Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Roaccutane

ad3m

Öne çıkan mesajlar

Sırtımda ne yaparsam yapayım beni yalnız bırakmayan sivilcelerim için doktor bu sayko ilacı verdi.İmza olayı kıllandırmıştı da prospektusu görünce bildiğin tırstım lan haha.

11. günüm dudaklar gg ve dudak çevresi + burun kenarları bildiğiniz pütür pütür dökülüyor ve çok acı verici şekilde.
6 ay dedi doktor abla kullanacağımız zaman aralığı için bir lipstick birde 50ph+ bi krem verdi.

Aynaya bakmaya korkar oldum inanılmaz deri döküyorum yukarıda belirttiğim bölgelerden ayrıca o kadar kuruki ne yaparsam yapayım etki 15-30 dk arası sürüyor.Yine kullanmış bir arkadaş o bölgeler için bepanthene önerdi gerçektende nemli tutuyor fakat bir sakatlık yapar mı?

Daha önceden bu ilacı kullanmış yada en azından ne olduğunu bilen arkadaşlar bu bahsi geçen durum vücudun ilaca tepkimesi-alışma süreci mi? Yoksa 6 ay bu çileyi çekecek miyim?

Çok ağırmış be :/
Sosyal ağlarda paylaş

daha az bu, dudaginin catlayip kanadigi donemler de gelebilir sdf

bu ilactan asiri cilt kurumasi herkese olan birsey. ama intihar edersin pipin duser gibi seyler az olan seyler. ha bi de doktorun kan testi yapmistir umarim sana. hatta kullandigin sure icersinde de yapmasi lazim sanirim.

kisiden bagimsiz olarak kesin cozum getiren tek ilac bu. digerleri her zaman ise yaramayabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dudak kuru ama lipstick sağolsun fazla sıkıntı yok velakin dudak çevreleri (çeneye doğru ve yanaklara doğru geniş bir alan) dökülüyor ve acılı 5 dk güneşe çıktım kıpkırmızıyım ahah.
Şu jele bakayım bari 15 dk nemlendirmezsem çok sorun oluyor :/
Sosyal ağlarda paylaş

yanlis hatirlamiyorsam birakana kadar devam ediyor. ama ben mallik edip basta dudak kremi kullanmamistim birgun hamburger yemek icin agzimi actigimda dudak kenarlarimdan catir diye bir ses geldi kanla beraber sdf ondan beri kullandim o zaman cok kotu olmuyor. ama deri kurulugu hep devam ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bence o sizle alakali yav placebo efektine baglamisinizdir heheh
kiz garip davraninca tabi ilaci suclamak kolay hehe

ben oss doneminde (lise 2-3 arasi) almistim tirnak kadar degismedi psikolojim

Bende öss dönemi 6 ay kullandım bu ilacı. Psikolojimde hiçbir değişme olmadı aksine mutlu oldum sivilcelerim geçicek die.

Cildindeki o dökülme hep devam edicek ama umursamamyı ögrenceksin. Bide ben 6 ay kullanmama ragmen yüzümdekiler geçti ama sırtımdakiler geçmedi umarım sende işe yarar
Sosyal ağlarda paylaş

Çok yakın iki arkadaşım ve çevremden birçok insan kullandı ilacı. O soyulma ve kuruluk ne yazık ki tedavinin bir parçası yani aylar içinde hafiflemekle birlikte herkeste yaşanan zor bir süreçti. Dudaklarda çatlayıp kanamaya varan bir kuruluk oluyor genelde. Pek çok dudak balmı ve nemlendirici arasından en çok işe yarayanı The Body Shop' ın kenevirli dudak balmı oldu, bunun kremleri de var, renksiz ve nispeten kokusuz, parlama da yapmaz diğerlerine göre, oldukça da rahatlatır. Onun dışında alkol ve yağlı yiyecekler konusunda doktorun zaten uyarmıştır ama sakın hafife alayım deme uyarıları. Zaten belli zaman aralıklarında karaciğer fonksiyon testi yapacaktır gerekli görürse. Geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

selam, sırtında ne kadar sivilce çıkıyor diye sormaya geldim.

benim de var çünkü, dermatologa gittim bana bi ilaç verdi, üç gün kullanıyorsun 10 gün bırakıyorsun toplam üç defa. antibiyotik gibi bi şeydi sanırım. bi işe yaramadı sdfgfs. bi daha gidicem merak ettim, ama hani öyle çok fazla sivilcem yok diye sormak istedim.

he bi de imex sabunlar var eczanelerde satılıyor gerçekten işe yarıyor onu söyleyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim sivilcelerim omuz sonrası inanılmaz sık ve geniş bi alandalar yani fazlalar.Bu ilaç öncesi zaten denemeler yaptılar hatta roaccutane öncesi 4 ilaç aynı anda kullandım hiç bir işe yaramamıştı.Yani sanırım ilaçlı tedavide son nokta bu ilaç...
Şu döküntü işi canımı sıktı sadece şiddetli ve acılı olduğu için yoksa dudak kuruması pek salladığım bir durum değil.
Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar...
Sosyal ağlarda paylaş

cabot said:

Bende öss dönemi 6 ay kullandım bu ilacı. Psikolojimde hiçbir değişme olmadı aksine mutlu oldum sivilcelerim geçicek die.

Cildindeki o dökülme hep devam edicek ama umursamamyı ögrenceksin. Bide ben 6 ay kullanmama ragmen yüzümdekiler geçti ama sırtımdakiler geçmedi umarım sende işe yarar

aynen ben de öss dönemi kullandım bu ilacı. kaldı ki çok beyaz ve ince deriliyim. tek sıkıntım dudaklarım sürekli kuruyordu ve yanaklarım al al oluyordu. yok kafayı kırmışmış , yok depresyona sokuyormuş bunlara inanmayacaksın abicim. roaccutane kullanıp da kafayı çizen veya kronik mutsuz olan adam varsa dermatologdan önce psikoloğa gitsin.
kolestrolü arttırdı bende sadece. ama sonrasında da sivilce filan hak getire. çok rahatlıyorsun cilt konusunda. yaşam kaliten artıyor bir anlamda.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeto said:

aynen ben de öss dönemi kullandım bu ilacı. kaldı ki çok beyaz ve ince deriliyim. tek sıkıntım dudaklarım sürekli kuruyordu ve yanaklarım al al oluyordu. yok kafayı kırmışmış , yok depresyona sokuyormuş bunlara inanmayacaksın abicim. roaccutane kullanıp da kafayı çizen veya kronik mutsuz olan adam varsa dermatologdan önce psikoloğa gitsin.
kolestrolü arttırdı bende sadece. ama sonrasında da sivilce filan hak getire. çok rahatlıyorsun cilt konusunda. yaşam kaliten artıyor bir anlamda.

Şu cehalete bak ya. Tam bir yetoluk örneği.

Antidepresan ilaçları nasıl beyindeki kimyasal reaksiyonları etki ediyorsa, roacccutane'de pek çok insanda depresan etkisi yapıyor.

Bişi olmaz ya psikoloğa git demekle olmaz. Psikolog zaten ilaç yazma yetkisi olan, kan testi filan yapabilen bir meslek değil ki. Kelalaka.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha ben görmemiştim bunu ya.İlacı yapan firma bile Yeto'dan cahil prospektüse sallama bilgiler eklemiş salaklar.

said:

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
Ruhsal problemler
Seyrek etkiler (Her 1000 hastanın en fazla 1 tanesini etkileyebilir)
• Depresyon ve ilgili bozukluklar. Bunun işaretleri; üzgün ve boş ifade, ruh değişiklikleri,
endişe (anksiyete), ağlama nöbetleri, hırçınlık, mutsuzluk, sosyal veya spor aktivitelere
olan hevesin kaybedilmesi, aşırı veya çok az uyuma, kiloda veya iştahta değişiklikler,
okul veya iş performansında azalma veya konsantrasyon sıkıntısını içerir.
• Varolan depresyonun kötüleşmesi.
• Sert veya saldırgan olma.

kaynak : http://www.iegm.gov.tr/Folders/KubKT/Ruhsatl%C4%B1%20%C3%9Cr%C3%BCnler-2%20%C5%9Eube%20M%C3%BCd%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC/20%20kt_4c311a6.pdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...