Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 3 sene İktisat okuyup Hukuk'a geçtim. Başak okul okumadım liseden sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 harbi doğuda kaçak kullananların haturaası ödeyenlere kesiliomu? %90 fazlamı gelio ödeyenin faturası? 100 lira kullanıp 900 lira ödeyen kim merakederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 said: hicbirseyden anlamiyorsunuz dunyada petrole gelen zamlardan dolayi benzine zam geliyor, biz 10 senede benzine tek kurus zam yapmadik sadece fiyatlari guncelledik dunya petrol rezervlerinin gobeginde olup bide ustune petrolun gecis noktasi olmamiza ragmen abuk pasifikteki ada ulkelerinden daha pahalliya benzin kullanmamiz gecersiz bir arguman, o vergilerle duble yol yaptik cunki allah belanizi versin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Plaka said: E bu mantikla petrol fiyatinin dusuk oldugu ulkelerde sigara, yiyecek, toplu tasima vs. gibi seylerin bu ulkeden daha ucuz olmasi gerekir. Bir karsilastirma yapin bakalim. ooffff ahahahah bu konular sana göre değil abicim belli, boşver sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 yalnız ülkede plaka sığlığında kafa yapısına sahip o kadar çok insan var ki... Geçenlerde bir tanesi şu kim milyoner olmak istere çıktı işte, yeditepede siyaset okuyup da meclis parlamento bilmeyen, sonra da "ben gazete okumaya geçen sene başladım, survivor tarzı programlar bana göre" diyen kız. Tamamen aynı kafa yapısı işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Ben de geçen sene gazete okumayı bıraktım =) Gazete kalmadı artık düzgün. Adamalr medyayı ele geçirdi. Bu nedenle zaten Plaka gibi tipler ürüyor. Gazetede yazıyorsa doğrudur, e mi? Şurayı izliyorum: http://news.google.com/news?pz=1&cf=all&topic=n&ict=ln&zx=h1rty2ybydly&pog=false Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 ben haber okumayı bıraktım komple. yalan hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Bu benzin fiyatlarında akaryakıt bayinin, dağıtıcı firmanın ve tüpraş ın kar marjları nedir? Devlet ne kadarına el atıyor bu fiyatın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 %67 mi ne vergi var işte, ücretin 3 te 2 si vergi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Oski said: arkadaşlar bu bir geçiş dönemi. senelerdir alınan bu vergilerle inşallah ülkemizde çok yakında "alım gücü yüksek" dediğiniz ülkeler arasında yerini alacaktır. son 10 senedir çevrenizde olan gelişmelere dikkat ederseniz her şeyi çok daha iyi anlayacaksınız. hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 dusuncelihayvan said: Bu benzin fiyatlarında akaryakıt bayinin, dağıtıcı firmanın ve tüpraş ın kar marjları nedir? Devlet ne kadarına el atıyor bu fiyatın? dağıtım ve bayi karı şu an 40-42 kuruşmuş. tavan fiyat uygulamasından 2009'da vazgeçmişiz o aralar 20 kuruş civarıymış. 40 kuruş ve vergileri düş kalan da rafinerinin aldığı olur yuvarlak hesap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Oski said: arkadaşlar bu bir geçiş dönemi. senelerdir alınan bu vergilerle inşallah ülkemizde çok yakında "alım gücü yüksek" dediğiniz ülkeler arasında yerini alacaktır. son 10 senedir çevrenizde olan gelişmelere dikkat ederseniz her şeyi çok daha iyi anlayacaksınız. oha bu post çok iyimiş. Sarcasm yaptığını düşündüm çünkü aksini tek hücreli canlılar bile iddia etmez. Güzel post olmuş verdim şukunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2012 paticik ne çirkin bi yer oluyor böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Mino said: Kentsel dönüşüm diye rant peşinde koşacaklarına başka şehirlerde cazibe merkezleri yapsınlar da insanlar oralara gitsin. Daha önce de demiştim, belli meslekler için uygun kent planlamaları yapılırsa oraya yerleşirim diye. İstanbul da İstanbul diyip içine ettiler şehrin. this Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 venezuela nasil bir yerdir acaba, vizesiz bilmemnesiz kaliniyor mu oralara mi gocsek ne yapsak. hem de istedimiz kadar araba kullaniriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Abi şimdi yine bana kızacaksınız fetocu, akpci diyeceksiniz ama.:D Dün facebook'ta birisi Sözcü'nün manşetini paylaşmıştı 2002'de şöyleydi 2012'de böyleydi diye bir tablo yapmışlardı. Oradan aklıma esti acaba gerçekten alım gücümüz düştü mü, gerçekten artık daha mı az benzin alabiliyorum diye kendi çapımda ufak bir araştırma yaptım. Şimdi yıl 2002 olsun ve throine asgari ücretle bir işte çalışıyor olsun. Eline geçen aylık net ücret: 184 lira Benzinin litre fiyatı: 1,66 lira Yani tüm maaşımla yaklaşık 110 litre benzin alabiliyorum. Şimdi yıl 2012 olsun ve ben yine aynı işte asgari ücretle çalışıyor olayım. Elime geçen aylık net ücret: 701 lira Benzinin litre fiyatı: 4,61 lira Yani bugün tüm maaşımla yaklaşık 152 litre benzin alabiliyorum. Bence enflasyondan dolayı psikolojik olarak etkileniyoruz yani rakamlar büyüyor ama yine de daha fazla benzin alabiliyorum. :D :D Kaynak: Benzin fiyatı için POAŞ'tan bakacaktım ama 2005'ten öncesi yoktu. http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2003/01/03/229926.asp Asgari Ücret http://www.bilgit.com/belgeler/asgari_ucret_tablosu.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 bu hesaba gore benzine verilen paralarin yarisi vergi degil, benzine yapilmamis olan zamlarla diger herseyin fiyati da yukselmiyo ve gayet normal fiyata mi aliyoruz benzini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 "Normal fiyat" kavramı kişiden kişiye göre değişir. Kendini Venezuela ile Kuveyt ile karşılaştırıp 4,61 tl/lt fiyatın anormal olduğundan bahsedebilirsin ya da Norveç'le de karşılaştırıp normal de diyebilirsin. Sonuç ne olursa olsun 10 yıl önce(2002) aynı maaşla bugün (2012) %38 daha fazla benzin satın alabiliyorsam bu kötü bir şey değildir herhalde, sence? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 o maaşla 2002 de de 2012 de de zırnık benzin alamazsın karnını doyurmak için harcarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 normal fiyat kavrami kisiden kisiye degisebilir. "normal benzin fiyati" kisiden kisiye degismez. fiyatin yarisi vergiden olusuyosa buna normal denmez bi de kareanin dedigi var ama sen bosver bunlari. cok iyiyiz. cok uygun fiyat. herkes cok mutlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 throine said: Abi şimdi yine bana kızacaksınız fetocu, akpci diyeceksiniz ama.:D Dün facebook'ta birisi Sözcü'nün manşetini paylaşmıştı 2002'de şöyleydi 2012'de böyleydi diye bir tablo yapmışlardı. Oradan aklıma esti acaba gerçekten alım gücümüz düştü mü, gerçekten artık daha mı az benzin alabiliyorum diye kendi çapımda ufak bir araştırma yaptım. Şimdi yıl 2002 olsun ve throine asgari ücretle bir işte çalışıyor olsun. Eline geçen aylık net ücret: 184 lira Benzinin litre fiyatı: 1,66 lira Yani tüm maaşımla yaklaşık 110 litre benzin alabiliyorum. Şimdi yıl 2012 olsun ve ben yine aynı işte asgari ücretle çalışıyor olayım. Elime geçen aylık net ücret: 701 lira Benzinin litre fiyatı: 4,61 lira Yani bugün tüm maaşımla yaklaşık 152 litre benzin alabiliyorum. Bence enflasyondan dolayı psikolojik olarak etkileniyoruz yani rakamlar büyüyor ama yine de daha fazla benzin alabiliyorum. :D :D Kaynak: Benzin fiyatı için POAŞ'tan bakacaktım ama 2005'ten öncesi yoktu. http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2003/01/03/229926.asp Asgari Ücret http://www.bilgit.com/belgeler/asgari_ucret_tablosu.html Paranı verdiğin diğer şeyler, özellikle temel gıdaların fiyatlarını da bir araştır ondan sonra bak bakalım parasını temel ihtiyaçlarına ayırdıktan sonra geriye elinde kalan parayla ne litresi alıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 etin kilosu ne kadardı, şimdi ne kadar. Sadece buna bak throine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 simdi sey diycek 1920de et bile yoktu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Rewendor said: etin kilosu ne kadardı, şimdi ne kadar. Sadece buna bak throine. Haklısın bakalım. :) 2002 yılı Elime geçen aylık net ücret: 184 lira Dana kuşbaşı kg fiyatı: 11 lira Yani tüm maaşımla yaklaşık 16 kilo dana kuşbaşı alabiliyorum. 2012 yılı Elime geçen aylık net ücret: 701 lira Dana kuşbaşı kg fiyatı: 21,5 lira Yani tüm maaşımla yaklaşık 32 kilo dana kuşbaşı alabiliyorum. Kaynak: Hepsi EBK fiyatları Yalnız 2002 yılına ait EBK fiyatını kendi sitesinde bulamadım. 2002 yılı EBK fiyatı burada. http://www.etfiyat.com/et-fiyatlari-ve-gercekler.html 2012 yılı EBK 27.03.2012 itibarı ile perakende satış fiyatları http://www.ebk.gov.tr/satis_fiyatlari-satis_fiyat-469-2.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 sene 2002 1 çocuk sene 2012 3 çocuk anladın sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar