Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Witch Doctor, Tartışma ve Build Paylaşım Başlığı

Gangren

Öne çıkan mesajlar

http://eu.battle.net/d3/en/profile/nepenthe-2129/hero/65054345

Bu da benim wd.

Yalnız gemlerim çok kötü, daha adam gibi grift de yapamadım.

Beklediğim 3 tane wep var, Furnace, The Gidbinn ve The Spider Queen's Grasp. Sonuncusu düştü gerçi de ancient wep lazım SuWong'u halihazırda canai'ye attığım için.

Btw kemer 15 tane fetish sychopant summonlıyor ve sürekli aktif oluyorlar. SuWong'dan gelen blob'larla birlikte her yan pet oluyor lel.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk çıktıgında 6 ay oynadım ros çıktıktan sonra hiç oynamadım
yeni sezonla basladım şimdi lvling aşamasındayım sdf
build falan hakgetire o weapon gem tier için guide falan var mı drop mu kasmak lazım group torment falan tam ambele oldum :3
bi tane gerge lazım suraya bilal'e analtır gibi anlatsın pls
Sosyal ağlarda paylaş

sdf, yazayım aklıma geldiği kadar.

Lvling, Gear vs.

İlk olarak levellamakla uğraşma. Pati'den birine ses et boostlasın 70'e 15dk falan sürüyor 0-70 kasmak. Çektiğin çileye yazık. Daha sonra paragon level kasmaya başlayacaksın zaten; yanlış hatırlamıyorsam quadratic olarak artıyor her bir paragon level için gereken exp.ler ve sonsuza kadar level alabiliyorsun.

Her neyse 70 olduktan sonra ilk yapacağın iş master'da (boostlanırken yerden topladığın gear yeter, 250k dmg. olmuştu bende) 2-3 tur atmak olsun. Bountyleri falan yap elinden geldiğince, bounty chest'lerinden legendary + recipe ve craft mat.ler hızlıca toplanabiliyor. Hali hazırda dolaşırken Act III'ten Canai Cube'ü almayı da unutma. Yeri yazıyor diablofans'ta falan, 2 dakikalık iş.

Az biraz bir şeyler toplayınca clandan (pati'de olduğunu varsayıyorum) bir partiyle (wd olsun) torment 1-2 falan yardırmaya başla ufaktan. Grupsuz oynamanın pek bir esprisi yok, gelen exp. magical find. falan bayağı artıyor grupla oynarken. Eğer o anda clandan takım çıkmıyorsa public'ten rift seçeneğini seçip riftlere gir. Artık rift için keystone vs. gerekmiyor. Gelen bloodshard'larla öncelikle set itemları çek. Çıkan tüm set itemları biriktir.

Helltooth setini tamamlamadan önce bayağı iş yapan ve çok kolay toplanan combo var; Zunimassa + helltooth + arachyr setlerinin 2 set bonus'uyla oynuyorsun. Buildi elindeki itemlara göre yaparsın. (Bu noktada t6 rift dönersin public'te rahatça, dönemesen de git yancılık yap, anlamıyor millet sdf)

Neyse helltooth setini 200 paragon lvl olana kadar (10-12 saat falan sürüyor sanırım) toplarsın zaten. Ondan sonra benim profilimdeki buildi yaparsın. Olay çok basit, mana ve int buff için soul harvest sürekli up duracak. Wall of deathleri açıp pirhando ile mobları WoD'un üstüne toplayacaksın, bu sırada da Acid Cloud + Spider Corpse spamleyeceksin mümkün mertebe.

Canai's Cube

Canai's Cube oyuna bayağı bir hareket getirdi bence; bir çok özelliği olsa da getirdiği en büyük yenilik özelliği olan itemları consume ederek özelliklerini permanent olarak kullanabilmemizi sağlaması. Atıyorum Furnace %50 elite dmg. veren bir 2-handed mace, biz Canai'de
Furnace'i consume ederek o buff'ı alabiliyoruz equip etmesek de. Ve işin güzel yanı bunlar kalıcı ve consume ettiğimiz item'lar arasında istediğimiz zaman geçiş yapabiliyoruz.

Diğer özellikleri;

Rare item'ları legendary'e upgrade etmek
Set item'ları dönüştürmek (head'i feet'e çeviriyoruz mesela)
Düşen legendary'leri reroll'lemek
Craft Mat'lerini dönüştürmek
Gem'leri dönüştürmek
Item'ların level req.lerini silmek (gereksiz lel)

Grift, Legendary Jewel ve Ancient Legendary

70 olduğunda hemen farkedeceğin üzere setleri tamamlamak, item düşürmek ve ortalama bir gear sahibi olmak çok kolay. Ben mesela daha 200 paragon level bile değilim ama Furnace hariç tüm gerekli itemlar düştü. Fakat şöyle bir şey var ki oyun daha yeni başlıyor bu aşamada.

Oyuna greater riftler, legendary jewel'lar ve ancient legendary itemlar geldi. Leg. Jewel'lar grift'lerden düşüyor ve level'lamak gerekiyor. Grift yaptıkça jewel'ına 3 level verebiliyorsun ve jewel'ın levelini arttırmak için daha yüksek levelda grift bitirmek gerekiyor. Grift'lere de normal riftlerin bosslarından düşen grift keystone'larla ulaşılabiliyor ancak.

Özetle rift yapacaksın, grift'e girmek için keystone düşüreceksin, daha sonra grift'ten düşen legendary jewel'ları ring ya da amuletine equip ederek (bir tek bu slotlara equip edilebiliyorlar) level'layacaksın.

Bir de ancient legendary item'lardan bahsetmiştim. Bunlar da oyunun kaymağı işte. Düşen bir legendary normal de olabiliyor, ancient de; ancient item'ların statları aşağı yukarı %25 oranında daha yüksek oluyor. Düşmeleri için yapacağın özel bir şey yok, tamamen şans. Normal diff.'te de düşebilirler t10'da da.

Oyunun şu anki olayı en iyi gearı toplayıp, jewel'ları yeterince level'lamak ve en yüksek Grift'i yaparak ladder'a girmek üzerine kurulu. Gear hemen kasılıyormuş, oyun hı diyince bitiyormuş gibi görünse de sonu yok. Ayrıca Canai's Cube ve yeni setler bir çok farklı build'i denemeyi mümkün hale getiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada senin bıraktığın dönemdeki oyunla şimdiki oyunun alakası yok. Her şey çok daha hızlı oluyor ve bir çok şey var. Ben ilk başta RoS'un başında bıraktın sandım.

Sen muhtemelen Scenario Mode'un ve Adventure Mode'un farklı olduğunu bile bilmiyorsundur :> Yukarıda anlattıklarımın hepsi scenario mode için geçerli.

Kısaca temel terimleri de açıklıyım sana :P

Adventure Mode: 70 olduktan sonra burada takılacaksın; bounty'ler, rift'ler falan hep burada.

Bounty Quests: Ad. mode'a girdiğinde haritada questler göreceksin, o mekana teleport olup questleri yapıyorsun, 5 questi de bitirince sana bounty cache veriyor. Bunu açtığında içinden itemlar, recipe'lar, craft mat.ler falan düşüyor.

Rift: Town'da kocaman bir taş farkedeceksin, bu taşa tıklayarak rift açabiliyorsun. Rift dediğim şey dümdüz mob kestiğin kat kat map'lerden ibaret. Mob keserek sağdaki bar'ı dolduruyorsun. Bar dolunca da boss geliyor, onu kesiyorsun. Grift farmlamaya başlamadan önceki en iyi item farmlama yöntemi rift kasmak. Public'ten ya da party'le gir riftlere.

Grift: Bir üst postta yazdığım olay.
Sosyal ağlarda paylaş

Wd baya baya keyifli olmus in-geom fire wall build ile t10 3-4 dk da bitiyor. grift solo ve grup olarak zevkli olmus. farklı build ve setlerle 60+ grift yapılabiliyor illa tek kombinasyona mahkum etmemişler. ilk defa wdyi bu sezon oynadım d3 başından beri ara ara oynayan birisi olarak hoşuma gitti tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

olorin84 said:

Wd baya baya keyifli olmus in-geom fire wall build ile t10 3-4 dk da bitiyor. grift solo ve grup olarak zevkli olmus. farklı build ve setlerle 60+ grift yapılabiliyor illa tek kombinasyona mahkum etmemişler. ilk defa wdyi bu sezon oynadım d3 başından beri ara ara oynayan birisi olarak hoşuma gitti tavsiye ederim.

yeni çıkan tavuk seti çok zayıf helltooth'a göre. solo olarak maks 50 görürsün o da conduit, power falan hepsi çıkacak. helltooth şu an en iyisi. zunimassa falan da bakmak lazım hiç ona bakmadım. o da dertli birsürü item istiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Soloda 60 civarları başlıyor sorun her donduğunda pauselayarak falan bir şekilde halletmek mümkün. Grupta ise direkt ızdırap bütün grubu laglıyor.

Acid cloud yerine zombie bears kullanmak biraz azaltıyor ama bitirmiyor asıl sorun fire wall o da bütün viable buildlerde şart. Grup için supportta sorun yok ama o da çok tercih edilmiyor barb/monka göre.

Örnek olarakta durum şöyle.

Sosyal ağlarda paylaş

Makine ya da bağlantıyla ilgisi yok artan mob hplerinin dotlarla etkileşimi yüzünden oluyor gruptaki herkesi etkiliyor. Başka classlarda da mevcut ama o buildler zaten yüksek grde kullanılmadığı için sorun olmuyor.

Solo oynuyorsan sorun olmayabilir çok yüksek düşünmüyorsan 60'lardan önce hissedilmeye başlasa da çok sıkıntı değil ama grupla takılıyorsan tavsiye etmem kasmanı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...