Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TTNET Adil Kullanım Kotası artık herkeste aktif

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Ondskan said:

EVIL_DeaD said:

ayın 1 inden 1ine hesaplanıyor kotalar

Önceki aydan 800mb falan geçirmişlerdi bana bu ay başında, ufak kaymalar oluyor sanırım.

olayı anlatayım şimdi. son gece 30unda modemı kapatmazsan hiç doğal olarak diger aya atlıyorsun 1 inde kapatıyorsun modemı bu sefer baglantını kestiğinde kotan yansıyor. tahmini olarak 30unda gece 22-23 civarlarında kapatıp tekrar açın ki 30un kotası eski ayda kalsın;)
Sosyal ağlarda paylaş

Vdsl'de bazı istisnalar yapıyorlar. Özellikle internet cafelere. Günde 100-150gb yapan cafeler var. Çözüm bulmaları lazım. Zaten sürekli bu kota işleriyle ilgilenmekten, müşteri hizmetlerine gına gelmiş. Şu an 3mbps yaparak yumuşatmaya çalışıyorlar şikayetleri.

Burda zaten amaç insanların download alışkanlıklarına düzen getirmek. 7/24 download yapan insanlar var çünkü.

Şu an benim bildiğim iki senaryo var;
- kotalar yüksebilir
- Kota dolduğunda hızınız yarı yarıya düşürülecek (8 ise 4, 16 ise 8 gibi)

Şu iki senaryodan birisi veya ikisi birden, yakında patlar. Kaynak sağlam:)
Sosyal ağlarda paylaş

8 mit internetim var maximum aldigim 5-6 mbit, genelde zaten 4 mbit hizim. Adamlarin yaptigi sark kurnazliği. Sen altyapiyi kurmadan gidip kapasite üstü satarsan normal.

Önce yüksek hizli internetleri bol bol sattilar, sonra gidip ay biz yanlis yaptik dediler onlar 8 mbit 16 mbit degil 8 mbit e kadar dediler. Simdi e kadar'la da hata yaptik onu 1 mbit yapalim dediler. Sonra geri adim atip 3 mbit.

Bizim ülke süper cahil herşeyi yutuyoruz resmen. Bok gibi para veriyoruz o paralari internet alt yapisina yatirmak yerine, reklama, güzel koltuklara yatiriyorlar. Benmi yanliyorum yoksa internet her gün ucuzlayacağına pahalinayormu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim alt yapı 25 mbit'i çok rahat destekleyebiliyor.IP toplama merkezi kuruldu çünkü.Santral ile aramda hemen hemen 1.5 km var.IPTV şimdi ki adı ile tivibu kullanığımdan 12 mbit internet geliyor (sözde).Ama AKK'dan sonra 5mbit'i geçmez oldu.AKK'dan önce 8'i çok rahat alıyordum 900 kb/s ile download yaptığımı bilirdim.O zamanlar bir de 78'li ip veriyordu sürekli 92'li verdiği zamanlar 4mbit geliyordu 78'li almak için res atıyordum adsle.Şimdi her ne kadar res atsam da 88'li geliyor.Bu işlerden anlamam ama tahminime göre adamlar dandik kanallardan veriyorlar interneti ki tam randımanı alamayasın diye ve iyice cinler tepene çıkıp 8mbit (120 TL'lik) pakete geç diye yapıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

1 aya yakındır netlerim cok kotuydu ama bunu hatların dandikliğine vermiştim hatta eve gelen kablo değişti;fakat sonuc değişmedi netim cok yavastı 100 le falan dl yapıyordum.En son dayanamadım aradım yine müşteri hizmetlerini adam resmen beyfendi sizin interneti akk den dolayı indirmişler ve büyük olasılıkla teknik hatadan eski haline getirmemişler dedi.Ayarı verdi 4 mb falan görüyorum yine.Bu kadar aptal bi kurum işte TTnet adamların özrü kabahatinden büyük.Bu olayı da modem ayarlarına girdiğimde 1mb olarak gözüktügünde anladım siz de dikkat edin derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de 3-4 mbit arasında seyr ediyordu şimdi baktım 1mbit olmuş.Onun öyle olmasının sebebi kota kalkınca gene 8mbit gelmiyor 3-4 mbit arası max. 5 mbit veriyorlar tam randıman alamayasın diye.Dün arıza kaydı bıraktım 25 mbit'i hattım destekleyebiliyorken 8mbit vermiyorsunuz diye al sana 8 mbit der gibi 1mbite çekmişler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...