Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet projesi ön araştırma anketi

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

Selamlar beyler,

İkinci el üzerine bir internet projesi geliştirdik ki workshoplu/yarışmalı bir yerde baya kaliteli bi jürinin(paypal,microsoft vs) önünde 4.lük ödülü(mention) aldı zaten ödüllerde cash vs yoktu amaç projelerin geliştirilmesiydi neyse, bir sonraki aşama için bazı şeyleri onaylamak, geliştirmek vs. için bir anket yapmamız gerekiyor. Baya kısa bir anketimiz var 5 dakikanızı almaz anket doldurursanız çok mutlu olucam :)

http://www.surveymonkey.com/s/MYVLBLF

not: max 100 kişi doldurabiliyor olur da sınıra dayanırsa anketin aynısından yapıp ikincisini linklerim
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha abi arada çok ince ince işler var yok ilan ücreti, yok kredi kartını ver, yok ürünün fotoğraflarını çek janjanlı, yok ilan sayfası hazırla, yok ürün ikinci el fiyatını bul, yok alıcıyla pazarlık yap ürünü bir şekilde ulaştır vsvs... bu tarz vakit/nakit kayıplarını üstlencek bir sistem üzerindeyiz bakalım :D
Sosyal ağlarda paylaş

Workshopta bi deneme sürümü istediler googleform tutmadı, site üzerinden basit bir form açtık bakalım millet doldurcak mı tarzı sosyal ağda yayarak üç-beş döndüler site de sırf sunumda kullanılmak/hani millet formu nerede doldurdu göstermek için en basitinden hazırlandı tabiki de böyle olmayacak özellikle güven konusunu aşabilmek için baya kurumsal, ciddi görünümlü ve çok basit kullanımlı bir site peşindeyiz bakalım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dönen feedbacklerden birine cevap veriyim bu arada ürünü daha bize yollamadan önce satacağımız fiyat üstünde görüş birliğine karar vericez daha doğrusu bunu site çok tatlı göstericek bi özellik üzerinde çalışıyoruz, yani bize yollarken ürünün 1000tlden satılıp size de 900tl nin geleceği gibi bir bilgi olacak(ve 1000den 2 haftada, 900den 1 haftada satarız gibi bilgilendirileceksiniz) yani alıp da 1000tl lik ürünü 600e satmış gibi göstermeyeceğiz :)

Bu arada sitenin hedef kitlesi ticari amaçlı ikinci eli kullanan değil de baya baya casual kullanıcıyı, bilgisizi, vakti olmayanı, üşengeci hedef alıyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten bu anket patiye özel açıldı maksimum 100 kişi doldurabildiği için farklı yerlere farklı linkten açıyoruz anketi dolarsa tüm linkler patlamasın diye, yani farklı ortamların farklı nabzını tutuyoruz :)

HocaEfendi said:

doldurdum güzel bişeye benziyor da..sıfır ürün satmayacakmısınız.
yani elimde kendı ürettiğim yada alıp sattığım bi ürün var ne olacak.--canlı hayvanda satacakmısınız (2nci el olmaz ama benim ürettiğim canlı hayvan)sahibindende ilanı yasak bu arada.

Tabi sıfır, kişinin satmak isteyip satamadığı veya nerede satacağını bilmediği ürünler de olabilir ancak ilk olarak teknolojik ürünler diye yola çıktık açıkcası çünkü değişim çok hızlı yani bugün iphone4 ü olan yarın 5 çıkınca değiştiriyor, bu tarz ürünleri satışa koyduğunda satış süreleri de çok kısa ve açıkcası en iyi bilgili olduğumuz pazar burası ama işte bu anketteki "Bir ürününüzü satmak istiyor musunuz? varsa belirtin" kısmı insanların satmayı düşündüğü diğer ürünleri görmemiz için koyduk, böylece hangi pazarlarda bilgi sahibi ekip arkadaşlarıyla başlayacağımızı kararlaştıracağız
mesela;
DarKRideR said:

hacı ben gitarı satmak istiyorum da aylardır pati ve dh dışında hiçbir yere ilan koymadım üşengeçlikten, alın satın ilk müşteriniz olayım asdfsd

Mesajından önce de birkaç gitar, amfi isteği geldi hemen bu konuda detaylı bilgili ekip arkadaşlarıyla görüşmeye başladık.
---
Bu tarz çok fazla dağılmadan belirli marketler belirlerip önce oralardan girmeyi düşünüyoruz çok dağılmadan, yine bu marketlere girmek kolay gözüküyor şu an çok kafa patlattığımız kısım insanların güvenip ürününü teslim edebilmesi bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...