Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aral'da Diablo 3 önsipariş indirimi...

Liebe

Öne çıkan mesajlar

Ondskan said:

Digital ve retail versiyonları arasındaki fiyat farkının neden oluştuğunu bilen var mı ? Ambalaj, kutu, cd derken retail daha pahalı olması gerekir gibi geliyor ilkten ama bunun için ayrı bir vergilendirme gibi bir şey varsa bilemiyorum tabi.

59.99 $ retail 59.99 € digital sanki "digital'in sonuna da € koyun basın gitsin" demişler izlenimi veriyor, Türk olunca böyle anlıyorum tabi doğal olarak. 00:00'dan sonra login ayrıcalığı için olabileceği de gelmedi değil aklıma.

çünkü digital versiyonu ile retail versiyonu aynı fiyat veya çok az fiyat farkı ile satışa sunulursa retail satışları çok düşer. O zaman hiçbir firma stok yapmaz sonra yapımcı ve dağıtıcı ile büyük mağazalar papaz olur.

Digital sürümden elde edilen karın büyük kısmı yapımcı ve yayıncıya kalıyor ama retail kutular için bu çok geçerli değil. o işten para yiyen bir sürü ara eleman var.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

Ondskan said:

Digital ve retail versiyonları arasındaki fiyat farkının neden oluştuğunu bilen var mı ? Ambalaj, kutu, cd derken retail daha pahalı olması gerekir gibi geliyor ilkten ama bunun için ayrı bir vergilendirme gibi bir şey varsa bilemiyorum tabi.

59.99 $ retail 59.99 € digital sanki "digital'in sonuna da € koyun basın gitsin" demişler izlenimi veriyor, Türk olunca böyle anlıyorum tabi doğal olarak. 00:00'dan sonra login ayrıcalığı için olabileceği de gelmedi değil aklıma.

çünkü digital versiyonu ile retail versiyonu aynı fiyat veya çok az fiyat farkı ile satışa sunulursa retail satışları çok düşer. O zaman hiçbir firma stok yapmaz sonra yapımcı ve dağıtıcı ile büyük mağazalar papaz olur.

Digital sürümden elde edilen karın büyük kısmı yapımcı ve yayıncıya kalıyor ama retail kutular için bu çok geçerli değil. o işten para yiyen bir sürü ara eleman var.

yet, retail sürüm daha ucuz
Sosyal ağlarda paylaş

e tamam işte o yüzden daha ucuz. öbür türlü olsa digital versiyonu alacak insanlar bu sefer retail satışları düşecek diyoruz.

retail daha pahalı olsa doğal olarak digitale yönelecek insanlar. digital versiyonu alırken headstart satın alıyorsun bukadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

dijitalin amacı kutu, taşıma, paketleme, vs iş gücünü eleyip fiyatın daha düşük olmasını sağlamak ama steam falan sağolsun artık yeni oyunların dijitali retailinden daha pahalı oluyo eskilere dijital %90 indirim bassa bile. retail artık rekabet edemediği için düştü fiyatları.

ben halen bir oyunun fiyatı aynıysa retailini tercih ederim. ki burda retail çok daha ucuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...