Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hemşireler Doktor Olabilecek !!


guksot

Öne çıkan mesajlar

said:
Avrupa ve Amerika’da uygulanan hemşirelerin reçete yazma ve muayene edebilme hakları Türkiye’dede uygulanmaya başlanıyor.

Yasayla AB ülkelerindeki modele uygun olarak sağlık meslek lisesi ve fakulteleri mezunlarına doktor olabilme hakları veriliyor.

Doktor eksikliğide göz önünde bulunduran hükümet Lisans mezunu hemşirelerin 1 yıl, y.o mezunu hemşirelerin 2 yıl, lise mezunu hemşire ve sağlık memurlarınının 3 yıl eğitimden sonra sadece pratisyen hekim ve aile hekimi olmasının yolunu açtı. Yasa Nisan ayında TBMM ye gelerek yasalaşacak.

Yasayla hemşire statüsünde çalışan sağlık personeli gireceği sınav neticesinde Doktorluk fakultesi adı verilecek Fakultelere girmeye çalışacak yalnız mezun olanlar sadece pratisyen hekim olabilecek


Süperlan ben mezun olunca 20 lik hatunlarla meslektaş olucam desene :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dedikleri gibi Avrupa ve Amerika'da uygulanan bir sistem. Diğer hemşirelerden daha eğitimli oluyorlar. Hatta kimi uzmanlık dalları (anestezi) artık hemşirelere bırakılıyor bunun için de master düzeyinde eğitim alıyorlar hemşireliğin üzerine.

Saçma sapan işler, oy avcılığı demeden önce biraz kafanızı ülkeden çıkarın. Dünyadaki emsallerini görün. Her şeyde olduğu gibi dünya standartları söz konusu olunca neden uzaydan gelmiş muamelesi yapılıyor bunu hiç anlamıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika'da uygulanan sistem dediğiniz şeyin uygulanabilirliğini anlamak için Amerika'da ne yapıldığına bakmanız lazım. Doktor çıkmanız için orada lisans seviyesinde bir programdan mezun olunması ve ondan sonra doktorluk eğitimine başlanması gerekiyor. Öyle olunca doktor çıkmıyor kolay kolay. İşinde uzman doktora yardımcı sınıflar yaratmışlar bunun üzerine. Mesela bir itfaiyeci belli bir deneyimin sonrasında tıp eğitimi alarak travma uzmanı olabiliyor(hemşirelerin güzel hatrına özel bir uygulama değil yani). Fakat bu sınıflar doktorların yerini peşkeş çekmek, doktorluk kadrolarını dolduramayan imamlar için kolay yol bulmak için açılmıyor. Doktorların sınırlı olması sebebiyle uğraşmamaları gereken işlerle vakit kaybetmemeleri, kendi uzmanlıklarının gereğini yapabilmeleri için açılıyor.

O yüzden x ülkesinde uygulanıyor diyerek mantıklıymış gibi göstermeden önce bu uygulama doktorlara bir maduriyet getiriyor mu, iş yüklerini hafifletiyor mu, birilerinin akrabasına kıyak olsun diye kadro açılabilir mi gibi bir çok konunun düşünülmesi ve cevaplandırılması gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

emanet said:

throine bi topic de savunma hükümeti değişiklik olsun. insanın kendine böyle küçük süprizler yapması güzeldir.

dünyanın gelişmiş ülkelerinin vatandaşlarından neyim eksik ki böyle bir hizmete karşı çıkacağım? böyle bir icraate evet derim.

istemezükçü değilim ben senin gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Karea said:

throine

olm parayla tutsalar, git her forumda her topakta hükümeti tut deseler

valla senin gibisini bulamazlar lan

iyi olan icraat kimden gelirse desteklerim. ama bazıları gibi sırf akp yapıyor diye her şeye bok atmam.

yıl 2012 olmuş "AKP mi yapıyor? o zaman istemezük" kafasında insanlar var hala.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...