Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara'da nerede oturulur ?

sharky

Öne çıkan mesajlar

Yildizevler de swiss otel in hemen arkasinda
Ege Botanik
Ege Flora

ve cevresinde simdi adini hatirlayamadim 2 siteye de bakmanizi tavsiye ederim.
2 araclik otopark
min 120m2 cift banyolu, ankastre mutfakli,
haritadan gorulebilecegi uzere bolca guvenli yesil alan
tek kontrollu girisli , korumali site
ufak spor salonu
yuzme havuzu
tenis / basket sahasi
yuruyus yolu

tobb a yol 15-20dk surer. cok trafik oldugunda 30dk vb. Asagi yukari her gun gittigim yol.

hatta google maps linki vereyim;

http://maps.google.com/maps?q=39.875674,32.853563&num=1&t=w&vpsrc=0&ie=UTF8&z=18&iwloc=A
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:
Ha bir de Ankara şoförlerine sevgimi gönderiyorum buradan. İstanbul'da bu şekilde 15 dakika kullanan bir kişi direk kaza yapar. Bu kadar cesur olunmaz. Cesur olursun ama bazı kurallara uyarak cesur olursun. Buradakiler artık ne içiyorlarsa kafalar harika araba kullanıyor herkes. Tipik "yol vermemeliyim" modu var herkeste. Trafikte herkes yol vermezse o trafik kitleniyor zaten. Ama bunun farkına varabilmiş pek insan mevcut değil anladığım kadarıyla.

istanbul'a gittiğim zamanlar trafik çok rahat ve sakin geliyor hep. ankara'da diken üstündesin her an biri üstüne sürebilir vaziyette.
Sosyal ağlarda paylaş

Hakkaten zor olacak Ankara'ya alismak. Sehir halki nezaket namina zerre bir sey bilmiyor. Dumansiz sahanin altinda sigara icen guruh mu, kasada 6 li su sisesinin plastigini sokerek scannerda okutmaya calisan kasiyer mi, anlamsizca oglumu opmeye calisan insanlar mi daha insan, yoksa ben mi, supheye dusmeye basladim hakkaten.

Anlasilan izole bir hayat yasayacagiz su onumuzdeki 2 sene. Hakkaten ankara krosu falan derlerdi de, askerligi bile burda yaptim rastlamamistim. Insan yasama amaci ile sokakta gezince farkediyormus bu arkadaslari. Hindistan'in mutsuzu bir sehirmis megersem burasi.
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

Hakkaten zor olacak Ankara'ya alismak. Sehir halki nezaket namina zerre bir sey bilmiyor. Dumansiz sahanin altinda sigara icen guruh mu, kasada 6 li su sisesinin plastigini sokerek scannerda okutmaya calisan kasiyer mi, anlamsizca oglumu opmeye calisan insanlar mi daha insan, yoksa ben mi, supheye dusmeye basladim hakkaten.

Anlasilan izole bir hayat yasayacagiz su onumuzdeki 2 sene. Hakkaten ankara krosu falan derlerdi de, askerligi bile burda yaptim rastlamamistim. Insan yasama amaci ile sokakta gezince farkediyormus bu arkadaslari. Hindistan'in mutsuzu bir sehirmis megersem burasi.

Kalp kırdın abi şimdi =/
Sosyal ağlarda paylaş

sharky, emlakcıya de ki,

or-an da birde villaların oldugu sokaklar varmıs oralarda guvenlikli siteler vs varmıs bi sor bakalım.

park oran'dan daha ucuz yerler var.. kaliteli gene tabiki park oran kadar luks degildir.

ha sunu hesap etmen lazım ama, cuma cmtsi pazar, trafik cıldırtır seni dibindeki alısveris merkezi yuzunden.
Sosyal ağlarda paylaş

Alıştığımız ortamlardan uzaklaşınca aynı şey banada oluyor.. Mesela beysukent tarafında oturuyorum sana göre toplu konut gibi geliyor bana göre Türkiyede böyle başka bir semt yok :):)

Ankara yaşamaşı çok kolay bir şehir. Trafik yokken bir ucundan diğer ucuna 25 dk içinde gidebilirsin.. Gece hayatı için İstanbul daha iyi derler ama bu senin tarzına bağlı mesela pub kültürünü seviyorsanız Ankara istanbula 100 basar..

Yiyecek - içecek olarak İstanbuldaki aynı lezzeti, hatta çoğu yerde daha iyisini %40-60 arası daha ucuza yiyeceksiniz.. Spor salonları istanbuldan ucuz. Yani genel yaşam endeksine baktığınız zaman kazandığınız para ne olursa olsun Ankarada daha lüks bir hayat yaşayacaksınız :) Önemli olan bu lüksün keyfini çıkarabilmek..

Ev konusunda karar vermediyseniz.. Beysukentte Angora Evlerini tavsiye ederim.. Tobb binalarına yakın sayılır.. Şehir merkezine doğru trafik zaten tobb binalarını geçtikten sonra başlıyor yani olağanüstü bir durum olmadığı sürece trafiğe girmezsin.. Site sanırım Türkiyedeki en büyük sitelerden biri yaklaşık 1500 konut fln var -atıyorum kafadan-.
Sitenin tam karşısında migros, migrosun yanında ankaranın kaliteli spor salonlarından "Base Life Clup".. Çevrede kaliteli özel ve devlet okulları var. Çevrede büyüklü küçüklü birçok hastane var ama en yakın tam teşekküllü hastane Bilkent Köprüsünün ordaki Atatürk Hastanesi.. İşe giderken evden çıkıp hastanenin önünden geçmem 8-10 dk sürüyor..

Yine rstoran-bar-pub dolu var.. yani sosyalleşme bakımından çok rahat bir ortam.

Nedense kendimi emlakçı gibi hissettimm :)
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:

Gece hayatı için İstanbul daha iyi derler ama bu senin tarzına bağlı mesela pub kültürünü seviyorsanız Ankara istanbula 100 basar..

şurası hariç çok doğru demişsin =)

Archangel_ said:

istanbuldan gelen biri mi demiş bunları? abi istanbulda nerede oturuyordun sen? yol ortasında kalp krizi geçiren adamın yanından yürüyenlerin şehri istanbul...

off aynen. Ankara insanı yerine göre kro yerine göre yobaz gelebilir insana, ama en basitinden bi yol sorduğunda insan yerine koyar düzgünce anlatır, şarjın bitip telefonsuz kaldığında hiç tanımadığın biri "al kardeş acilse benden ara" der verir telefonunu vsvs. sharky abi galiba İstanbul'da da izole bir hayat yaşıyordu =)

he bi de tekrar söylüyorum Beştepe'deki yeni konutlara da bi bak bence
Sosyal ağlarda paylaş

Umitkoy, Konutkent, Koru ve Yasankent ( bura accik daha uzak) ev bakabilecegin yerler. Tam istedigin tarzda evde bulabilirsin, arac olduktan sonra hic bir sknti da cekmezsin, daha sessiz sakin arabaya atladin mi eglenmeye de gidebilecegin, bahceli terasli vs. Her cesit mekan da var.

Tobb ikiz kulelerine de yakin, trafigin de ters yonunde rahat edersin.

Bunun yaninda Mustafa Kemal mahallesi ve Bilkent'ten de ev bakabilirsin işe daha yakin olsun diyorsan ancak burada hem fiyatlar hem istedigin tarzda bahceli guzel ev var midir bilmiyorum.

Dikmen, Oran taraflari direk yalan zaten. Her gun ne o yol ne trafik cekilir, resmen eziyet olur.

TOBB da hangi firmaya geliyorsun? Cok ziyaret ettigim bir yer merak ettim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...