçrayış yaptı diyelim, 10 sene ligi domine edip birinci oldu. sonra şampiyonlar ligi kupasını 20 sene arka arkaya kazandı. hatta uzaylılar insanlarla temasa geçti, onların da futbol takımları varmış. galaktik lige girdi gs, 20 sene de orda üst üste şampiyon oldu. galaksinin şampiyonu oldu. ee? senin eline ne geçti? harcadığın bu kadar enerji, zaman, duygusal yoğunluk sana ne olarak geri döndü? lise bittiğinde fanatizmi bırakmanız gerekiyordu abi napıyorsunuz koca adamlar oldunuz ya. kafanı çok daha başka şeylere yorabilirsin ve sana getirisi de olur, fanatizmin aksine. kendini takımlarla niye özdeşleştiriyorsun en başta? takım kazandığı zaman kendin kazanmış gibi seviniyorsun, kaybettiği zaman aynı şekilde. sen bir bireysin abicim, kendi başarılarınla ve uğraşlarınla özdeşleşmen lazım, seni skine bile takmayan bir futbol takımının değil. sen o futbol takımının gözünde tribünde bağırıp karşı takımı baskıya alan, bilet ve ürün alıp para kazandıran bir araçsın sadece, başka birşey değil. senin zihninde kurduğun duygusal bağ tamamen hayali ve tek taraflı. bende eskiden çok psikopattım bu konuda. sinirden ağladığımı falan bilirim maçlarda, kaç kere elimi yaraladım sağa sola vurmaktan. bi kere tribünde öyle çıldırdım ki sinirden az kalsın kavga ediyordum çevremdeki adamlarla. şimdi geriye bakıyorum da ne kadar zavallıymışım hakkaten. spor tribalismi tamamen insaları oyalamak ve dikkat dağıtmak için icat edilen bir mekanizma. ultraslan protesto için yürüyecekmiş. lan boş oğlu boş herifler, ülkede neler oluyor, aleyhimize yasalar çıkıyor, haksızlıklar vs. halk da tık yok. futbolda haksızlık oluyor herkes ayaklanıyor, aylarca gündemi meşgul ediyor diğer önemli olan herşey unutuluyor. sosyal mühendislik böyle birşey işte. salın abi biraz. maç izlemeyi seviyorsanız gene izleyin, haberlere bakın arada filan. ama hayatınızda bu kadar merkezi bir yere koymayın. zamanınızı çok daha kaliteli ve verimli şekilde harcayabilirsiniz. sanane lan da diyebilirsin şimdi, ona bişey diyemem. wot'ed düz adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 su ustteki videodaki arkadaslardan bu forumda varmi ? yok diyin ne olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 var var, olmaz mı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar