Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laptop ıslanmış hep bok olmuş

ucunbiri

Öne çıkan mesajlar

istanbulda ikamet edenler dün nasıl bir yağmur yağdığını bilirler zaten, bilmeyenler için; kuru halden ıslak dona 14 saniyede geçtim.

herneyse, laptop sırt çantamdaydı içine su girmiş sanırım ekranın iç tarafı hareli hareli olmuş böyle buğu gibi değil de bir değişik böyle bok gibi.

onun dışında bir sıkıntı yok gibi arada değişik sesler çıkartıyor, yan çevirince ekranın ordan 10-15 damla su geldi (alet yüzmüş resmen).

benim yapabileceğim bir şey var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

ben klavyeyi saç kurutma makinesi ile resurrect etmiştim. dene.(tu)

klavyelerde elektronik aksan minicik bir yerde orayada su gecirmezlik koruması yapıyorlar genelde.

devre paneli var tusların altında oda ıslak mendlle silindimi gayet iyi çalışıyor ne dökülürse dökülsün.
Sosyal ağlarda paylaş

elektronik aletlerde saf su döküldüğü zaman oksitlenme olmazsa %90 kurtarabiliyorsun.
kalorifer peteğine daya yada pirince yatır.
çalıştırmazsan laptopu kurtarma sansın artar.

içerideki nem oranıda önemli oldugu için en az 1 hafta kadar pirinc tedavisi uygulaman yararlı olur.

5 yıllık laptopu asırı ısınmadan dolayı gözden cıkardım zaten işime yaramıyor diye gpu fanına önce deodorant ve kolonyayı bastım ateşledim kıl tüy ne varsa cızırdadı, sonra suyu bastım içini dışını bir ettim kurutmaya aldım. şimdi banamısın demiyor.

ama bira kola gibi farklı unsur taşıyan maddeler yapıştıgı için devreler zarar görebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bir zemine pirinci yay, onun üzerine ince bir tülbent veya kağıt peçetenin tek katını serip laptopu üzerine koy.. taneler içeri kaçmaz böylece, nemi yokedersen kurtarma şansın artar.. yukarıda da yazılmış elektronik eşyalar ıslandığında onu mahveden o anki ıslanma değil bazen ilerdeki gizli korozyonlar oluyor..
Sosyal ağlarda paylaş

spompas said:

5 yıllık laptopu asırı ısınmadan dolayı gözden cıkardım zaten işime yaramıyor diye gpu fanına önce deodorant ve kolonyayı bastım ateşledim kıl tüy ne varsa cızırdadı, sonra suyu bastım içini dışını bir ettim kurutmaya aldım. şimdi banamısın demiyor.

oha çılgınmış yalnız bu ahah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...