Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya Tiyatro Günümüz Kutlu Olsun

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

Birgün gelecek tiyatronun zilleri susacak, ışıkları sönecek ve perde bir daha üzerime açılmamasına kapanacak. Söz veriyorum sizlere, tüm dertlerinizi ben götüreceğim, kahkahalar sizlere kalacak
-Nejat Uygur

Ülkemizde, tiyatroya savaş açmış bir anlayış iktidardadır.
Savaş karşılıklıdır.
Türkiye tiyatrocuları direnecektir.
Yalnız olmadığımızı biliyoruz.
İzleyiciler, halkaları birleştirip tespih etme telaşını fark ettiğinde direnişe katılacaktır.

Yaşasın direnen Türkiye Tiyatrosu!
Sosyal ağlarda paylaş

hah zaten orada sıkıntı başlıyor. özelleri de olsa devletindir de, memurdur da...

mazeret yahu bunlar sadece. başka bir şey değil. "sıkıcıyız, ilgi çekme konusunu karı soymaktan öteye götüremedik ki bu da anlık ilgi çekmek, sürekliliği sağlayamamak demek bizim açıımızdan. demek ki yeni bir oyun planına, yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız varmış bizim. elimizdeki bir "ürün" ve bunu "satmamız" gerekiyor" demedikleri sürece daha çoooooook boş kalır salonlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bakanin agzindan: "Bakanlığımız tiyatronun ülkemizin her kesimine ulaşması noktasında gayretli çalışmalarını sürdürmektedir. Devlet tiyatrosu sahne sayımızı 35 yeni tiyatro sahnesi ile 58'e ulaştırmış bulunmaktayız. Yıl sonu itibariyle ise bu rakamın 60 olmasını hedefliyoruz. Özel tiyatrolarımıza sağlanan katkı ise günümüzde 3,5 milyona çıkartılarak yüzde 311,8 oranında bir artış sağlanmıştır. Desteklediğimiz özel tiyatro sayımız dün 59 iken, bugün artık 162 özel tiyatroya destek vermekteyiz."

Bu nasil savas acmak sevgili konuyu acan arkadasim?
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Bakanin agzindan: "Bakanlığımız tiyatronun ülkemizin her kesimine ulaşması noktasında gayretli çalışmalarını sürdürmektedir. Devlet tiyatrosu sahne sayımızı 35 yeni tiyatro sahnesi ile 58'e ulaştırmış bulunmaktayız. Yıl sonu itibariyle ise bu rakamın 60 olmasını hedefliyoruz. Özel tiyatrolarımıza sağlanan katkı ise günümüzde 3,5 milyona çıkartılarak yüzde 311,8 oranında bir artış sağlanmıştır. Desteklediğimiz özel tiyatro sayımız dün 59 iken, bugün artık 162 özel tiyatroya destek vermekteyiz."

Bu nasil savas acmak sevgili konuyu acan arkadasim?

adamlarin tiyatroya olan bakis acisi egitimle ayni.
bir senede 80 tane universite ac. EGITIM MUKEMMEL
tiyatro sahne sayisini 2 katina cikar. SANAT ASKI
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

elimizdeki bir "ürün" ve bunu "satmamız" gerekiyor" demedikleri sürece daha çoooooook boş kalır salonlar.

Hangi salon boş kalıyor bi söylesene ben görmedim. Devlet tiyatrosunun amacı bir şey satmak değildir ayrıca, kaldı ki gayet üst düzey oyunlar sahneleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

dasaaa said:

elimizdeki bir "ürün" ve bunu "satmamız" gerekiyor" demedikleri sürece daha çoooooook boş kalır salonlar.

Hangi salon boş kalıyor bi söylesene ben görmedim. Devlet tiyatrosunun amacı bir şey satmak değildir ayrıca, kaldı ki gayet üst düzey oyunlar sahneleniyor.

aynen kimseye birşey satmak zorunda değil. asıl satmaya çalışıyorsa orada kötü birşeyler var demektir.

devlet tiyatrolarına gittiğimde gerçekten işini düzgün yapmaya çalışan bir meslek grubu gördüğüm için mutlu oluyorum. sıkıntıları salonların boş kalması hiç değil ama ne tam bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
AKM'nin kapanmasına gerçekten kızamıyorum ben ama. Bazen konserler dinlemeye giderdim, en iyi şeyler geldiğinde olurdu bu genelde, ve salonun yarısından çoğu boş olurdu. Daha az popüler şeylerde nasıl olduğunu hayal edemiyorum.

AKM'nin kapanması gerici ya da sanat karşıtı bir düşünceden çok ekonomik bir karardı bence. Eleştirisi de böyle AKP sanat karşıtı diye yapılmamalı bu nedenle.

Devlet tiyatrosu Ankara'da çok güzel işliyor bu arada, İstanbul'da sorunlu o.
Sosyal ağlarda paylaş

bir amatör tiyatrocu olarak,
tiyatroya emek verenlerin hayatından sahnenin tozu eksik olmasın!..
tiyatro gününüz kutlu olsun :)

oldukça güzel ve başarılı devlet tiyatroları ve profesyonel / amatör gruplar var. medyatik olmuş absürt örneklerden gaza gelip bir sanatı trollemek çok saçma. Twilight var diye sinemayı, doğuş var diye müziği, sabri var diye futbolu kapamaya gerek yok di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...