Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Moleküler Gastronomi


Wolas

Öne çıkan mesajlar

Moleküler gastronomiyle alakası yok uzaktan yakından o koyduğunun.. Garnishing yada süsleme diyebiliriz ama.

tip: o şekle yumurtayı sokmadan önce şalgam suyu (pembe oluyor yumurtanın rengi) yada benzeri renkli meyve/sebze suyunun içinde bekletirsen(1-2 saat), yumurta o rengide alıyor daha güzel sonuç elde edebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

haşladıktan sonra yumurtanın kabuğunu soyup şalgam suyunun içerisinde bekletiyorsun. tam pembe olmasada açık mor/pembemsi bir rengi oluyor diyeyim. tam pembe istersen pastacılıkta kullanılan gıda boyaları var. 'bayrak kırmızısı' diye geçen kırmızı gıda boyasını suyla açıp içerisinde bekleterek daha iyi renk alman mümkün. ama gıda boyası sonuçta.. ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. genede kullanırım dersen eminönünde falan pastacılık malzemeleri satan yerlerde envai çeşidi var. 1 saat civarı bekleteceksin bu arada yumurtayı. fazla bekletirsen sarısına kadar işliyor. pek güzel gözükmüyor sarısı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yumurtayı haşladım sonra kabuğunu soydum şalgamın içinde 1 saat beklettim ondan sonra yumuşamış olacak ve resimdeki adımları izleyebilicem fakat resimdeki gibi sabit durması için o sıkıştırma işlemini ne kadar tutmam gerekir ? şalgamın içine bekletince tadı nasıl olacak ?

adam orda beybeyaz yapmış o nasıl yapmış bulucam dövecem adamı niye yapmış lan böle bişi :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wolas said:

yumurtayı haşladım sonra kabuğunu soydum şalgamın içinde 1 saat beklettim ondan sonra yumuşamış olacak ve resimdeki adımları izleyebilicem fakat resimdeki gibi sabit durması için o sıkıştırma işlemini ne kadar tutmam gerekir ? şalgamın içine bekletince tadı nasıl olacak ?

adam orda beybeyaz yapmış o nasıl yapmış bulucam dövecem adamı niye yapmış lan böle bişi :D


şimdi amacın ne olacak yumurtayı o şekle sokarak o önemli. yemek içinse salla renklendirme işlemini, tadı tabikide normal yumurtadan farklı olacak. sadece tabak süsleme içinse veya salata gibi birşeyin içerisine koyacaksan ve baskın tat içeren sos (mustard vinaigrette gibi) içeriyorsa şalgamın tadını alamazlar yumurtadan merak etme.

yumurta zaten haşlanınca yumuşak halde oluyor. özel bir işleme tabi tutmana gerek yok. düzeneğin içine koy fotodaki gibi, arada bir çıkart bak şeklini almışmı diye.

ben salatada kullanmıştım. yapım aşamasında alt kısıma koyacak elastik bişey olmadığı için ' V ' şeklinde metalin içerisine koyup üzerine çubuk ve ağırlıkla halletmiştim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yumurtayı sabah kahvaltısında yapıp yediricem bu yüzden tadının bozulmaması lazım . ha baktım olayı aştım kolayca yapıyorum her yere bu sekilde servis yaparım.

yumurtada protein olduğu için yumurtadan sonra çok enerjik sevişilir :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...