Wolas Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Araştırdım moleküler gastronomiye giriyormuş yapabilen tipi benzemesede şekil veren olursa anlatsın
Undisclosed Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Moleküler gastronomiyle alakası yok uzaktan yakından o koyduğunun.. Garnishing yada süsleme diyebiliriz ama. tip: o şekle yumurtayı sokmadan önce şalgam suyu (pembe oluyor yumurtanın rengi) yada benzeri renkli meyve/sebze suyunun içinde bekletirsen(1-2 saat), yumurta o rengide alıyor daha güzel sonuç elde edebilirsin.
Wolas Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 pişirmeden kabuğuyla şalgam suyunun içinde beklettikden sonra resimdeki uygulamayı yapıpmı pişiricem nasıl yapıcam
imamizer Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 şu diş macunu reklamı vardı hani. sirke bekletiyorduk yımırtayı. sonra kabuğu yumuşuyordu. o olayla yapılır.
Undisclosed Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 haşladıktan sonra yumurtanın kabuğunu soyup şalgam suyunun içerisinde bekletiyorsun. tam pembe olmasada açık mor/pembemsi bir rengi oluyor diyeyim. tam pembe istersen pastacılıkta kullanılan gıda boyaları var. 'bayrak kırmızısı' diye geçen kırmızı gıda boyasını suyla açıp içerisinde bekleterek daha iyi renk alman mümkün. ama gıda boyası sonuçta.. ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. genede kullanırım dersen eminönünde falan pastacılık malzemeleri satan yerlerde envai çeşidi var. 1 saat civarı bekleteceksin bu arada yumurtayı. fazla bekletirsen sarısına kadar işliyor. pek güzel gözükmüyor sarısı.
Wolas Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 yumurtayı haşladım sonra kabuğunu soydum şalgamın içinde 1 saat beklettim ondan sonra yumuşamış olacak ve resimdeki adımları izleyebilicem fakat resimdeki gibi sabit durması için o sıkıştırma işlemini ne kadar tutmam gerekir ? şalgamın içine bekletince tadı nasıl olacak ? adam orda beybeyaz yapmış o nasıl yapmış bulucam dövecem adamı niye yapmış lan böle bişi :D
forgiver Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 lan bende kurabiye sandım, yumurtaymış, oyunumuş ne iğrenç insanlarsınız
forgiver Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 ayrıca beyazını boyacağına sarısını kırmızıya boya
Undisclosed Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Wolas said: yumurtayı haşladım sonra kabuğunu soydum şalgamın içinde 1 saat beklettim ondan sonra yumuşamış olacak ve resimdeki adımları izleyebilicem fakat resimdeki gibi sabit durması için o sıkıştırma işlemini ne kadar tutmam gerekir ? şalgamın içine bekletince tadı nasıl olacak ? adam orda beybeyaz yapmış o nasıl yapmış bulucam dövecem adamı niye yapmış lan böle bişi :D şimdi amacın ne olacak yumurtayı o şekle sokarak o önemli. yemek içinse salla renklendirme işlemini, tadı tabikide normal yumurtadan farklı olacak. sadece tabak süsleme içinse veya salata gibi birşeyin içerisine koyacaksan ve baskın tat içeren sos (mustard vinaigrette gibi) içeriyorsa şalgamın tadını alamazlar yumurtadan merak etme. yumurta zaten haşlanınca yumuşak halde oluyor. özel bir işleme tabi tutmana gerek yok. düzeneğin içine koy fotodaki gibi, arada bir çıkart bak şeklini almışmı diye. ben salatada kullanmıştım. yapım aşamasında alt kısıma koyacak elastik bişey olmadığı için ' V ' şeklinde metalin içerisine koyup üzerine çubuk ve ağırlıkla halletmiştim.
fede Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 abi yumurtayla kalp şekli mi yapılır. kalp şekilli bişeyden sonra sevişme olması lazım. yumurta kokusuyla sevişilmez
fede Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 ben varsayım yaptım ama bilemyiorum belki de sevişiliyodur. 24 senedir sevişmediğim için hatırlamıyorum pek
Wolas Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 ben yumurtayı sabah kahvaltısında yapıp yediricem bu yüzden tadının bozulmaması lazım . ha baktım olayı aştım kolayca yapıyorum her yere bu sekilde servis yaparım. yumurtada protein olduğu için yumurtadan sonra çok enerjik sevişilir :D
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 yumurta koku yapar yumurtayla romantızm olmaz
roket adam Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 ne? moleküler gastronomi mi? HAHAHAHHAAHH
HocaEfendi Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 kendinde yersen koku problemini çözersiniz :D tabi hararetle muhtemel olayın can alıcı yerinde gaz kaçağı meydana gelirse vay halinize. :D
Öne çıkan mesajlar